2014. június 21., szombat

Ukránok provokálják Oroszországot - lövöldözés a határon

Tegnapelőtt, csütörtökön ukrán katonák - feltételezhetően a Nemzeti Gárda - megtámadta az orosz határőröket. Az első helyszín Novosaktinszk település közelében található átkelő. A lövöldözés megnyitásaként egy ukrán mesterlövész lelőtt egy orosz határőrt. Ezután kezdődött a lövöldözés. Az ukránok pillanatok alatt tüzérséget és tankokat vetettek be. Az orosz határőrök visszaverték a támadást, de sok a sebesült.
A másik helyszín Luganszk határtérsége, ahol a Nemzeti Gárda csapatai ismételten megpróbálták elvágni a milíciákat a határtól. A jelentés szerint a visszavonult Nemzeti Gárda nagyon sok sérültet vitt el és halottakat hagyott hátra. Ebben a régióban is lőtték az orosz határőröket.
Izvarine településen azonban 80 ukrán határőr orosz területen keresett menedéket. Miután a milícia megtámadta a határőrállomást, és több ukrán határőr megsebesült, nem volt más menekülési útvonal, mint átlépték a határt és letették a fegyvert az orosz határőrök előtt. Az orosz határőrség mentőket kért, és ellátták a sérülteket.
A civil menekült áradathoz mostmár ukrán határőrök is csatlakoztak
Az ukrán vezetés feltételezhetően rájött arra, hogy nem nyerheti meg a háborút az ukrajnai oroszokkal szemben. A hadsereg sok esetben demoralizált, rosszul ellátott, sok az átállás, dezertálás. Egyetlen esélye marad, ha megpróbálja kicsikarni az orosz hadsereg fellépését, amire válaszul talán a NATO bevonulna Ukrajnába. Ez az egyetlen és utolsó esély, mivel a zsoldosok tömeges alkalmazása sem hozta meg a várt eredményt. Valószínűleg ezért adnak utasítást olyan eszement akciókra, mint az orosz határőrök megtámadása.


http://www.hidfo.net/2014/06/21/ukranok-provokaljak-oroszorszagot-lovoldozes-hataron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése