2014. április 7., hétfő

Donyeckben, Harkovban is kitűzték az orosz zászlót


Donyeckben, Kelet-Ukrajna ipari fővárosában napok óta zajlanak a tüntetések. Pénteken több ezren vonultak a német nagykövetség elé, hogy tiltakozzanak az ország belügyeibe beavatkozás ellen. Később a helyi kormányzat épülete elé vonultak és követelték, hogy a kormányzó írjon ki népszavazást Donyeck Oroszországhoz csatlakozásáról.
Az ITAR-TASS hírügynökség szerint azóta már kitűzték az orosz zászlót az Ukrán Biztonsági Szolgálat központjára is és több különböző helyen kezdődött tömegtüntetés. Az oroszbarát lakossági milíciák 15 perc alatt foglalták el az UBSZ hivatalát. Ma reggelre Harkov és Luganszk városaiban is kitűzték az orosz zászlót a helyi kormányzati épületekre.
Kelet-Ukrajnában a biztonsági erők szinte minden esetben utat engednek a tüntetőknek, van ahol teljes alakulatok a tüntetőkhöz csatlakoznak. Nem kérdés, hogy Ukrajna ipari területeinek többségi orosz lakossága még év vége előtt kiharcolja az újraegyesülést, és Harkov, Luganszk, Donyck is az Oroszországi Föderáció része lesz.

http://www.hidfo.net/2014/04/07/donyeckben-harkovban-kituztek-az-orosz-zaszlot

Donyeck kikiáltotta függetlenségét és orosz békefenntartókat kértek


Kelet-Ukrajna ipari fővárosa, Donyeck utcáin mostanra az oroszpárti népi milíciák felfegyverezték magukat. Miután a tömeg elfoglalta az Ukrán Biztonsági Szolgálat térségi központját, az önkéntesek elkezdték kiüríteni a fegyverraktárakat és szétosztották az önkéntes védelmi erőknek. Jelenleg ellenőrzésük alatt tartják a kormányhivatalt és az UBSZ helyi hivatalát is, ahol barikádokat emeltek. Az UBSZ épülete előtt a tüntetők kikiáltották a független Donyeck Népköztársaságot és elkezdtek ellenőrző pontokat létrehozni a városban.
A tüntetőkből összeálló Donyecki Népi Tanács kinevezte magát a térség egyetlen legitim hatalmának és bejelentették, hogy megkezdik az Oroszországhoz csatlakozásról kiírt népszavazás szervezését. A Tanács egyben felkérte Vlagyimir Putyint, hogy a referendum lezárultáig küldjön békefenntartókat a térségbe.

http://www.hidfo.net/2014/04/07/donyeck-kikialtotta-fuggetlenseget-es-orosz-bekefenntartokat-kertek



A Kelet-ukrajnai nagyvárosból ma hajnalban a Bal-Rad-ot tudósitó Andrej arról számolt be, hogy a Regionális Államigazgatási Hivatal épületénél mintegy 2000 “antimajdanista” szorgoskodik. Sokan Molotov-koktélokat gyártanak. A donyecki rendőrség teljes létszámban a nép oldalára állt át.
donyeck

A tudósitás szerint a donyecki amazonok egy támadás estére a testükből formálnak élőpajzsot, és ha kell, készek vérüket is ontani.
A Donbassz forradalom vezetője Donyeckben tartózkodik, és személyesen irányitja az előkészületeket. Neve és személye egyenlőre konspirációs okokból nem publikus.





Harkovban a 2. Ukrán Front Felszabaditja a Közigazgatási Hivatal épületét! A rendőrség a nép oldalára áll!
B Харьковe 2. й. Украинский Фронт Освобождение ХОГА 1
Harkov, Donyeck és Lugansz régiók után Nyikolajev régió Közigazgatási Hivatalának épületére is kitűzték az orosz trikolort. (Nyikolajev alig 60 km.-re van Odesszától!)
“Szakitottunk a kijevi fasiszta juntával! Az MVD katonái már átálltak hozzánk, velünk vannak. Elegünk van az oligarchákból és a fasisztákból. Támogatást váronk a városba!”-érkezett a tudósitás Nyikolajivból.




Tegnap felhivásban fordult a régió rendőreihez egy fiatal rendőr, Darjan Alekszandrovics Makszimusz. A forradalmárok melletti kiállásra szólitotta fel kollégáit, barátait, elvtársait!



A legújabb frissités 12 óra 30-kor!

Ma délelőtt Donyeckben kikiáltották a Donyecki Népköztársaságot

És van, hogy árnyékra vetődik a Jobb Szektor!



A zsidók által kiképzett és finanszirozott jarosista horda felkerekedett Kijevben, hogy kiránduljanak Harkovba egy kis “majdanozásra”! Vitték magukkal persze a szokásos “kegytárgyaikat” is-amiket szerettek volna orosz fejeken-hátakon kipróbálni.
De jaj! Árnyékra vetődtek Jaros legényei. Nem is gondolták, hogy ami remekül ment Kijevben!-az visszájára fordulhat Harkovban. Hát ez utóbbi történt. Nagy vehemenciával rontottak ők néhány orosz demonstrálóra Harkovban, csakhát rosszul mérték fel a terepet, na meg az erőviszonyokat. A nóta vége az lett, hogy futottak volna!-de nem tudtak. Körbekapta őket a tömeg. Amely úgy döntött, hogy egyszerűen agyonveri őket!
Ám Jaros hordatagjainak nem kis szerencséjére akadt egy-két tréfás kedvű orosz, aki javasolta, hogy ne verjék agyon a dicsőséges társulás tagjait, hanem sétáltassák meg őket.
Igy fordult elő az a világ csúfsága, hogy a Majdan “hősei” térden csúszva-mászva “vezekeltek” egy kicsit, miközben a rendőrök sorfala óvta testi épségüket a háborgó-bár néha élcelődő tömeg haragjától.
A vitéz társaság vezeklését meg is örökitették. Lehet bennük gyönyörködni!
(B-R )

A nap térképe: Amitől a kijevi banditák sűrűn cserélgetik pelenkáikat :)

Az orosz tavasz 2014. április 6.
Az Orosz tavasz 2014. április 6.
Míg Magyarországom a “demokratikus” választásokon tipródott és bégetett a választásra jogosult polgárok 61 %-a, addig a Kelet-és Dél-Ukrajnában élő oroszok már tevőlegesen is küzdenek a szabadságukért.
Íme a térkép, amitől a készítői azt írják; “Ezt meglátván a kijevi banditák sűrűn váltogatják pelenkáikat…”
A térképen Ukrajna azon az orosz ajkú területei láthatók, melyek fellázadtak a kijevi puccsista kormány ellen. Éppen azokat a módszereket alkalmazva, melyekkel a puccsisták is hatalomra kerültek. Az inga visszalendült.
“Innen már visszatérés nincs” – írják - “mindent megtesznek függetlenségükért… A Kremlnek már csak egy feladata van: elejét vegyék a vérontásnak és előkészítsék a régi-új orosz területek visszatérését az orosz anyaországba.”
Szabad Riport /F.A.
Forrás: Alekszej Kalinyin / Vk.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése