2010. december 2., csütörtök

Iránnal kapcsolatos ellentmondások a nagypolitikában

Kedden ülésezett a NAÜ technikai segítségnyújtási és együttműködési bizottsága. Az ülésen jóváhagyták Irán terveit. A NAÜ bécsi ülésén Irán is képviselte magát, ahol a NAÜ vezetősége az atomenergia békés felhasználására ösztönözte Iránt.
A NAÜ vezetője kijelentette, eddig semmi bizonyítékát sem találták annak, hogy Irán atomfegyvert akarna előállítani.
“A NAÜ teljes mértékben felügyeli Irán atomprogramját.”
“A jelentés szerint, minden iráni nukleáris tevékenység, beleértve a fűtőanyagokat és az urándúsítást, már a NAÜ hivatalának felügyelete alatt áll, és nem juthatnak fegyverelőállító üzembe, ez teljesen békés, “mondta Soltanieh november 23-án.
Ennek ellenére Obama újabb szankciókat akar bevezetni Irán ellen, melyeket már be is jelentettek, és elsősorban az iráni hajózást érinti. Erre Ahmadinedzsad elnök kijelentette, egy fikarsznyit sem engednek jogaikból. Ezeket a jogokat, miszerint joguk van atomtechnológiához, valamit a fűtőanyag előállításhoz, éppen a NAÜ jelentette ki kedden.
A világ politikusai szerint nagyon szerencsétlen bejelentés volt ez az USA elnökének részéről, mert ezzel elvághatja az egy hét múlva újrakezdődő tárgyalásokat. Az USA pénzügyminisztériuma tiltólistára helyezett 10 céget, amelyek szerintük segítik az iráni atomprogramot. Ezek malajziai, és iráni hajózási cégek.
Ugyanekkor Putyin ezt a kijelentést tette a híres Larry King interjúban: “Nincs alap gyanusítani Iránt, hogy nukleáris fegyver birtoklására törekedne. Iránnak joga van a nukleáris program megvalósítására a nemzetközi szervezetek ellenőrzése mellett”- jelentette ki az orosz kormányfő.
Ezek után minden amerikai szankció és fellépés kimagyarázhatatlanul Izrael-érdekű provokáció a perzsa állam ellen. Az USA-nak már eddig is hihetetlen összegekbe kerültek az iráni állam megbuktatásának kísérletei, mindhiába. Mivel Iránt a Szaddam vezette iraki hadsereg teljes USA támogatással és pénzeléssel, (mellette 42 állam pénzelte Irakot) sem volt képes letörni, a lassabb körülbástyázás, és belső bomlasztás taktikájával próbálkozik a cionista hatalom. A probléma az, hogy Iránt Kína és Oroszország pártolja, valamint egyre több térségi ország is, például Sziria vagy Törökország. Az arab államok számtalan vezetője ellensége Iránnak, legfőképpen azért, mert félnek tőle, a lakosság ezekben az országokban mérhetetlen szimpátiával van Irán felé. Ez a politikai megosztó tényező bármikor fordíthat az arab államok USA barátságán, akár puccs, forradalom, vagy leszavazás formájában. Ezzel egyre inkább tisztában vannak a cionisták okosai, ezért próbálnak minden lehetséges módot kihasználni Irán ellen. A közvélemény támogatása viszont muszáj, ezért próbálják a már szakállas, elcsépelt, tömegpusztító fegyverek meséjét erőltetni. A keddi nyilatkozatok tükrében ezek már-már a vicc kategória határait súrolják.
Irán stratégiai partnerei, mint Venezuela is, egyre több országot ösztönöznek az új blokkhoz történő csatlakozásra, a legújabb jelentkező Malajzia. Megfelelő, kölcsönösen előnyös lehetőségek kitárgyalása után, ez a blokk egy rendkívül erős új taggal gyarapodna.
Irán tehát a világ politikai alakulásának egyik sarokpontja, mert kiélezi a véleményeket, és rákényszeríti az államokat a fehér vagy fekete véleménynyilvánításra. Ez pedig némi tisztulást eredményez a cionisták által teljes zűrzavarrá és káosszá tett politikai világban. Ennél rosszabbat a világzsidóság számára most senki sem tehet, mint hogy rendet kényszerít ki, ezért most Irán az első számú közellenség.
Gyártó István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése