2013. szeptember 19., csütörtök

Talán nem kellett volna

Póka László a bankok ellen kalapáccsal vagy téglával akart harcolni. Igaza volt, hiszen nem elég az, hogy bíróságosdit játszanak az emberek a bankokkal évekig. Nem elég, hogy a kormányzat azt mondja, hogy segítünk. Először a kormány októberig, most pedig már novemberig adott határidőt a cionista népnyúzó bankoknak. Először azt mondták, hogy megmondjuk nektek, hogy mit csináljatok, most pedig azt mondják, hogy a bank adjon ajánlatot a kormánynak, egy modellt az emberek terheinek csökkentésére, akiket tudatosan korábban eladósított és megnyomorított. De lehet, hogy a határidő majd kicsúszik májusig a választások utáni időszakra? A választási mézesmadzagot húzgálják, rezsicsökkentés ezerrel folyik és megy a kormányzati (mű)hőzöngés a bankokkal szemben. Azonban ez lufi inkább, ami ki fog pukkadni, ha nem lépnek őrült gyorsan. A hitelesek már most nem tűrik tovább a tehetetlenséget ebben az ügyben. Lépni kell nekik is, hiszen nincs más. Valószínű, hogy cselekedeteik egyre erőszakosabbá vállnak és az úgy sincs mit veszteni érzés elkeseredettsége meghozza gyümölcsét és tényleg bezúzzák majd a bankok kirakatát. Az is lehet, hogy egyszerűen bemennek majd és összetörnek mindent, amit lehet. Az sem elképzelhetetlen, hogy felgyújtják majd a magyarságot megnyomorító az állam által fizikailag is védett uzsorafészkeket.
Nem csodálkoznánk. Sőt az igazat bevallva, most a választások előtt lehet nyomást gyakorolni, akár így is. Nincs más lehetőség. Póka László azonban hibát követett el azzal, hogy üzengetett. Talán nem kellett volna. Ha egyszerűen csak cselekszik és benyomja pár bank kirakatát előzetes reklám nélkül, akkor mintát is adhatott volna a milliós pénzügyileg megnyomorított tömegnek. Ha utána meg elfut, akkor meg folytathatta volna másnap. Habár lehet, hogy már segítsége is akadt volna a fővárosban és vidéken is. Persze filozófiai kérdésként hat, hogy ha az országban mindenhol repülne a tégla, akkor az hogyan hatna, de sejtjük, hogy a bankokra és a kormányra negatívan az emberekre meg pozitívan. Vagy az hogyan hatna, hogy ha 2006 megismétlődne, csak nem a tévészékházért menne a csata, hanem a bankok lennének az ostrom célpontjai.
Egy biztos, hogy ezen az őszön lenne értelme ennek is, hiszen választások előtt nagyot ütne és a foga fehérét is kimutatná a kormányzatnak. Annak a kormányzatnak, amely Póka Lászlót önreklámozása után, de valódi cselekedete előtt még időben letartóztatta a bankok védelmében. Az emberek helyzete viszont félelmetes, a bankok dőzsölnek, a kormány pedig kommunikációs cirkuszt csinál az embereknek, csak az a baj, hogy ez nem segít. A néphülyítés viszont szépen folytatódik.
Esze Tamás


Nem került előzetesbe a “Nem adom a házamat” mozgalom vezetője

Póka László szabadulása után_ Fotó MMO
Póka László szabadulása után – Fotó MMO
Szeptember 18-án délután szabadlábra helyezték Póka Lászlót. Mivel a bíróság úgy döntött, hogy nem helyezi előzetes letartóztatásba az otthonvédőt.
A “Nem adom a házamat” otthonvédő mozgalom vezetőjét hétfőn vették őrizetbe, mert a múlt héten azzal fenyegetőzött, hogy betöri egy bank kirakatát.
Az ügyészség szerint terrorcselekménnyel való fenyegetést követett el, és bűnismétlésre hivatkozva kérte előzetes letartóztatását. Póka László védője azt mondta: a bíróság indoklásában a többi között arra hivatkozott, hogy a férfi tette belefér a vélemény-nyilvánítás szabadságába. A döntés nem jogerős.
„A jogi eljárás folytatódik, az ügyész kifejtette: ragaszkodik hozzá, hogy én terrorcselekménnyel fenyegettem” – mondta a Hír Televíziónak Póka László. Szerinte nonszensz, hogy ha az ember elmondja a véleményét, és adott esetben követeléssel áll elő, az terrorcselekménynek számítson. „Ha ez így lenne, akkor gyakorlatilag a szabadságnak itt vége” – véli az otthonvédő.
Korábban az MNO azt írta, hogy Póka László védője szerint: nem volt szándékában a rongálás, ez csupán jelképes lett volna, hiszen eddig is vigyáztak arra, hogy békések legyenek a megmozdulások, s most is az volt a céljuk, hogy papírból készítsenek kalapácsot vagy csákányt, és azzal jelképesen törjék be a bank kirakatát.
A hab a tortán, hogy Soltvadkerten egy helyi férfit állítottak elő, amiért egy papírkalapáccsal és transzparensekkel tiltakozott az egyik bankfióknál.
MNO – HírTv – Mozdulj Magyarország Összefogás nyomán: SzRTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése