2014. január 6., hétfő

Az orosz hadsereg visszaszerezte a hitét

A "hit" összetevői: rengeteg pénz, paripa, fegyver és gyakori ellenőrzés! Adj hitet és ne hitelt! Link A 2013-as év az orosz fegyveres erők nagy változásának az éve volt. Sorozatos hadgyakorlatok és váratlan ellenőrzések, modern fegyverek érkezése és a katonai harci kiképzés új megközelítése, mindezek egy nagyszabású fegyverkezési program részei – mondta Igor Korotcsenko katonai szakértő: Különböző osztályú repülőgépek és helikopterek beszerzése zajlik a légierő számára. A gyalogság is új gépeket kap. Különös figyelmet kap a kommunikáció, a navigáció és az irányítás, hogy a nagy pontosságú fegyverek minden előnyét kihasználhassák.
Szergej Sojgu védelmi miniszter kinevezésével a hadseregben váratlan ellenőrzések vették kezdetét a csapatok harckészültségének és a nagyszabású gyakorlatoknak az ellenőrzésére. A hadsereg feléledt – jegyezte meg Igor Korotcsenko:
A fegyveres erők pozitívan reagáltak Sojgu miniszter kinevezésére. A tisztikar előtt világos cél jelent meg: a képzés javítása, a hadsereg aktivitásának növelése a lőtéren, a tengeri gyakorlatokon, növelni a távolsági és stratégiai repülések számát. Megváltozott a tisztikarok erkölcsi hangulata, ugyanis a katonai szolgálat alapvető értelme az, hogy ellássák az állam védelmi feladatait.
A csapatok harci készségének ellenőrzésébe Sojgu bevezette a verseny elemét. 2013 nyarán Oroszországban megtartották az első nemzetközi ”tank biatlont”. Ezen orosz, örmény, fehérorosz és kazah csapatok vettek részt. A verseny két fázisból állt: versenypálya, vagyis egy több kilométer hosszú, összetett útvonal teljesítése különböző akadályokkal szemben, továbbá három soros lövöldözés. A versenyek annyira érdekesek és tanulságosak voltak, hogy a NATO-országokat is érdekelni kezdték. A 2014-es ”tank biatlonon” Németország, Olaszország és az USA is szeretne részt venni.
2013 júniusában új rádióközpont lépett működésbe Armavirban (Dél-Oroszország, a Fekete-tenger környéke). Szeptember 3-án ott észlelték ballisztikus rakéták kilövését a Földközi-tengeren. A NATO-országok először tagadták a rakétakilövést. Később viszont kiderült, hogy ez Izrael ballisztikus rakétáinak gyakorló-kilövése volt, amely előzetesen értesítette az Egyesült Államokat a szándékairól. Így Oroszország bizonyította, hogy képes nyomon követni a hirtelen kialakult helyzeteket a légtér területén.
Az orosz Honvédelmi Minisztérium kidolgozott egy cselekvési tervet 2020-ig. A legfőbb cél egy olyan hadsereg megteremtése, amely képes ellenállni bármilyen, akár high-tech ellenségnek is. A korábbi évektől eltekintve a terv összes pontját finanszírozzák. Így a 2014-es évet optimizmussal fogadja az orosz hadsereg.
Oroszország Hangja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése