2014. április 20., vasárnap

TERRORÜGY FEJLEMÉNYEI BOLIVIÁBAN





A KORÁBBI ÜGYÉSZT ZSAROLTÁK A VÁDLOTTAK  BEFOLYÁSOS KAPCSOLATAI

A volt ügyész március elején menekült Brazíliába, és az üggyel kapcsolatos nyílt levelében a bizonyítékok manipulálásáról, a tanúvallomások megvásárlásáról és az állítólagos terroristasejt felszámolását célzó, 2009. április 16-án végrehajtott kommandós akció során történt túlkapásokról számolt be.Luiz Alberto Figueiredo brazil külügyminiszter március végi bolíviai látogatásán azt mondta: Sozát egy menekültnek tekintik a sok közül, és sorsáról a többiekéhez hasonlóan a menekültügyi országos tanács dönt majd. (MNO, részlet és kép)

Valószínű, hogy a brazil hatóságok pontosan tudják, hogy Soza ügyész milyen zsarolások miatt menekült el Boliviából, miközben ő a terroristák ügyét és hátterét a legpontosabban vizsgálta ki. Kép: Soza ügyész
TÓÁSÓ BÖRTÖNBEN MARAD 5 ÉV UTÁN IS

A Las Americas szállodában végrehajtott akció után letartóztatták a magyar Tóásó Elődöt és a horvát–bolíviai Mario Tadicot. Ők ketten azóta a La Paz-i San Pedro börtön foglyai annak ellenére, hogy az ENSZ mellett már az Európai Parlament is felszólította Bolíviát, hogy azonnal engedje szabadon a foglyokat. Erre azonban egyhamar nem lesz lehetőség.  (MNO, részlet)

A HírTV is megemlékezett az 5 éve történt terrorügyről, ahol Lukács Csaba ismertette az elhíresült rab és számítógépes „professzor” jelenlegi helyzetét. Miszerint rosszul érzi magát, de van „felesége”, aki látogatja. Tóásó azt mondta, hogy ő megbízott Rózsa Edukában (hát persze, hiszen jó barátok voltak, együtt jártak lőgyakorlatokra Erdélyben is, amit netes képek bizonyítanak), aki őneki úgymond „munkát adott”. De hogy mi volt ez a munka Boliviában, arra már nem tért ki az az épületes adás..Az MNO képen pedig arról írnak, hogy kifogytak a család anyagi tartalékai az üggyel kapcsolatban, de amint látjuk a hatalmas baptista „segélyszervezet” az mögöttük áll, ott pedig pénz van bőven.
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/terror%C3%BCgy-fejlem%C3%A9nyei-bolivi%C3%A1ban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése