2014. március 22., szombat

Odesszai képviselő kérdéseket tett fel Jacenyjuknak.

Oleg Carjev Odessza-területi parlamenti ukrán képviselő kérdéseket tett fel tegna Odesszában
Kérdéseit a Kulturális Minisztérimnak, a Nemzeti Banknak és a Biztonsági Szolgálatnak (SZBU) tette fel.
Tájékoztatást vár az Ukrán Nemzeti Banktól, hogy “igazak lehetnek-e azok a kósza sajtóhirek, miszerint az ország aranytartaléka, valamint a Nemzeti Múzeum értékes műkincseinek jó része már biztonságba van helyezve Ukrajna területén kivül.”
“Igaz-e, hogy a biztonság kedvéért a kultúrális örökségünk legértékesebb darabjait az amerikai nagykövetségen őrzik.”
Beszámolók szerint ugyanis majdanista terroristák által vezetett teherautókat rakodtak tele az orosz művészetek remekműveivel a kijevi Nemzeti Múzeumnál. A több évtizedes orosz-ukrán közös örökség műkincseit mutatta be.
Oleg Carjev kijelentett: “bizonyitható, hogy Arszenyij Jacenyjuk nem üres kézzel repült az Egyesült államokba! Lehetséges, hogy az új hatalom egy hitel reményében kiárusitja az ország értéktárgyait?”-tette fel a kérdést az ukrán parlamenti képviselő.
A megválaszolásra leginkább jogosult Jacenyjuk persze bokros teendői miatt válaszolni nem tudott. Hiszen a tegnapi napon éppen Brüsszelben irta alá Ukrajna odaajándékozási szerződését a megajándékozott szives invitálásának “engedve.” Mint Elajándékozási Főkijelöltnek-most egy ideig-ideje a kérdések megválaszolására nem is igen lesz ideje, hiszen rohamtempóban kell kielégitenie a Megajándékozandó újabb és újabb igényeit.
Ráadásul meg kellene próbálnia meggyőzni az ukránok millióit, hogy mindaz amit a kijevi hiénacsapat művel, az éppen Ukrajna (le) épülését szolgálja. Akár már holnap neki is foghatna ennek a magyarázkodásnak-már akár Zaporizzsjában. Ahol tegnap kaptak “fizetést” a tanárok”: (A tanárok kapják meg általában elsőként a fizetésüket a “köz+-közalkalmazottak közül.) Igy aztán ők elsőként tapasztalhatták meg az ÚJ KIJEVI HATALOM TÉNYKEDÉSÉNEK ÁLDÁSOS HATÁSÁT!
Fele annyi fizetést kaptak, mint amennyit eddig!
Enyhe a kifejezés: nem voltak eltelve az örömtől.

És a tanárok csak a kezdet!
(Forrás: iskra-news)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése