2013. július 22., hétfő

Egy hazaárulás igaz története

A devizát soha nem látott hitel, avagy fél Magyarország kifosztása
A./ Eredendő bűnök az ÁLLAM részéről a devizahitel kapcsán:
1./ Referencia kamat hiánya: Magyar Nemzeti Bank 2004. áprilisi Stabilitási Jelentésében megjelent rövid tanulmány: „Ha a bank nem köti referencia-kamatlábhoz a viszonylag hamar átárazódó termékét, akkor a romló forrásbevonási költségek teljesen átterhelhetőek a hitelfelvevőre, aki a hosszú lejáratú hitele alatt kiszolgáltatottá válik a hitelezőnek”.
2./ Carry Trade: a kamatkedvezményt elviszi az árfolyamkockázat többletköltsége:
„Tudni kell azonban mindezek mellett azt is, hogy carry trade komoly kockázattal jár: bár a magasabb kamatú pénz az időszakok többségében nem értékelődik le, de
előre nem meghatározható időközönként azért az aktuális időszak kamateltérését messze túlkompenzáló árfolyamveszteségek is be szoktak következni.”
3./ PSZÁF és GVH teljes passzivitása, sőt fogyasztók elleni magatartása
4./ MNB a bankérdekek legfőbb szolgálója lett a jegybanki alapkamat mesterségesen magas szinten való tartása miatt, részben pedig azért, mert a kereskedelmi bankok legfontosabb finanszírozójává vált.
5./ A Gyurcsány kormány az MNB-vel és a pénzügyminiszterrel karöltve bankmentésre használta a devizahitelesek megsegítésére felvett 20 MRD EURO összegét.
B/ Eredendő bűnök a BANKOK részéről a devizahitel kapcsán:
1./ Kiemelt, komplex kockázatok a devizahitelnél:
„A hazai gyakorlatban elterjedt, devizalapú, egyoldalúan változtatható kamatozású hitelek valójában olyan komplexitású kockázati jellemzőkkel bírnak, ami azok
tömegtermékként való értékesítéséhez a ténylegesen rendelkezésre állónál sokkal fejlettebb pénzügyi kultúrát kívánt volna meg. Ezért ezt az értékesítési formát a
devizahiteleknél már a kezdet kezdetén meg kellett és meg is lehetett volna tiltani.” Az értékesítés ügynöki rendszeren történt, akik ellenérdekeltek voltak a valós kockázat feltárásában.
2./ THM, a vevők manipulása,avagy az átverés magas iskolája:
„A teljes hiteldíj mutatót azzal a fogyasztóvédelmi szándékkal tették kötelezővé, hogy a különböző bankok azonos osztályba sorolt hiteltermékeinek valós költségviszonyait (árazását) összehasonlíthatóvá tegyék. megjelenítse. A halasztott tőketörlesztésű konstrukciók egy osztályát kifejezetten azért alakították ki a bankok, hogy a tőketörlesztési komponenst nem tartalmazó, alacsonyabb első részletekkel fogják meg az ügyfeleket. A halasztott tőketörlesztésű konstrukciók egy osztályát kifejezetten azért alakították ki a bankok, hogy a tőketörlesztési komponenst nem tartalmazó, alacsonyabb első részletekkel fogják meg az ügyfeleket.” Az első fizetendő részlet*futamidő hónapjai még a hitel összegét sem adták ki.
3./ Megtévesztő reklámok szerepe:
„Az agresszív reklámpolitika kordában tartásában szerepe lehetett volna számos állami intézménynek (PSZÁF, reklámfelügyeleti hatóság, Versenyhivatal), de a jelek arra
utalnak, hogy egyikük sem érzett kiemelt felelősséget az ügyben, a koordinált fellépés hiányáról nem is beszélve”
4./ Az elhallgatott kockázatok, avagy „MORAL HAZARD”
A hazai bankok úgy emelték a lakossági szektor devizahitelezését növekedési versenyük központi termékévé, hogy kezdetektől tisztában voltak a kockázatok aránytalan megosztásával.
A kidolgozott szerződéses megoldások eleve abból indultak ki, hogy jelentősebb sokkok vagy rendszerszintű problémák fellépése esetén azokat az ügyfelekre – kritikus tömeg elérése esetén rajtuk keresztül az aktuális kormányra – lehessen továbbhárítani. Tették mindezt annak tudatában, hogy az ügyfelek elsöprő többségének nyilvánvalóan nem álltak, és nem is állhattak rendelkezésre olyan eszközök, amelyek segítségével e kockázatokat fedezhették volna. A moral hazard fogalmát ez a magatartás biztosan kimeríti.”
A Kúria döntése szerint minden devizahitel szerződés semmis. A jelenlegi kormány felelőssége ennek érvényt szerezni, és az adósokat kártalanítani. Mert az adósokat semminemű felelősség nem terheli.
Nagy Éva

Talán sokan olvastuk a cikket a lakájsajtóban, miszerint: „Milliókat kapnak ajándékba a devizahitelesek a kormánytól” és hasonló címekkel.
Micsoda egy cím, nemde? Mocskos, aljas propaganda és ha a cikkeknél a hozzászólásokat nézzük, sokan be is dőltek neki. Csúnya dolog csúsztatásokkal, hatásvadász, hazug címekkel magyar embereket egymás ellen uszítani. Merthogy az ilyen cím az irigységre, a megosztásra hajaz. Sok honfitársunk bedől és azt mondja, hogy az én adómból miért segítik ki a devizást? Tessék, ő írta alá és most jól jár, kisegítik, ajándékba kap milliókat…
Nem szabad bedőlni. A devizások számtalanszor elmondták, hogy tisztességes feltételeket szeretnének, nem pedig az adóbevételekből, a költségvetésből való megsegítést. A kormányzat nem az igazi problémát akarja kezelni, mert ha azt szerette volna, nem várt volna több, mint 3 évet. Maszatol, félrebeszél, a felelősökről eltereli a figyelmet és megoszt, viszályt szít. Magyar embereket fordít magyarok ellen! ’Befektet’ esetleg néhány milliárdot – akárcsak az ócsai gettóba – látszatintézkedéseket tesz kampánycéllal, megtörni, elbizonytalanítani az erősödő összefogást, eltussolni, elkenni a lényeget, elhallgattatni a felelősök megnevezését és megbüntetését szorgalmazó hangokat. A fősodratú pedig készségesen, gyomorforgató módon kiszolgálja e törekvéseket.
Ne dőljetek be. Ismerjétek fel, mire megy a játék és a düh a kifosztók és az őket mentegetők ellen irányuljon, ne a becsapott, zaklatott, kifosztott honfitársak ellen.
A jelenleg regnálóknak felelniük kell majd azért is, amit nem tettek meg, de az ilyen aljas húzásokért is, akárcsak a propagandájukat kiszolgáló szennylapoknak.
Az áldozatok vére...

Tessék mondani, ez nem holokauszt? Avagy a magyar halott vére nem kiált az égre? Gyarmattá alázni, népet irtani, kiforgatni, aljas törvényt ránk kényszeríteni, ősöket gyalázni, rablóbandáknak szabadutat adni, hazaföldjét idegenek martalékává tenni, bérrabszolgarendszert nyakunkba rakni, kimódoltan eladósítani, hona földjéről messzire cselédségbe toloncolni, minden dolgunkba belepiszkítani, magyarérdekeket nem is ismerni, fennkölt fellengzősen hitványakat megmilliárdosítani, százezreket éheztetni, milliókat agyonvegzálni, ócska bürokráciákba belemacerálni, házvagyonból kivetkőztetni és ráadásul ezt a förtelmes, embertől messze, magyarnak ehetetlen kotyvalékot még úgy feltálalni, hogy az inteligens hazudozók erkölcsi emelkedettséget utánozva árulják a porló elődökhagyta jussunkat!..Bizony az, holokauszt, ha már ezt a kifejezést szoktatták meg velem, és annak jól megszoktatott következményeit akarom látni, amint beteljesednek: holtigtartó felelősségben és felelősségrevonásban az utolsó tettesig bezárólag. Ideértve a támogatókat, a közreműködőket, az ezen dolgokban ártásunkralévőket mind, legyenek bármely pontján a világnak, ne lehessen nyugtuk és ne lehessen semmijük ,mert nemzetirtó hazaárulónak semmilyen jussa nem lehet. Ne lehessen szabadsága sem ,mert felélte a másokét is. Ne lehessen semmi mása mint az ezeréves szégyen.
Nagy Tibor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése