2013. november 20., szerda

“Fizetést” kapnak a VII. VIII. osztályos purdék, ha iskolába járnak!

Hátrányos helyzetű diákokat segít az Út a szakmaválasztáshoz program. Ösztöndíjban részesülhetnek a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, elsősorban roma tanulók annak az uniós projektnek köszönhetően, amelyet a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) és konzorciumi partnerei valósítanak meg.
A magyar kormány és az EU társfinanszírozásával megvalósuló Út a szakmaválasztáshoz című program célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű – elsősorban roma – tanulók felzárkózási esélyeinek növelése. A cél az oktatási esélykülönbségek csökkentése és az iskolai lemorzsolódás mérséklése. Ezt a tanulóknak nyújtott ösztöndíjjal, valamint mentori és pályaorientációs szolgáltatások biztosításával kívánják elérni.
A távlati cél az, hogy mintegy 6000 gyermek kapcsolódjon be sikeresen a szakképzésbe, és szerezzen piacképes szakmát – olvasható a közleményben.
Az ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben az általános iskola hetedik és nyolcadik osztályában tanuló hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű diákok pályázhatnak. A támogatás összege a féléves tanulmányi eredménytől függően változik.
Az ösztöndíjat a tanulók két tanéven keresztül, vagy hetedik-nyolcadik osztályban, vagy pedig nyolcadikban és a szakiskola-szakközépiskola első évfolyamában kaphatják meg. (A tanulmányi eredménytől függően havonta 10-18 ezer forint közötti összeget kaphatnak.)
(profession)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése