2014. április 28., hétfő

Kijev az ultrákat uszította a békés tüntetőkre

Harkovban az oroszpárti tüntetőkre többszáz fizetett futball-huligánt uszított az illegitim kijevi kormány. Tucatnyian megsérültek az összecsapásokban, beleértve a tüntetést biztosító rendőröket is.
A Dnipro futballklub szurkolói kezdték a szervezkedést, később közel ötezren vonultak fel az ultrák és az EU-párti tüntetőkkel közösen tartottak felvonulást Harkovban. Ebből a közegből vált ki egy néhány száz fős csoport, ami fáklyákkal, petárdákkal és közelharci eszközökkel volt felfegyverezve és rátámadt az oroszpárti tüntetőkre. A helyi média szerint a Jobboldali Szektor egyes csoportjai is részt vettek a felvonuláson.
Az összecsapásra akkor került sor, amikor a Szent György-szalagot öltő oroszbarát tüntetők közelébe ért a felvonulás. Ekkor a néhány száz fős kemény mag kivált az EU-párti rendezvény tömegéből, rátámadtak az oroszpárti tüntetőkre és véletlenszerűen kezdtk ütni az embereket. Szemtanúk elmondása szerint ez egy a végsőkig fanatizált csoport volt, aminek nem számított, kinek támad neki, nemtől, kortól függetlenül mindenkit ütni kezdtek, nők és idős emberek is megsérültek a támadás során. Aki a földre került, arra veszett állatokként vetették rá magukat. A helyszínen készült egy videofelvételen látható, ahogy az EU-párti felvonulásból kivált - feltehetőleg fizetett - csorda ütlegel egy földön fekvő embert. http://www.youtube.com/watch?v=594HWc_WEBo
A tüntetést biztosító rendőrök közül szintén többen megsérültek. A fizetett futball-huligánok nem csak az oroszbarát tüntetőkre támadtak, hanem mindent szétvertek, ami az útjukba került; kirakatokat vertek be, autókat vertek szét baseball-ütővel. Szintén beszámolókat lehetett hallani egy jelenleg kórházban ápolt emberről, aki úgy sérült meg, hogy miközben az autójában ült, azt hirtelen elkezdték szétverni.
Az agresszív támadás ellenére egyetlen embert sem vettek őrizetbe, senkit nem tartóztattak le. A támadás feltehetőleg szervezett és fizetett volt. Korábban a Majdanon egy rendőrségi rajtaütés során bizonyítékot találtak arra, hogy a tüntetőket és az utcai harcosokat is dollárban fizette valaki; minél látványosabb volt az akció és minél nagyobb volt a sérülés, annál nagyobb összegeket ajánlottak fel. A Jobboldali Szektor tagjai kiemelkedő fizetségben részesültek a rendőrök elleni támadásokért. Feltehetőleg ugyanezek az emberek pénzelték a futballhuligánokat is.
Harkovban a helyi önvédelmi alakulatok azonnali mozgósítást rendeltek el. Az oroszbarát népi milíciák az internetes közösségi oldalakon kemény fellépésre, a provokátorok elkülönítésére és a legagresszívabb támadók elfogására szólították fel tagjaikat, mivel feltehetőleg ezek a fizetett személyek radikalizálják a teljes tömeget.
Lehetőségeinek végső határán lehet a kijevi rezsim, ha ilyen aljas módszerekhez kell nyúlniuk, mint a fizetett futball-huligánokkal operálás. A szurkolói közösségeket "Ukrajna területi egységének megőrzésével" fanatizálták, sokan közülük azóta a 99%-os orosz lakosságú területeken randalíroznak Ukrajna "területi egységéért".
Hazai viszonylatban sincsenek kizárva az ilyen akciók. A szurkolói csoportok közösségi szelleme miatt eshetnek áldozatul magyar fiatalok a nyugat által fizetett provokátoroknak, akik néhány tízezer forintért kaphatóak a közeljövőben várható EU-ellenes tüntetések szétverésére. Jobb, ha már most megkezdik az ilyen lefizethető személyek kiszűrését - nem hagyhatjuk, hogy az ukrán helyzet Magyarországon folytatódjon!

http://www.hidfo.net/2014/04/28/kijev-az-ultrakat-uszitotta-bekes-tuntetokre


A harkovi fasisztadúlás egyik “eredménye”: Kernesz helytartó döglődik! Lelőtték!


Ma délelőtt Harkov zsidó helytartójára két lövést adtak le. Egyik lövedék a tüdejét, a másik a máját roncsolta szét.
kernesz
Az orvosok küszködnek a bandita életbentartásáért, de kevés az esélye erre.
A tegnapi fasiszta attaki nyomán meglehetősen feszült a helyzet a Kelet-ukrajnai nagyvárosban. Kernesz lelövése nem fogja nyugtatni a kedélyeket-az már most boritékolható. Várható, hogy a Jobb Szektor és a banderisták oroszellenes pogromokba kezdenek. (Dacára annak, hogy a Kerneszt lelövőről semmi hir.)
Ám ha Harkovban összecsapások fognak kirobbanni, abból valóban polgárháború lesz!
(Szveta-B-R )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése