2014. január 12., vasárnap

Újabb ostoba szélsőbaloldali ötlet

Felröppent a hír, hogy alanyi jogon pénzt kéne adni mindenkinek. Gyerekek 25, felnőttek 50, várandós anyák 75 000 Ft-ot kapnának azért, mert két fülük van, és mégsem szatyrok.
Ez semmi más, mint megkötött kezű tehetségtelenek kétségbeesett kapkodása, egy újabb működésképtelen színtiszta szélsőbaloldali megoldási mód. Egyrészt ésszerűen nem lenne kivitelezhető a csillagászati mennyiségű anyagi vonzata miatt, másrészt a várakozásokkal ellentétben nagyon rossz hatást fejtene ki a társadalomra (már ha ezt a valamit társadalomnak merjük nevezni). Nem csak a mindenhová pofátlanul odatolakodó, munkagyűlölő cigány népességen lendítene még egyet, hanem a fokozatosan elkurvuló magyar társadalomra is rossz pszihikai hatást gyakorolna, minden tekintetben. Még az elvándorlásra sem lenne semmilyen hatással, hiszen aki elmegy nagyrészt azért megy el, mert nem 54, nem 120, hanem legalább 300 000 Ft-ot szeretne keresni havonta.
Ha az EU fizetné az "életpénzt", és a cigányokra nem vonatkozna, akkor sem lenne szabad ilyen módon megoldásokat keresni - elméletben sem! A néhai munkanélküli segéllyel, rokkantnyugdíjjal, és egyéb szociális szolgáltatásokkal is túl sokan éltek (és élnek) vissza a nem kifejezetten élsőködő kategóriájú népesség köréből is. A munkának nincs becsülete, úgy gondolják fárasztó, ezért a többség igyekszik elkerülni - ezen kell először változtatni.
Már most is általánosan elfogadott álláspont a lakosság körében, hogy a befizetett járulék ablakon kibodott pénz, amiért szinte semmit sem kapunk cserébe. Rendes orvosi ellátásért egyre inkább külön kell fizetni, nyugdíja meg eleve NEM LEHET majd az én generációm nagy részének. Mit szól jogosan az a több százezer ember, aki 60 - 90 000 Ft-ért végigdolgozik egy hónapot - miközben az utcán ténfergők, a lakásukban életüket leélők, és a feketén üzletelők még további összegeket vehetnek fel a nagy semmire?
Nemrégiben megkérdezték az ír fiatalokat TV riporterek, hogy miért vándorolnak el külföldre? Felháborodva és elkeseredve siránkoztak, hogy csökkentették az iskola befejezése után alanyi jogon járó támogatást. Micsodát? - Kérdem én.
Szerintem hazánkban nem munkanélküliség van, hanem munkaerőhiány. Nem nyomor van, hanem felelőtlenség és gondolkodás hiány. A képzett és megfelelő hozzáállású munkaerő hiánya, és ennek az az oka hogy az emberek kedvét elvették a munkától - de pénz az persze jöhet bármekkora mennyiségben. Ennek a mentalitásnak a magjait, a csodálatos Kádár-rendszer hintette el a fejekben. Igen, természetesen munkahely sincs elég - de ezt a két problémát egyszerre kéne megoldani. Úgy tűnik sem az emberek ösztönzésére, sem a munkahelyek létrehozására nem alkalmas mostanában egy kormány sem. Csak a szavazatokra vadásznak, és marhaságokat tervezgetnek - a természeti törvények kőkemény szabályaitól, és a legalapvetőbb erkölcsi alapelvektől fényévekre eltávolodva.
Pedig pofonegyszerű lenne mindennek a megoldása, más kérdés hogy ebben a politikai berendezkedésben esély sincsen tisztességes, igazságos megoldásokra. Így tombol tovább a vadkapitalizmus, és párhuzamosan születnek a marha szélsőbaloldali ötletek - amíg csak végleg fel nem számolja magát az egész ország.
Hakenkreuz Elemér


Létpénzt a népnek - de miért?


Úgynevezett „létpénzt”, azaz mindenkinek feltétel nélkül járó alapjövedelmet javasol egy magát független szakértői munkacsoportnak nevező tömörülés.
Szombaton hozta nyilvánosságra a LÉT független szakértői csoport azt a javaslatát, amely feltétel nélküli alapjövedelmet biztosítana alanyi jogon egy életen át az összes magyar állampolgárnak, azoknak is, akik soha sem dolgoztak. A terv szerint gyerekeknek 25, a felnőtteknek 50, a várandós kismamáknak pedig 75 ezer forint járna havonta.
Nem lehet tudni pontosan, hogy a LÉT szakértői csoport mitől, vagy kitől független (a független munkacsoport tagja Misetics Bálint is, aki ellenzéki aktivistaként részt vett a Fidesz-székház tavaly márciusi elfoglalásában), mert ugye mindig meg kell nézni azt, hogy ki az, aki mond valamit, és mi lehet a célja vele, mindazonáltal meglehetősen sokatmondó az a tény, hogy az általuk nyilvánosságra hozott létpénz-elméletet ismertető konferencián kik voltak jelen, illetve fűztek szakértői észrevételt az elképzeléshez. Ha pedig az első körben Ferge Zsuzsa és Surányi György neve merül fel, akkor bizony jó, ha hallgatunk arra a bizonyos vakolókanálra figyelmeztető alarm-jelzésre.
Attól eltekintve, hogy mindez tekinthető egyfajta választások előtti kampányfogásnak, amelyet a „bukott baloldal” számára mentőötletnek szánt a levitézlett szociálliberális konglomerátum szellemi holdudvara, mégis csak megérdemel annyit, hogy a véleményünket hozzáfűzzük.
Ferge és Surányi nem akárkik, hanem a hazai szabadkőműves zsidó elit fő gazdasági megmondóemberei. Surányi már abban a kékszalag bizottságban is tevékenykedett, amelyik a 89'-es atlantista fordulat (cion- imperialista gyarmatosítás) hazai gazdasági előkészítésében aktívan részt vett, tehát az Ötödik Hadoszlop legfelső szintjéhez tartoznak. Az ilyen ötletek nyilvánosság elé tárása pedig azt jelzi, hogy óriási bajban vannak, és a túlélésük érdekében munkálkodnak -a tudjuk kik- megfeszített tempóban. A geopolitikai átrendeződés most már a politikai vakok és analfabéták számára is jól érzékelhető, és az évekkel ezelőtt általunk előrejelzett változások aktív szakaszba léptek, ehhez nem is kell magyarázatot fűznünk -, így várható, hogy rövidesen olyan jellegű fordulat következik be, amelyhez a 89'-es talán csak egy ártatlan gyerekzsúrként lesz hasonlítható.
A galíciai szubsztrátum képviselői tudják, hogy a szénájuk rosszul áll, mert már az átlag gondolkodó ember is -a leghülyébb konzumidiótákat leszámítva- tisztában van az ő viselt dolgaikkal, annak céljával és mozgatórugóival. A kivételezett és kényelmes pozíciójukat nem csak hogy elveszíthetik, de sokkal rosszabbra is fordulhat sorsuk - ehhez sem fűzünk bővebb magyarázatot. Ennek elkerülése érdekében már a 'jónép' száját is betömnék feltételek nélküli állandó minimáljövedelemmel, amit a társadalom lekenyerezésének szánnak (és nem mellékesen egy még hatékonyabb cigány-tenyészetet hoznának létre általa). A félelmük tehát valós és nem alaptalan, mindez érzékelhető a jelenleg kormányzó mérsékeltebb atlantisták szellemi holdudvarának körében is, hiszen jól emlékszünk még az egyik kormánypárti, cigánygyerekeket etető alapítványt létrehozó zsidó nő aggódó kijelentésére a szélsőjobb hatalomra kerülésével kapcsolatban.
Valahogy zsigerből érzik ők -megérzik, hiszen évszázadok óta kifejlődött ez a képességük-, hogy sanyarú jövő elé néznek, és megpróbálják tompítani ennek következményét, esetleg elodázni azt, de leginkább átmenteni magukat az új időkre. Ezúton közöljük velük, ha ez rajtunk múlik, akkor nem lesz szerencséjük. Magyarországon népi szocialista munkaállam lesz, és akár tetszik, akár nem, Ferge Zsuzsának is csákányt kell majd fognia.
Nyitrai Frigyes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése