2013. december 27., péntek

700 millió forintba kerülnek az MTK és a Felcsút nézői?

Az adófizetőknek átlagosan 700 millió forintjába kerülnek az MTK és a Felcsút nézői. Az összeg úgy jön ki, ha elosztjuk a két futballklub sportlétesítményeinek építésre és korszerűsítésére kapott 9 milliárd adóforintot az átlagos nézőszámmal. Ez a két csapatnál együtt is csak 1500 érdeklődőt jelentett az ősszel. A legtöbb szurkolót idén is a Ferencváros mozgatta meg.
Egy friss statisztika szerint a Fradi meccseire 9800-an, a diósgyőriekére pedig 5200-an jártak átlagosan. A harmadik helyen a Debrecen áll 4 800 nézővel.
A Diósgyőr-Ferencváros 10 ezres nézőszáma is csak a töredéke a fél évszázaddal ezelőtti meccs látogatottságnak. Ma viszont 3 olyan csapat is van az NBI-ben amelynek a meccseire ezren sem járnak. A legkevesebben a Puskás Akadémia, vagyis a Felcsút meccseire vesznek jegyet. A Forfor two.hu év végi statisztikája szerint átlagosan 758-an. A lista utolsó előtti helyén az MTK áll 825 nézővel meccsenként.
A nézői lista utolsó helyein álló csapatok a stadionfejlesztésekre szánt összegek listáján koránt sem a sereghajtók közé tartoznak. Felcsúton csaknem 4 milliárdért épül új stadion, az MTK pedig 5 milliárdot kap létesítményfejlesztésre.
E két csapat hazai meccseire összesen 1583-man járnak átlagosan, ez azt jelenti, hogy nézőnként 5 millió 685 ezer forintért épül, illetve újul meg a két aréna. Az ellenzék a többi között ezért ostorozta egész évben a stadionfejlesztési programot.
„Itt nem stadionokra kell költeni, mert ez még csak nem is sport, ez Orbán Viktor hobbija. Ez arról szól, hogy Orbán kertje végében épülhessen egy stadion. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy itt a gyerekek a legfontosabbak. Ha nem foglalkozunk a gyerekek jövőjével, akkor ennek az országnak vége van” – vélekedett az LMP-s Szabó Tímea.
A miniszterelnök viszont úgy véli, hogy még mindig kevesebbet fordítunk a sportra a kelleténél, ezért bármilyen vitára hajlandóak bárkivel.
„Ha az elődeink nem vállalták volna a vitákat, akkor nem lenne Lánchíd. Ott sokkal nagyobb vita volt, mint a magyar sport fejlesztése körül. Nem lenne Országházunk, egyáltalán, alig lenne valami ebben az országban, amire büszkék lehetünk, ha az azzal kapcsolatos vitákat az elszánt emberek nem vállalták volna” – fogalmazott Orbán Viktor.
A fociportál év végi összesítő statisztikája alapján egyébként ma csak két olyan csapat van, amelyik a kibocsátott jegyek felét tudja eladni, a Mezőkövesd és a Debrecen.
(atv.hu )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése