2013. december 13., péntek

Az Egyesült Államok a gazdasági összeomlás szélén: Kína és Oroszország eltávolodik a dollárhasználattól

Az Egyesült Államok egy gazdasági összeomlást tapasztal, mert az olyan nagyhatalmak, mint Kína és Oroszország, eldöntötték, hogy nem használják az amerikai dollárt a kereskedelemben – mondja egy politikai elemző.
Az amerikai gazdaság éppen elkezd szétesni. „Oroszország, Kína és sok más ország eltávolodik a dollárhasználattól a kereskedelemben”, mondta Linh Dinh kedden, a Press TV-nek adott interjúja során.
„Tehát ha a dollár elveszíti tartalékvalutai státuszát, az élet jóval nehezebbé válik itt. Az elkövetkezendő hónapok megmutatják majd, hogy mennyire reménytelen a helyzet, tehát a hazugságok még inkább sértővé válnak az emberek számára, akiknek nap, mint nap szenvedniük kell ebben a helyzetben”, tette hozzá.
Az elemző kritizálta az amerikai médiát, amiért nem adja közre az igazságot a gazdasági helyzetről.
„A hazudozó média olyan híreket tett közzé, amelyek szerint az úgynevezett fellendülés gyorsul. Az új hazugság szerint a munkanélküliség hét százalékkal csökkent, de ez színtiszta képtelenség. Valójában csupán az amerikai felnőttek 47%-nak van teljes munkaidejű állása, és az amerikai dolgozók 40%-a 20.000$-nál kevesebbet keres évente” – mondta.
„Sokan olyan keveset keresnek, hogy élelmiszerjegyeken kell az alapvető élelmiszereiket megvásárolniuk. Sokan egyházi éléskamrákra járnak. Ismerek egy négytagú családot, két állással, akiknek muszáj ezt csinálniuk. Az apának a teljes idejű munkája mellé alkalmanként vért is kell eladnia”, magyarázta Linh Dinh.
Az amerikaiak jövedelmét is összehasonlította a havi kiadásaikkal.
„Annak ellenére, hogy a nagy bankok segélyeket kapnak és rekord profitot csinálnak, dolgozóiknak csak óránként bruttó 12$-t fizetnek, és egy átlagos bérmunkás óránként csak nevetséges 8$-t keres. Néhányan még kevesebbet. Eközben az árak növekednek, különösképpen az élelmiszerárak, a bérleti díjak és a gáz, de az inflációról szóló adat is hazugság” - mondta.
Megjegyezte, hogy az amerikai kormány „folytatja a hazudozást, hogy becsapja a külföldieket és a gazdag amerikaiakat, akik részvényeket vásárolnak. Ha fellendülés volna, 47 millió amerikai nem élelmiszerjegyekből élne és 1,2 millió iskolás korú gyermek - mely rekord számnak minősül -, nem lenne hajléktalan.”
„Már minden államban vannak sátorvárosok. Az otthonomhoz képest száz mérföldes körzetben több sátorváros is van, ahol emberek élnek a fagyos hidegben és vödörbe ürítenek. Úgy hangzik ez, mint az élet a világ legnagyszerűbb országában?” – kérdezte. („Ez volna az amerikai álom?” – szerk)
„Ezalatt, a leggazdagabb amerikaiak még gazdagabbá válnak és ez mind egy olyan kormánynak köszönhető, amely kiszolgálja a leggazdagabbakat, s eltakarja a hibáit és az átlagos amerikai emberek elárulását mindennapos hazudozással” – vonta le a következtetést.
Molnár Szabolcs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése