2013. augusztus 5., hétfő

NE ÖNGYILKOLJ MAGYAR!

Naponta legalább tiz rövidke, pársoros hir tudatja a borzalmat: elgázolta a vonat, felakasztotta magát, megmérgezte magát, főbelőtte magát, végzett előbb a családtagjaival majd önmagával.
Naponta két-három ilyen szűkszavú tudósitás jelenik meg a fősodratú médiában, a többi a megyei vagy helyi portálokon. Két-három-szigorúan a tényekre szoritkozó-soros hirecske, azzal lezárva, hogy a rendőrség közigazgatási eljárás keretében…stb.
Vannak viszont látens esetek! Amiről senki-semmi nem tudósit. Hogy mennyi lehet?-ki tudja! A nem “látványos” esetek. Amikor “valaki csak úgy kilép”! Mert elege lett. Mint annak a fiatal-huszonöt éves srácnak-aki egy mai hir szerint-mert az autó nem ütötte el-fejjel rontott az autó szélvédőjének. “Elegem van ebből az egész kurva életből”-orditotta a kiérkező rendőröknek, akik bevitték őt a pszichiátriára.
Ritka eset az, amikor a tudósitások beszámolnak az okokról. Csak az olvasó fantáziájára van bizva, hogy találgasson: miért lett elege ebből az egész kurva életből az önmaga életét kioltó szerencsétlennek.
Ha valami nagy publicitást kapó öngyilkosság kerül szóba-mint legutóbb a 11 éves drávaszerdahelyi kislány esete-akkor rendszerint megszólalnak a lélekbúvárok is. Tudálékos fejtegetésekbe bocsátkoznak a vélhető okokat illetően.
Öngyilkosságok mindig voltak-és sajnos mindig is lesznek. A szakértői magyarázatok rengeteg lehetséges kiváltó okot felhoznak. Alkoholizmustól a sima tudatzavarig mindent! Ha nincs búcsúlevél, akár bármelyik igaz lehet. Ám a tudósitások rendre mellőzik a búcsúlevelek tartalmát-akár érthető okokból is.
Mondjuk pl. a búcsúlevél az önmaga ellen forduló társadalmi talajvesztettségről is árulkodhat. Tartunk tőle, hogy az esetek igen nagy hányadában erről van szó. Szociális “lerobbanásból” fakadó kilátástalanság! Munkahelyvesztésből eredő feleslegesség-érzés! Nyomor elől a halálba való menekülés!
Tegnap az öngyilkos kislány szomszédasszonya elborzadva mondta: 52 életéve alatt ilyesmiről még csak nem is hallott. (Pedig-sajnos hallhatott volna! Tavaly is, tavalyelőtt is!) Igen! Úgy látszik egy “új trend” kezd kialakulni a szemünk láttára, és mi tehetetlenül nézzük ennek a trendnek a “hóditását”! Öngyilkossági tippek, elövetési tanácsok a neten! Megáll a józan emberi ész! Hiszen ezek a szerencsétlenek olyanoktól kapnak “jótanácsokat”-akik nem követtel el ilyen hülyeséget!
Igen! Lehet hogy a net. komoly befolyásoló tényező lehet! Inspiráló hatású! Nemzethy kormányunknak talán az ilyen tartalmakat kellene oly buzgalommal megkisérelni eltüntetni a világhálóról, mint mondjuk amilyen buzgalommal a “szélsőséges” hirportálok beszüntetésén munkálkodik. (Pl. a Kuruc.)
Meggyőződésünk ugyanakkor, hogy ezek az információk azért-dacára a kártékonyságuknak-még talán mindig kevesek ahhoz, hogy valaki önmaga ellen forduljon. Más okokban gyökerezhet a baj! Ennyi lelkibeteg azért nem véletlenül van! Ennyi elmeháborodott ember nem lehet!
Úgy véljük, hogy társadalmi rendszerünkben kell keresni az okokat! Ebben a deviáns, magából kifordult, a gyengébbeket út szélén hagyó, embertelen rendszerben. Amely a leszakadók számára még az esélyt sem kinálja fel a talpon maradásra. Amely rendszer csak a kilátástalanság érzését generálni képes az elesettek irányába. Amely rendszer a társadalmi szolidaritás alapvető elemeit sem hordozza magán.
Amely rendszer szerint mindenki annyit ér, amennyije van!
Ha semmid sincs, vagy csak kevesed van!-nem érsz semmit! Nem vagy senki! Szemét vagy, egy eldobandó-eltaposandó kis senki! Egy fölösleges kolonc! Mindegy hogy öreg vagy vagy fiatal, mércéd a vagyonod!
Magyarország hihetetlenül komoly bajban van! Magyarországon-a fenti mérce szerint-négymillió ember nem ér semmit!
Magyarországon évente mintegy 3800 ember lesz öngyilkos! Ennek az Istenverte-embertelen rendszernek az ideje alatt legkevesebb 87 000 ember vetett véget életének önkezével!
Ha most ez a 87 000 feltámadhatna! És úgy gondolná, hogy inkább az ok elpusztitásával oldaná meg a problémáját!
Rendszerváltás ótai politikai elitünk óriási szerencséje, hogy feltámadás nincs! (Legalábbis egyhamar még nem lesz!)
DE ITT VAN EZ A NÉGYMILLIÓ! HA MI NÉGYMILLIÓAN ÚGY DÖNTÜNK…!
NA! AKKOR LESZ FELTÁMADÁS! MAGYAR! MAGYAR FELTÁMADÁS!
Nem az öngyilkosság a megoldás!


http://balrad.wordpress.com/2013/08/05/ne-ongyilkolj-magyar/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése