2013. augusztus 30., péntek

Öngyilkos pilótákkal várja a nyugati támadást Szíria

A szír hadsereg kamikaze pilótákkal várja a nyugati katonai támadást – értesült a Guardian. A brit lap úgy tudja: több mint nyolcezer öngyilkos merényletre elszánt katona, köztük több pilóta áll készenlétben, ha az amerikai illetve brit légi erő bombázni kezdené Szíriát. Közben kuvaiti sajtóértesülések szerint az Európai Unió felszólította Basár el-Asszad szír elnököt, hogy semmiképp ne intézzen támadást Izrael ellen. A zsidó államot pedig Brüsszel arra kérte, hogy tanúsítson önmérsékletet, ha Asszad vagy a szír elnök szövetségesei akciót hajtanának végre ellene. Még meg sem kezdődött a Szíria elleni nyugati katonai támadás, máris százak tüntettek Londonban, tiltakozásul az akció ellen. A demonstrálók szerint semmiféle művelet nem tántoríthatja el Asszad szír elnököt a vegyi fegyverek további bevetésétől, másrészt pedig Nagy-Britannia ismét olyan helyzetben találhatja magát, mint az iraki háború idején.
A közel-keleti térségre nézve borzalmas következményekkel járna egy újabb háború, ami csak olaj lenne a tűzre – vélekedett egy tüntető.
A brit kormány tagjai mindenesetre tovább elemzik a helyzetet. Az ellenzéki Munkáspárt szerint mindenképp meg kell várni az ENSZ ellenőreinek a jelentését, ami leghamarabb szombatra készül el. A londoni kabinet egy belső dokumentuma szerint viszont Nagy-Britanniának kötelessége katonai akciót indítani Szíria ellen még akkor is, ha az ENSZ Biztonsági Tanácsa ezt megvétózná.
Az amerikai elnök azonban egyelőre még fontolgatja, hogy kiadja-e a parancsot a támadásra, ami rövidebb, célzott akció lenne. Barack Obama szerint aggasztó, hogy Szíriának van a világon a legnagyobb vegyifegyver-arzenálja, miközben “a rezsim terrorszervezetekkel tart fenn kapcsolatot.”
Korlátozott, szűkre szabott akciót hajthatunk végre, nem akarunk belekeveredni egy hosszabb konfliktusba, nem akarjuk, hogy Irak megismétlődjön – mondta Barack Obama egy interjúban.
Moszkva viszont, amely Asszad egyik legszorosabb szövetségesének számít, hadihajókat küldött a Földközi-tenger keleti partjaihoz.

Kiszivárgott hírek szerint az amerikai és az orosz diplomácia között folynak a titkos tárgyalások arról, hogy az orosz kormány esetleg hozzájárulna egy jelképes amerikai támadáshoz, de rögtön utána bejelentenék, hogy újult erővel dolgoznak a szíriai válság politikai rendezésén. Obamának ráadásul rendkívül mozgalmas az időbeosztása. Jövő szerdán Svédországba utazik, utána pedig a szentpétervári G-20-as csúcstalálkozóra. Megfigyelők szerint ezért a támadásra vagy szombatra virradóra kerülhet sor, vagy pedig az Egyesült Államokban szeptember 2-án tartott Munka Ünnepe után.
(atv.hu )

Bal-Rad komm : “…az Európai Unió felszólította Basár el-Asszad szír elnököt, hogy semmiképp ne intézzen támadást Izrael ellen. A zsidó államot pedig Brüsszel arra kérte, hogy tanúsítson önmérsékletet, ha Asszad vagy a szír elnök szövetségesei akciót hajtanának végre ellene.”
-Tehát az EU FELSZÓLITJA (!!!) SZIRIÁT, hogy ne torolja meg a területe elleni támadást, mig a LATORÁLLAM IZRAELNEK KÖNYÖRÖG (!!!) “…hogy tanúsítson önmérsékletet…”
Az amerikai majom szerint “…aggasztó, hogy Szíriának van a világon a legnagyobb vegyifegyver-arzenálja, miközben “a rezsim terrorszervezetekkel tart fenn kapcsolatot.”
A politikus bocsánatot kért a rasszista fotó miatt<br><i>Fotó: Online</i>
-Igaz, hogy a világ legnagyobb terrorista szervezetét pedig az USA tartja fenn és pénzeli! Információink szerint a mostani hétvégén Budapesten demonstrációs tiltakozás lesz Sziria tervezett nyugati megtámadása ellen!

A szír hadügyminisztérium nyilvánosságra hozta az önkéntes "kamikaze" egységek megalakulását és felkészülését a bevetésre. A 6.000 főből álló katonai alakulatban minden fegyvernem képviselve van, de különös fontosságú a légierő elszánt önkénteseinek a nagy száma. Az USA egyszer már megismerte a Csendes-óceánon a kamikaze harcmodort, óriási veszteségeket szenvedve. Ha megtámadják Szíriát, újra lesz lehetősége a mai agresszoroknak is átélni őseik rettegését.


Nem a Szíria elleni háborúra
A brit parlament csütörtöki rendkívüli ülésén a képviselők 285:272 arányban leszavazták a Szíria elleni háborúról szóló javaslatot. Ez még nem jelenti azt, hogy Obama, Cameron és a többi háborús héja terve nem valósul meg. De esélyt jelent! El a kezekkel Szíriától!

A Nyugat új katasztrófát okoz a Közel-Keleten! GA Zjuganov nyilatkozata Sziria kapcsán


A Nyugat és bérencei a Sziria elleni katonai beavatkozásuk ürügyeként használják fel azt a hamis állitást, hogy Damaszkusz külvárosában a kormányhadsereg vegyitámadást hajtott végre, ami több száz emberéletet követelt.
Az augusztus 21-én az ellenzék által közölt hamis hirt a nemzetközi média azonnal felkapta!
Washington azonnal, anélkül, hogy megvárná a nemzetközi tényfeltáró bizottság vizsgálatának eredményét, azonnal kijelentette azon készségét, hogy hadműveletet inditson Sziria ellen. Az invázió terve is már készen állt, csak “Barack Obama elnök be kivánja tartani a sorrendet”-közölte Chuck Hegel!
Több NATO fővárosban-különösen Londonban, Párizsban, Ankarában szintúgy követelik a beavatkozást még az ENSZ BT határozata nélkül is, amiben aktivan szeretnének részt venni!

Az Egyesült Államok és szövetségesei teljesen figyelmen kivül hagyják a tényeket. Ők csak ürügyet keresnek az agresszióra. Úgy tűnik, hogy szemükben az egész világ idióta, akik elhiszik, hogy a sziriai kormány vegyi fegyvereket vet be saját népe ellen! A fővárosban, sűrűn lakott területen, ahol saját katonai egységei is tartózkodnak, és pontosan abban az időben tartózkodik Damaszkuszban egy nemzetközi vizsgálóbizottság is. Ez egy provokáció volt, amitől még a gátlástalan nyugati médiák is zavarba jöttek a közlésekor, hiszen annyira szemenszedett hazugság.
A koholt vád nyilvánvaló. A cél megdönteni Bashar al-Asszad kormányát, ami már több mint két éve nem sikerül a világ minden tájáról odatoborzott terroristák által. A kormányhadsereg magabiztosan őrli fel a zsoldosokat.
A Nyugatnak nincs más választása, mint ürügyet keresni és találni egy Sziria elleni agresszióra.

Cinikusan tagadják a bizonyitékokat a kémiai fegyverek alkalmazóiról. (A vegyi anyagok csomagolásain a Made in Saud-Arabia, és a Made in USA felirat szerepel.)
A nyugati vetetők azt állitják, hogy “meggyőző” bizonyitékok támasztják alá, hogy a szir hadsereg vetette be a mérges gázokat.
Szeretnék mindenkit emlékeztetni: 2003-ban az amerikai elnök és a brit miniszterelnök azt állitotta, hogy bizonyitékaik vannak arra, hogy Szaddam Husszein rendelkezik tömegpusztitó vegyi fegyverekkel, és kész is azokat bevetni! Lehet hogy Washingtonban és Londonban elfelejtették a politikusok, hiába kerestek a megszállt Irakban ilyeneket-nem találtak?!

De ezt nem felejtették el az emberek az Egyesült Államokban. Az amerikai adófizetők nem vágyakoznak egy az irakihoz hasonló vállalkozás finanszirozására. Ám Obamára nagy nyomást gyakorolnak a neokonok, akik valójában meghatározzák az amerikai külpolitikát.
A fasizmus veresége után létrejött nemzetközi biztonsági rendszert szeretnék megváltoztatni. A céljuk az, hogy az ENSZ BT legyen teljesen alárendelve az agressziv NATO blokknak.
Ha ezt hagyjuk, nincs többé ország a világban amely biztonságban lenne! Ürügyet kreálnak az agresszióra a semmiből is!

Beavatkozásuk forgatókönyve ugyanaz mint volt Libia esetében. “Repülési tilalmi zóna” létrehozása, de ez valójában Sziria stratégiai célpontjai elleni légitámadásokat jelent. A közelmúlt gyarmatositó háborúik tapasztalata, hogy az USA és szövetségeseinek “preciziós fegyverei” képesek elpusztitani több ezer embert, de még a külföldi nagykövetségeket is. A nyugati “humanisták” krokodilkönnyeket hullatnak a “demokrácia” sérelme és az “emberi jogok sziriai áldozatai miatt”, ám a NATO légicsapások jugoszláviai, afganisztáni, iraki, és libiai áldozait”-cinikusan-járulékos veszteségként emlitik.
Ne lepődjünk meg az álszent Nyugat céljain! Céljuk a Közel-Kelet destabilizálása, az irányitott káosz megteremtése. A közvetlen amerikai beavatkozás Tunézia, Libia és Egyiptom belügyeibe mind azt mutatják, hogy nem a nyugati tipusú demokrácia született meg, hanem hatalomra kerültek a szélsőséges iszlám fundamentalista erők.
A KPRF minden alkalommal hangoztatta, hogy elfogadhatatlannak tartjuk a beavatkozást Sziria belügyeibe!
Sziria-egy szuverén állam-tagja az ENSZ-nek. Követeljük, hogy az USA és szatelitországai hagyjanak fel Bashar al-Asszad törvényes kormányának megdöntési kisérleteivel.

A KPRF támogatja az Orosz Föderáció kormányának erőfeszitéseit, miszerint a sziriai helyzetet kizárólag politikai eszközökkel kell megoldani, és hogy a vegyifegyverek alkalmazását az ENSZ fegyverszakértőinek objektiv vizsgálata tárja fel.
Ugyanakkor meggyőződéssel valljuk, hogy az orosz vezetés szilárd és határozott elvi álláspont alapján adjon meg a törvényes szir kormány számára minden szükséges támogatást, beleértve a védelmi jellegű fegyverekkel történő ellátást is.
Sajnálattal kell ugyanakkor megállapitanunk, hogy a hosszú ideje tartó, és az orosz fegyveres erőkre károsan ható “reformok” következtében az orosz diplomáciának nincsenek meg a szükséges nyomásgyakorló eszközei. Nincs harcra kész, modern eszközökkel-felszerelésekkel rendelkező hadsereg, légierő, és haditengerészet.
Sziria-egyike Oroszország megmaradt szövetségeseinek ebben a stratégiailag fontos régióban.
Szolidaritást vállalunk a sziriai emberekkel, támogatjuk harcukat hazájuk függetlenségének megőrzése érdekében.

Az Orosz Föderáció Kommunista Pártja KB. elnöke GA Zjuganov
(kprf.ru )


El a kezekkel Szíriától!

Az Egyesült Államok kormánya azzal vádolja a Szíriai Arab Köztársaságot, hogy vegyi fegyvereket alkalmazott a szíriai ellenzék elleni háborúban. Az amerikai kormányzat most arra készül, hogy erre a mondvacsinált ürügyre hivatkozva, NATO-szövetségeseit bevonva lerohanja Szíriát és megdöntse a Bashar Aszad elnök vezette szíriai rendszert.
Obama és az amerikai kormány hazudik. Mi értelme lenne Szíriának vegyi fegyvereket használnia? Nem csak az ellenfél, de a kormányhoz hü szír hazafiak is meghalnának. Mi értelme lenne ürügyet szolgáltatni az USA-nak és a NATO-nak?
Az egész szemen szedett hazugság. Az igazság az, hogy az USA és szövetségesei hiába fegyverezték fel a szír ellenzéket, hiába ismertették el őket nemzetközi fórumokon, hiába tömik a pénzt beléjük, a szír ellenzék vesztésre áll. Az USA és a NATO nem tudja a szír ellenzékre támaszkodva megvalósítani piszkos terveit.
Az amerikai kormány hazudott az Irak elleni háború idején is. Nem voltak tömegpusztító fegyverek Irakban, mégis lerohanták Irakot. Ma már ezt tudjuk, hiszen ők maguk elismerték. Ne üljünk fel az újabb hazugságoknak! Obama hazudik, Obama háborút akar!
A Magyar Munkáspárt szolidaritását fejezi ki a szír néppel, a Szíriai Arab Köztársaság törvényes kormányával, Bashar el Aszad elnökkel. Támogatjuk igazságos harcukat.
A Magyar Munkáspárt elítéli az Egyesült Államok agresszív terveit, a háborús előkészületeket. El a kezekkel Szíriától!
A Magyar Munkáspárt felszólítja a magyar kormányt: ne támogassa a Szíria elleni agresszív terveket! Egyetlen magyar katonát se a háborúba! Magyarország semmilyen formában se vegyen részt a háborúban!
A Magyar Munkáspárt kéri országunk minden józan gondolkodású polgárát, mindenkit, akinek elég volt az amerikai-izraeli-NATO-körök világhatalmi terveiből, tiltakozzon!
Budapest, 2013. augusztus 28.
Magyar Munkáspárt
Elnöksége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése