2014. február 27., csütörtök

Liberális mesemondók

Valami elképesztő mesemondásra képes a liberális média, ha a NATO terjeszkedésének eseményeit kell pozitív (vagy épp győzedelmes) színben feltüntetni.
A liberális média szerint 2011. szeptemberében Kadhafi természetesen azonnal elmenekült a NATO által ostromolt Líbiából. Utána visszatért, - de csak hogy a nyugati média megmutathassa a holttestéről készített hamis fotókat. Majd a liberális média szerint egymás után háromszor halt meg Kadhafi legkisebb fia. Mindháromszor világgá kürtölték.
2012-ben Asszád elnök menekült el a NATO által felforgatott Szíriából. Természetesen az Index által egekig magasztalt "lázadók" beszámolói ezt mind alátámasztották. Az senkit nem zavart, hogy a kormányerők közben agyonlőtték a NATO terroristáit és Bashar el Asszád azóta is Szíria elnöke.
Most épp Janukovics elnök Moszkvába meneküléséről készítettek szép színes nyilakkal tarkított ábrát (hogy a legbutább liberális is megértse).
Pedig ha Janukovics Moszkvába menekült, az nekik, liberálisoknak lenne a legrosszabb. Ugyanis Moszkva - amellett, hogy biztosítja Janukovics védelmét - nem fogadja el legitimnek a NATO-terroristák által felállított nyugati kormányt. Ha Janukovics tényleg Moszkvában van, még mindig ő a legitim államfő, és könnyen lehet, hogy tankokkal jön vissza. Azt hogyan fogják tálalni? Vélhetően nem ilyen szép színes nyilacskákkal...




A változatosság kedvéért az Index ismét hazudik


Az Index mai ukrajnával foglalkozó cikkében az elejétől a végéig az ismert liberális torzítással akarja hitelesíteni a Majdanon lezajlott felforgatást. Az ukrán államhatalom megdöntését a következő érvekkel akarják alátámasztani (mellette az orosz média tudósítói által leírt valós helyzet):
Nem volt fosztogatás. De volt, és nemcsak a boltokat és éttermeket, hanem még a téren is fogtak el rablókat, akik a tüntetőket fosztogatták. A tüntetések első heteiben már kiköltöztek a Majdanra a tolvajok, akik állandó jelleggel ott tartózkodtak. Napi szinten 18-20 lopásról, rablásról számolt be a rendőrség. A tolvajok minden esetben könnyen elvegyültek a tömegben, a téren ácsorgó emberek pedig több rablást is tétlenül végignéztek.
Ingyen volt az élelem. Valóban ingyen volt, a nyugati logisztikai rendszer gondoskodott az ellátásról. Ekkora tömeget hónapokon keresztül képtelenség spontán-önkéntes adományozók által ellátni, főleg, hogy ukrajnában az átlagos bérezés nagyon rossz. A Russia Today tudósítóitól tudható, hogy a térre nem csak a tüntetők mentek ki. Gyanakvó fiatalokról is beszámoltak, akik a téren tartózkodókat faggatták, hogy miből fizetik mindezt. Ugyanis a tüntetők egy része három hónapja folyamatosan tüntetett, spontán önkéntes felajánlásokból, vagy ahogy ők mondják "saját pénzből" lehetetlen ellátni ennyi embert.
Nem szemeteltek. Csak meg kell nézni ez első képet, a szobor körül óriási a szemét. Az egész Majdan bűzlött. Füst, vizelet és benzin szaga töltötte be a környéket, amire rendszeresen panaszkodtak azok a járókelők, akiknek - a tüntetőkkel ellentétben - továbbra is munkába kellett járni (reggelente a televizelt, füstölgő téren keresztül). Az épületekben súlyos károk keletkeztek, a kiégett épületek, kormos falak önmagukért beszélnek, de a fél belváros macskaköveit is felszedték, hogy legyen mivel a rendőröket dobálni.
Tábori kórházakban működtek az orvosok. Valóban sok volt az orvos és az ápoló. Egy részük nem, vagy rosszul beszélte az ukrán nyelvet. Ez többnyire nem zavarta azokat a tüntetőket, akik szintén nem beszéltek semmilyen, Ukrajnában használatos nyelvet. A gyógyszerek szinte kivétel nélkül latin betűs feliratokkal voltak láthatóak az orvosi munkát bemutató videókon. Nem ukrán gyógyszertárakból és kórházakból valók voltak, csakúgy, mint a tábori kórházak felszerelései sem. Ez a tény a legnyomósabb bizonyíték a külföldi támogatásra.
Volt fegyver a tüntetőknél is. Lőfegyvert elsőként a tüntetők használtak, az első halottak rendőrök voltak.
Nem volt központi szervezés, de mégis működött a rendszer. Ekkora tömeget ilyen hosszú időn keresztül csak jó kommunikációs eszközökkel rendelkező központi irányítás képes egy cél érdekében mozgósítani és műveletekre késztetni. Az egységes tevékenység a másik döntő bizonyíték a nyugati logisztikai támogatásra. Több irányzatot képviselő szervezet és tömeg egyben tartása nem csak központi vezérlést követel meg, hanem megfelelő tájékoztatást és propagandát is az együttműködés zavartalanságának biztosítása érdekében.
A védelem az afgán veteránok kezében volt. Voltak ott afgán veteránok is, de egyetlen egyet sem mutattak a videók és a fényképek. A nyugati szervezőket és kiképzőket viszont nem mutathatták, így a zavargók katonai vonala és annak vezetői a mai napig ismeretlenek.

http://www.hidfo.net/2014/02/27/valtozatossag-kedveert-az-index-ismet-hazudik


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése