2014. június 21., szombat

Porosenko tűzszünetet, Putyin rendkívüli hadgyakorlatot rendelt el

Teljes készültségbe helyezte Oroszország a központi katonai körzet összes egységét, miután Vlagyimir Putyin államfő rendkívüli hadgyakorlatot rendelt el. A gyakorlat, mely egyben nagyarányú átcsoportosításokkal is jár, a mai naptól június 28-ig tart.
A teljes készültség elrendelése annak köszönhető, hogy a napokban fejeződött be a NATO Saber Strike 2014 nevű hadgyakorlata a balti régióban, amin minden eddiginél több amerikai katona vett részt. A NATO-gyakorlat befejeztével Petro Porosenko ukrán államfő egyhetes egyoldalú tűzszünetet rendelt el Kelet-Ukrajnában. Feltételezhető, hogy Kijev környékén most igen nagy mozgás van, a Saber Strike gyakorlatain részt vevő amerikai csapatok nem mennek vissza az európai létesítményekbe, hanem tovább küldik őket Ukrajnába. Porosenkonak egy hétre van szüksége, ameddig nem akar komolyabb zűrzavart a logisztikában. A Saber Strike ideje alatt az államfő nemhogy tűzszünetre nem volt hajlandó, de az ukrán hadsereg a lakott területek intenzív bombázásával tűz alatt tartotta a szeparatista erőket. Most, a Saber Strike végeztével már nem tartják tűz alatt a keleti régiókat, mert érkezik az erősítés.
Saber Strike 2014 - az amerikaiakat megint "itt felejtenék" a gyakorlatok végeztével

A nyugatiak csapatmozgása Oroszországot is védelmi lépésekre kényszeríti, ennek köszönhető a hirtelen elrendelt összhaderőnemi hadgyakorlat. A központi katonai körzetben mozgósított csapatok az azonnali kitelepülést gyakorolják, vagyis egy részük feltehetőleg tovább lesz küldve a nyugati katonai körzetbe, egyenes arányban a NATO ukrajnai csapatmozgásaival. Az orosz légierő gépei is a gyors áttelepülést gyakorolják új létesítményekbe. Eközben a hadgyakorlat több ponton is lakott területen zajlik, vagyis ilyen körülmények közti bevetésre készül az orosz hadsereg. Ez akár a Donyecki Népi Köztársaságot is jelentheti, ahol az ukrán hadsereg hetek óta bombázza a lakott területeket.


http://www.hidfo.net/2014/06/21/porosenko-tuzszunetet-putyin-rendkivuli-hadgyakorlatot-rendelt-el




Valcman Nyalókakirály tegnap hirtelen EGYOLDALÚ tűzszünetet hirdetett DONBASSZBAN! Egy hétig ŐK NEM TÁMADNAK!
Maradék-Ukrajna Új Királya és Kinevezett Helytartója, valamint néhány tűzközeli udvaronc alig egy nap alatt összeütöttek egy “BÉKETERVET”. 14 pontba kotlották bele elgondolásukat, aminek a lényege az, hogy Donbassz tegye le a fegyvert és hódoljon be a cionfasiszta kijevi Nagyhercegségnek, és aki csak teheti menjen át Oroszországba. (Azaz: hagyja el szülőföldjét, adjon fel mindent, mert kell a terület a Hóditóknak!)
Valcman Nyalókakirály ismét dörgedelmesen fenyegetőzött: ha az EGYOLDALÚ TŰZSZÜNET ideje alatt sem teszik le a fegyvert donbassz “lázadói”-akkor aztán…! Meg fogja őket semmisiteni a cionista latorhad! (Bár ilyet már mondott a héten, meg tűzszünetről is kuruttyolt valamit, hogy az azért van, hogy a “terroristák” letehessék a fegyvert, vagy különben hű-meg hú…! Oszt kiderült, hogy a tűzszünetet jószerével Donbassz adtak neki, hogy zsoldosai összeszedhessék a rengeteg-minden felé széjjelhagyott kilőtt banditát, mert a tűző napon máűr kezdtek megromlani.)
Szóval az egynapos tűzszünetet követően-és mert Donbassz bolond lett volna letenni a fegyvert a hitvány cionfasista féregnyúlvány előtt-nagyon komoly összecsapások robbantak ki Donbassz Luhanszk-régiójában. Ennek során Jampolt és Kirovszkot a népi milicia kénytelen volt feladni. Az önvédelmisek hat milicista elestéről, és tucatnyi sérültről adta hirt, valamint négy fegyvertelen civil haláláról. A harcok hevességéből az eddigi metodika alapján NAGYON SOK latornak kellett fűbe harapnia-de mindössze 13 fűbe harapásról számolt be a latorhatalom. Amely már arról áradozott az udvari médiában, hogy hermetikusan lezárták az államhatárt Oroszország felé. Legalábbis a junta hadügyére ezt trombitálta világgá, hogy alig fél órával később Timcsuk kijevi Főelemző lehűtse a nagy örömöt: tán’ mégsem igaz ez az állitás…!
A Hatalmas Diadal és a közeli Végső Győzelem kirikkantása közepette éppen ezért tűnik váratlannak Valcman tűzszünete, és fenyegetőzése. Mert ha már ilyen közel a zsidrák diadal-mire fel a tűzszünet, meg az amnesztia?
Néhány “kötekedőben” éled a gyanú, hogy a Nyalókakirály és udvaroncai most is-mint mindig-alaposan túlszinezték hadisikereiket, és minden alapot nélkülöző diadaljelentésekkel ámitják önmagukat és felbujtóikat. Ugyanakkor nem szabad egyáltalán lebecsülni azt az erőt, amit már eddig is a térségbe koncentráltak, és amely erő tovább fog növekedni a meghirdetett valcmani tűzszünet alatt.
Donbassz persze bagózik Valcman tervére és nem kivánnak élni a nagylelkű ajánlattal, miszerint elhagyhatják szülőföldjüket. Olyannyira nem dobta fel őket a Nyalókakirály javaslata, hogy abban egyenesen Donbassz palesztinaizálását vélik felfedezni!-amihez viszont nem kivánnak asszisztálni. Olyannyira nem, hogy igéretük szerint még komoly fejtöréseket fognak okozni-és véghezvinni-a kijevi udvarban.

A váratlan tűzszünethirdetéshez pedig minden valószinűség szerint lehet némi közük azoknak a kósza hireknek, miszerint Misa kezdi megelégelni a mocskos munkákat, és tegnap békés heverészét megszakitva-fölült. Nyalókakirályság bérencei pedig hideglelést kaptak a hirtől. A hideglelés pedig a kijevi fejtől a donbasszi farokig elhatalmasodott a cionférgen. Amely most szeretne egy kis időt nyerni. Hátha Misa visszaszunyókál.
Persze könnyen meglehet, hogy Misának szörnyű álma volt a szunyókálás során. Valami Barbarossával álmodott. Ami 73 éve történt. Éppen a máról-holnapra virradó éjszakán lesz ennek 73 éve.
Ha ezzel álmodott?-jó lesz ha nem szunyókál vissza!

https://balrad.wordpress.com/2014/06/21/a-nyalokakiraly-tuzszunetet-hirdetett-donbasszban/



Az Oroszor Föderáció Központi Katonai Körzetének (KKK) szervezeti egységébe tartozó alakulatok személyi állománya a jelek szerint a megszokottnál kevésbé komfortos körülmények között fogja morzsolgatni mindennapjait.
Legalábbis erre lehet következtetni Szergej Sojgu honvédelmi miniszter ma délelőtti moszkvai bejelentéséből.

Moszkvai idő szerint ma 11-órától TELJES HARCKÉSZÜLTSÉGBE helyezték a KKK valamennyi egységét, és ennek keretében gyakorolni fogják a NAGY TÁVOLSÁGRA történő telepitését, és a logisztikai rendszer működtetését. Ennek keretében a 98. LÉGIDESZANT HADOSZTÁLY (!) is “megmozgatja a lassan már elmacskásodott tagjait”!
Az orosz honvédelmi miniszter elmondta azt is, hogy a “hirtelen elrendelt harckészültségről a szokásos módon tájékoztatták a külföldi katonai attasékat.”
Vélhetőleg az aggodalmak csititása okán elárulta az orosz honvédelmi miniszter azt is, hogy szerinte a csapatok július 1-ig vissza fognak térni állandó bázisaikra.
(B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése