2014. február 27., csütörtök

Kiszivárogtak az ukrán IMF-hitel feltételei

Kiszivárogtak az Ukrajnának adott 16 milliárd dolláros hitelért cserébe az IMF által támasztott feltételek. A Wikileaks által kijuttatott dokumentum egy az Egyesült Államok által az IMF számára "ajánlott" program, amit az IMF természetesen el is fogadott, és ezt nyújtották be a nyugatbarát ukrán-zsidó kormánynak "szükséges reformok"-ként.
Ez a "reformprogram" a következőket tartalmazza:
1. Nyugdíjkorhatár megemelése férfiak számára 2, nők számára 3 évvel. Az összes nyugdíj-korkedvezmény megszüntetése, beleértve a fokozott egészségügyi kockázattal járó munkakörök korkedvezményes nyugdíját is.
2. Összes nyugdíj-kiegészítés megszüntetése, beleértve a tudósok, kormánytisztviselők, állami vállalatok vezetői számára biztosított kiegészítéseket is. Nyugdíjasok munkavállalásának korlátozása. Katonatisztek esetében a nyugdíjkorhatár 60 év.
3. A gáz árának emelése, önkormányzati vállalatok számára 50%-al, egyéni fogyasztók számára két lépcsős gázemelés. Villamos energia árának növelése 40%-al, beleértve a lakossági áram árát is. Benzin jövedéki adójának növelése.
4. Szállítmányozásra 50%-os adó kivetése, a korábban elérhető kedvezmények eltörlése. Nem emelhetik a létminimumot, kiterjedt segélyezést vezetnek be.
5. Az ország összes bányájának privatizálása, a bányászoknak járó összes juttatás eltörlése. Az önkormányzati közművekkel, közlekedéssel kapcsolatos és egyéb támogatások eltörlése. Az ingyenes étkezés és tankönyv állami támogatásainak eltörlése.
6. Az egyszerűsített adózás gyakorlatának korlátozása. Az elmaradt térségekben elérhető adómentesség teljes felszámolása. A gyógyszertárak és a gyógyszerészek megadóztatása.
7. Moratóriumok kihirdetése a mezőgazdaság terén. A baromfi és sertés ágazat állami támogatásainak teljes megvonása.
8. A minisztériumok méreteinek csökkentése, állami foglalkoztatottak tömeges leépítése. A fogyasztóvédelem és az Állami Vagyonkezelő Alap Pénzügyminisztérium alá rendelése.
9. Állami alkalmazottak béreinek befagyasztása.
10. Munkanélküli ellátások csak 6 hónap munka után elérhetővé tétele. A táppénz 70%-ra csökkentése úgy, hogy a mindenkori létminimumot ne érhesse el. A táppénz kifizetése csak a betegség 3. napjától kezdődik.
Látható, hogy mire számíthat a nyugattól az ukrán lakosság. Ezek csak a kezdeti, 16 milliárdos IMF hitel feltételei, az EU-tagság megadására még ezen felül külön feltételeket támasztottak, melyeket már korábban közöltünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése