2014. április 26., szombat

A dinasztia - újabb Bush indul az Államok elnöki székéért

George H.W. Bush az Egyesült Államok 41. elnöke szeretné, ha a fia, Jeb Bush indulna az elnöki székért 2016-ban. Az Egyesült Államok elnökválasztása, ami már jelenleg is egy olyan bohózat, aminek valódi tétje nincs, így egy még nagyobb cirkusszá válik. Hogy miért?
Kezdjük a legöregebb Bush-al, aki George H.W. Bush. Az Államok 41. elnöke volt, 1990-ben az első Öböl-háború (Irak) a nevéhez kötődik. George H.W. Bush fia, George W. Bush, az Államok 43. elnöke, 2003-ban az iraki háború az ő nevéhez fűződik. Mindkét, gyakorlatilag majdnem az egész Közel-keletet tönkretevő háború az olajért ment, a második már nem is titkoltan. Az iraki háború folyamán emellett még kirabolták az országot módszeresen, műkincsektől kezdve az aranykészletig minden a Bush család tulajdona lett, némi rabolt vagyont csöpögtettek az Államok költségvetésébe is persze, és elvartak pár szálat menet közben.
Hídfő.net | Jeb BushJeb Bush, volt kormányzó Floridában, USA.
Képzeljük el, ha ennek a "jó" családnak a következő tagja ismét beül az elnöki székbe, mi történik. A probléma az, hogy az amerikai republikánusok komoly jelöltnek tekintik a következő választásra, és ha a Bush család (és egyéb támogatóik) médiagépezete és vesztegetési / fenyegetési rendszerük elindul, gyanítható, hogy az USA 45. elnöke ismét egy Bush lesz, akinek a neve garancia egy kis "jóléti" háborúra.
A jóléti háború pedig nem más, mint az a háború, ahol a támadó országban a fegyvergyárosok és bankárok, spekulánsok még gazdagabbak lesznek, a nép egyre szélesebb rétegeit vonják be a háborús termelésbe, természetesen éhbérért, az országot vezető elit pedig mérsékeltebben mint a fegyvergyárosok, de gazdagodik szintén. Természetesen a másik oldalon álló nép szembenézhet egy tartós rabigával, országuk kirablásával, tömeggyilkosságokkal, és a prostitúció valamint a kábítószer-kereskedelem fellendülésével, hogy ki tudják szolgálni a megszálló erők igényeit.
Hídfő.net | Hillary ClintonHillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere, 2009-2013.
George W. Bush testvéréről mint "a tökéletes jelölt"-ről nyilatkozik mindenhol, annak ellenére, hogy a 2016-os elnökválasztás az Egyesült Államokban a "dinasztiák csatája" lesz, akár egy jó szappanoperában, hiszen Jeb Bush ellenfele Hillary Clinton lesz nagy valószínűséggel, a demokraták színeiben.
Nagy Kálmán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése