2014. április 28., hétfő

A Bilderberges Martonyi az EU-csatlakozást ünnepli

Háromnapos nemzetközi konferencia kezdődik Budapesten abból az alkalomból, hogy már csak néhány nap van hátra Magyarország európai uniós csatlakozásának 10. évfordulójáig. A "Magyarság Házában" tartott rendezvényen a Visegrádi Négyek (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) külügyminiszterei és volt külügyminiszterei értékelik az EU-tagság 10 évét.
A programot Martonyi Washingtonban szövegezett értékelése nyitja, azt követően a térség más országai fognak pozitívan nyilatkozni az EU-tagságról. A rendezvénynek egyértelműen propaganda jellege van: az úgynevezett Keleti Partnerség országainak képviselői, valamint az Európai Unióba bevonni szándékozott országok küldöttei is megjelennek majd, akik tárgyalásokat folytatnak a V4 külügyminisztereivel.
Martonyi János, az atlantisták hazai komisszárja. A meseest legfőbb mesemondója.
A rendezvény gyakorlati célja feltehetőleg az, hogy pozitív színben tüntess fel az európai uniós csatlakozás hatásait, és ezzel elősegítse az EU további bővítését. Miután Martonyi János felolvassa a Washingtonban diktált mondandót, Radoslaw Wikorski lengyel, valamint Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter fog majd felszólalni. Petr Drulák cseh külügyminiszter-helyettes beszéde után Stefan Füle bővítési biztos beszél.
A lényeg utána következik: az EU-tagságot dicsőítő beszédeket követően felszólal majd Maia Pandzsikidze grúz külügyminiszter. Utána Elmar Mammadyarov azeri külügyminiszter következik, akit natalija Halibarenko ukrán küldött követ majd. Végül Valeriu Chiveri moldovai külügyminiszter-helyettes is megjelenik, emellett - kapaszkodjunk meg - Alena Kupcsina fehérorosz külügyminiszter-helyettes is megjelenik.
A rendezvény propagandajellege egyértelmű. Az elmúlt két évben az úgynevezett "Keleti Partnerség" szinte összes országa kinyilvánította, hogy az Európai Unióhoz közeledés helyett a Moszkva által alapított vámuniót választja. Grúzia, Örményország, Ukrajna is kinyilvánította ezt. Azt követően Ukrajnából az Európai Unió fegyveres erővel távolította el a legitim kormányt, így Ukrajna újra potenciális EU-tagállam. Grúziában, Örményországban szintén sok az atlantista, és egy részük még mindig a hatalmi struktúrákban van. Ami viszont érthetetlen, hogy mit keres a fehérorosz külügyminiszter-helyettes ezen a rendezvényen. Alexandr Lukasenko fehérorosz államfő Kijev felforgatása idején bejelentette, hogy náluk nem lesz EuroMajdan. Fehéroroszország a vámunió és az Eurázsiai Unió alapító tagállama, így érthetetlen, mit keres az ország hivatalos küldöttsége egy ilyen propaganda-rendezvényen.
Ami még érthetetlenebb, hogy minket, Magyarországot használnak fel az Európai Unió népszerűsítésére. Magyarországon az EU-tagságnak egyetlen pozitív következménye nem volt, amit meg lehetne említeni, - hacsak nem azzal akarnak érvelni, hogy a magyar fiatalok elmehettek Londonba mosogatni, a szakképzett munkaerő pedig Németországba vándorolt. Emellett talán még az atlantista pártok holdudvarát képező cégek profitnövekedését tudnák említeni, ami a brüsszeli pénzek elsikkasztásának egyszerű következménye, nem az EU-tagságé.
Kíváncsian várjuk, mi újat tudnak mondani. Ha volt az EU-tagságnak pozitív következménye, azt a Magyarországon élő magyarok aligha vették észre. Hazánk nem csak az Európai Uniónak vált áldozatává, de ez a háromnapos konferencia egy újabb pofátlan képmutatás, amivel országunk romokba döntését akarják pozitív színben feltüntetni olyan országok számára, akik tavaly meghozták a jó döntést és végleg távol maradnának az Európai Uniótól. Mit tud tenni Martonyi? Mit tudna; elmondja a Washingtonban írt szöveget. Amikor mindez már nagyon kínossá válik, nem vállalja újra a külügyminiszteri posztot. Belorusszia pedig jobban tenné, ha még érdeklődés jelleggel sem venne részt az ehhez hasonló kékszalagos összejöveteleken. A Kijevben történtek mutatják, milyen sors vár Minszkre, ha konfliktuskerülő módon jár el és tárgyalóasztalhoz ül az atlantistákkal.
Molnár István



Sikertelen volt Martonyi háborús uszítása a V4 értekezleten

Martonyi János magyar külügyminiszter ütött meg legradikálisabb hangnemet a ma Budapesten megkezdett, az európai uniós csatlakozás 10. évfordulója alkalmából tartott konferencián.
A külügyminiszter beszédében külön kihangsúlyozta, hogy a Visegrádi Négyek felelőssége a térségi politikában egyre nő. Martonyi ukrajnai orosz fegyveres erőszakról beszélt, szerinte Ukrajnában oroszok hajtanak végre fegyveres agressziót civilek ellen. Az oroszpárti felkelők által elfogott, az ukrán rendőrség egyenruháját viselő amerikai katonáról mélyen hallgatott Martonyi, valamint az általuk elkövetett tömegbelövetésről és tucatnyi halálos áldozatról sem esett szó. Beszélt azonban "orosz fegyveres erőszakról", és erre hivatkozva ismét háborús retorikába kezdett.
A külügyminiszter szerint az "ukrajnai orosz fegyveres erőszak miatt nem tudni", mi történik a következő napokban, és ennek kapcsán a visegrádi harccsoport létrehozását egy lényeges lépésnek nevezte. Vagyis Martonyi arra utalt, hogy hazánknak a Visegrádi Négyek szervezetén keresztül közvetlen fegyveres konfrontációba kell kerülnie Oroszországgal, ha a nyugati érdek úgy kívánja, hogy meg kell védeni a Kijevben felállított bábkormányt.
Ez volt tehát Martonyi János, magyarországi, éppen leköszönő külügyminiszter búcsúbeszédének mondandója, amit láthatóan ismét Washingtonban írtak meg neki. A megbeszélésen Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter már mérsékeltebb álláspontot képviselt. Elmondása szerint Oroszországot nem lehet elszigetelni, és Oroszország sem tudja elszigetelni magát, mert fontos tényezője a nemzetközi gazdasági kapcsolatoknak. A szlovák külügyminiszter a szankciókat sem támogatja, ehelyett tárgyalásos megoldást javasol.
Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter Oroszország állásfoglalásához közeli álláspontot képviselt. Ő támogatta Ukrajna föderalizációját, szerinte Ukrajnának előnyére válik a decentralizáció. A nyelvtörvény eltörlését óriási hibának nevezte, ő elismerte, hogy Kelet-Ukrajnában nem lehet háttérbe szorítani az orosz nyelvet, mert arrafelé azt mindenki beszéli, Kelet-Ukrajnában éppen az ukrán nyelv van hátrányban a többségi orosz lakosság miatt.
Csehország külügyminisztere nem vett részt a megbeszélésen, így feltételezhető, hogy Csehország méginkább kihúzza magát a szankciók jelentette kötelezettségek alól. Látható, hogy a Visegrádi Négyek Oroszország felé rendeződése megkezdődött. A V4 többi tagállama nem támogat se szankciókat, se Oroszország elleni agressziót és háborús uszítást, ehelyett visszaterelnék a konfliktust a tárgyalóasztalhoz. Újra csak azt láthatjuk, hogy hazánk az utolsó csatlós szerepét készül felvenni egy újabb nagy geopolitikai átrendeződésben. A magyar külügy gyakorlatilag továbbra is a Washington által diktált nyilatkozatokat olvassa fel, miközben a térség más államai már próbálnak mérsékeltebb hangnemet megütni.

http://www.hidfo.net/2014/04/28/sikertelen-volt-martonyi-haborus-uszitasa-v4-ertekezleten


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése