2013. november 17., vasárnap

Peter Szimonyenko: Azarov kormány nyilvánosan elismerte a saját hozzá nem értését, és le kell mondania

Azarov miniszterelnök minapi bejelentése, hogy Ukrajna Oroszország irányába történő exportja negyedével fog csökkenni, továbbá még oroszországi piacvesztést fog eredményezni az EU-val való társulási szerződés, hogy tömeges elbocsájtások várhatóak, a bevételek drasztikusan fognak csökkenni, meg kell nyirbálni a szociális juttatásokat-ez közvetlen beismerése a kormány kudarcpolitikájának! Az Azarov kabinetnek le kell mondania-jelentette ki Pert Szimonyenko, az Ukrán Kommunista Párt (KPU) elnöke. A pártelnök a KPU honlapján fejtette ki álláspontját.
“Oroszországnak hátat forditani, és az EU-val szövetkezni-ez a kormány bizonyitott bűncselekménye, amely már eddig is hatalmas gazdasági veszteségeket okozott”-mondta a kommunista pártelnök. “A kommunista párt kezdetektől hangosan mondta, hogy az EU-val való társulási szerződés politikai és gazdasági hazárdjáték! A KPU figyelmeztette erre a kormányt, és személyesen Azarov miniszterelnök urat. Az általunk kidolgozott program lehetővé tenné, hogy kihúzza Ukrajnát a mély gazdasági válságból, és a további gazdasági-társadalmi fejlődés lehetőségét teremti meg. Ám nem hogy nem hallgattak ránk-éppen az ellenkezőjét cselekszik! Az irányitott médiában valódi információs háborút inditott Ukrajna népe-saját népe ellen. Ezek a hatalom segédkarjaivá váltak abban a kormányzati törekvésben, hogy ne legyen népszavazás a vámunióhoz (Keleti vámunió) való csatlakozásról, amelyet a Kommunista Párt kezdeményezett, és amelyet sokmillió állampolgár, vállalkozó támogatott, akik már megtapasztalták az “európai integráció előnyeit”-mondta Pert Szimonyenko.
“Miniszterek, magas rangú képviselők az EU-biztosokkal folytatott tárgyalásaikon meggondolatlan módon magasztalták a szebb jövőt az EU-val-folytatta Petr Szimonyenko. Minden uniós igényre engedelmesen bólogattak, ugyanakkor elhallgatták az európai integráció Ukrajna népére katasztrofális hatásait. Csak a saját zsebükre gondoltak.A gazdasági és pénzügyminiszter, a mezőgazdasági miniszter, az ipari és energiaügyi miniszterek csendben maradtak. Nem vázolták a várható károkat…”
“Nem kell ahhoz zseninek lenni, hogy megértsen bárki teljesen nyilvánvaló dolgokat: egy olyan országban, ahol nincs pénz a költségvetésben arra sem, hogy a közalkalmazottak béreit, hogy a nyugdijakat kifizessék-ott nem szabad több száz milliárdos kötelezettségvállalásokat aláirni! Ezek a kölcsönkapott milliárdok elvesztek-nincsenek! És most Azarov sirdogál, és sopánkodik, hogy az Európai Unió még mindig nem ajánlott fel kompenzációt a keleti veszteségek és az uniós tagság közötti átmenet veszteségeinek pótlására. Amennyiben az Európai Unió és Ukrajna szövetsége létrejön, akkor kapunk kölcsön újra sok milliárd dollárt. Ezt még gyermekeink és unokáink is nyögni fogják! Ez a politikai egyesülés azt jelentené, hogy Ukrajna és az ukrán emberek a transznacionális vállalatok, és néhány hazai üzleti klán rabszolgájává válna”-mondta a Kommunista Párt vezetője.
“Ez kormányzati hozzá nem értés és felelőtlenség által elkövetett bűncselekmény. Azarovnak és kormányának egyetlen tennivalója maradt: LEMONDANI! Ha ez nem történik meg, a Kommunista Párt a parlamentben veti fel a kormány felelősségét, és bizalmatlansági inditványt fog beterjeszteni. Felelősséggel tartoznak az emberek felé a gazdasági teljesitmény csökkenése, a növekvő munkanélküliség, a korrupció, a bomlás miatt! Beleértve a BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGET IS”-jelentette ki Petr Szimonyenko.
(kpu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése