2014. április 28., hétfő

Kijev humanitárius katasztrófát akar előidézni a Krím-félszigeten

Ukrajna elzárta a Krím-félszigetet édesvízzel ellátó Észak-krími csatornát, - a csatornameder a hétvége közepére már üres volt. Ez az útvonal biztosította Ukrajna területéről Krím vízellátásának mintegy 85%-át, - a kijevi kormány úgy tűnik, a civil lakosságra akar csapást mérni és így nyomást gyakorolni Oroszországra.
A csatorna nem csak Krím ivóvízellátásáért felelős, hanem ez a hálózat biztosította a termelők számára az öntözés lehetőségét.
A Krím-félsziget márciusban csatlakozott az Oroszországi Föderációhoz egy referendumot követően, amelyen a krími lakosság több mint 96%-a támogatta az elszakadást Ukrajnától és az Oroszországhoz csatlakozást. Mostanra kiépítették a Krím-félsziget térségében a határellenőrzést a két ország közt.
A nyugati országok azóta nem ismerik el a népszavazás eredményét, ehelyett az általuk hatalomra segített, fegyveres forradalom és a legitim kormány eltávolítása útján hatalomra juttatott csoportot ismerik el legitim kormánynak Kijevben. Ez a nyugati bábkormány most humanitárius katasztrófát akar előidézni a Krím-félszigeten, hogy a lakosság úgy érezze, az Oroszországhoz csatlakozás okozta a gondokat.
Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök már bejelentette, hogy dolgoznak a probléma megoldásán, jelenleg több alternatíva megvitatása van folyamatban, de az idő szűkös, mivel a lakosság vezetékes ivóvíz nélkül maradt és az öntözési időszak sincs már messze.

http://www.hidfo.net/2014/04/28/kijev-humanitarius-katasztrofat-akar-eloidezni-krim-felszigeten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése