2014. február 7., péntek

Terjeszkedik a kínai haditengerészet - lőtávban Washington

Kína atomtöltetekkel ellátott tengeralattjárókat küld járőrfeladatokra a Csendes-óceán északi területeire. A Népi Felszabadító Hadsereg Jin-osztályú tengeralattjárói már idén megkezdik a járőrfeladatokat, amire magukkal visznek egységenként több, az atomtöltetet 14000 kilométerre eljutatni képes ballisztikus rakétát, valamint több nukleáris robbanófejet. Az amerikai haditengerészet ki is adott egy jelentést, miszerint a kínai atombombák számára ezzel legalább két amerikai állam (köztük Washington) került elérhető távolságba.
A jelentés szerint a kihelyezett Jin osztályú tengeralattjárókkal képesek lennének csapást mérni Hawaii, Alaszka, valamint az Egyesült Államok nyugati államainak területére.
Úgy tűnik, Clintonné agresszív Távol-Kelet-politikája megkapta méltó jutalmát. Kína korábban már felszólította az Egyesült Államokat, hogy ne avatkozzon a Kína és a térség más állami közt kiújuló területi vitákba. Mivel az USA következetesen figyelmen kívül hagyta az udvarias, diplomáciai felszólítást, nemsokára ott lesznek a térségi vizeken a Washingtonra irányuló atomrakéták. Reméljük, az európai térfélen is hasonló, látványos eredményeket ér majd el az amerikai külügy!


http://www.hidfo.net/2014/02/07/terjeszkedik-kinai-haditengereszet-lotavban-washington

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése