2012. január 1., vasárnap

Évértékelő

Így, a 2011-es év végén, és a 2012-es év elején, érdemes számvetést készíteni, mennyi kárt okozott a második FIDESZ vezetésű, csonka -és helytartó kormány. Több "sarkalatos" intézkedés teszi "felejthetetlenné" a 2011-es évet, bár még nem mért végső csapást az illegitim kormányzat az országra, mivel a "megrendelők", lassú kivéreztetéstől várják a végső agóniát. A FIDESZ-KDNP bábkormány pedig alázatos szolgaként végrehajtja a halálos ítéletet (de nem ingyen). Az 1989-es gengszterváltás minden évében, óriási arányban fosztották ki az országot és lakosságát. A 2011-es évre is jutott még bőségesen a nemzeti színű pántlikával átkötött méregpohár kinem ürülő tartalmából. Aki nem fér a pohárhoz, az választhat a különböző színű selyemzsinórokból font nyakravalókból.

2011 év elején, a "kormányzat" sértetten vette tudomásul, hogy az IMF Költségvetési Tanácsa, a költségvetés előzetes hitelességi vizsgálatát (is) elvégezheti, és a nyugdíjrendszer államosítását is ellenezte. Az okok nyilvánvalók mindkét fél részéről. Miért bízna a tolvaj a tolvajban? A nyugdíjbefektetések kezeléséből származó befizetőknek okozott veszteségek, a nyugati kötvények veszteségével hasznot hoztak a nyugati befektetés-kezelői számára, amíg a FIDESZ-KDNP elkúrmányzatnak szabadrablási lehetőségeket biztosít a kisajátítás.

2008-2009-ben a FIDESZ, "megegyezéses ellenzékként", vadul követelte az államadósság részleteinek megtekinthetőségét, de mint sok más választás előtti ígéretük beváltásával, ezzel is adósok maradtak, miután 2/9-es antidemokratikus "többséggel", és némi csalással magukhoz ragadták a hatalmat 2010-ben. Annál nagyobb figyelmet szenteltek az önkormányzatok irányításának megszerzésére, ellehetetlenítésére, és kifosztására, amit most év végén, akár 7 milliárddal is "kompenzálnak", begyűjtve az önkormányzati vagyont. A feladat nem volt nehéz, ha azt vesszük, hogy a beépített tolvajaik, és a forrás nélküli kötelezettségek együttes hatása mindenféleképp csődöt jelent az önkormányzatok számára. A cél egyértelmű, vagyis a háború megkezdése előtt , csődhelyzetbe kell hozni az országot, nyugdíjalapok nélkül, zálogkezelésbe adható, már állami kezelésbe vett önkormányzati vagyonnal, bérbe adott deviza-hiteles lakásokkal, és adókkal, adminisztratív úton kirabolva a "maradék" túlnyomó részét.
A látszólagos német vezetésű felszámolásban való "magyar politikusi" részvételt, egyenlőre még a "fejpénz" felsrófolása miatt "kéreti" magát, mert számukra nem elég "gyorsan" gyűlnek a milliárdok a magánszámláikon, de az MSZP-LMP is tartaná a markát, részt követelve az ország kifosztott tetemének szétmarcangolásából. Ámde térjünk vissza az elkövetett országellenes tevékenységek hevenyészett, és korántsem teljes felsorolással bíró időrendjéhez és szemelvényeihez!

Március 11-én tudhattuk meg, hogy az ország "növekedési pályára" állt, mert munkahelyek "tömege" jön létre, csak mi nem vettük észre, ezért legalább annyiból tudunk róla, hogy szóltak!
A folyamatosan növekvő munkanélküliség mellett, csak a kormánykommunikáció pofátlansága tud csökkenésről beszélni. Áprilisban nem az ország, hanem a "Parlament" 2/3-a elfogadta a FIDESZ-KDNP diktatúrájának lakosságterrorizálhatóságát biztosító alkottákolmányát, ami az egész Európa idegzetét borzoló "Média-törvény" után már keveseket lepett meg! Ez főleg annak köszönhető, hogy kevés embernek van ideje, az éhenhalás elleni küzdelem közben, előtt, után, időt, energiát fordítani az elolvasására, és az értelmezése sem könnyű feladat egy jogismeretekkel nem rendelkező számára. Az "új", sem népszavazással, sem nemzetgyűlés által el nem fogadott és megerősített alkottákolmány, jogot formál az egyén és a magántulajdona elvételére, rabszolgamunkára kötelezhetve a kiszolgáltatott kisembert, ami a sorok között és bennük, inkább nyíltan, mint burkolt formájában értelmezhető. Mindössze csak el kellene olvasni!

Általában törvényeket legalább négy esetben szokás hozni. Az első, ha valamire nincs törvényi szabályozás. Az második, ha a meglévő módosításra, vagy "cserére", megszüntetésre szorul. A harmadik, ha sürgősen szankcionálni kell valamely eseményt, történést, vagy személyt, csoportot. A negyedik, ha "bölcs előrelátással", "megtervezve a jövőt" (jövőjüket), törvényt alkotnak, de létrehozása után azonnal nem alkalmazzák. Ilyenkor a "megtévesztett áldozat", nem tudva és észlelve, hogy mit tehetnek meg törvényre hivatkozva ellene, békésen "legelészik" tovább, miközben már a schakter-késeket fenik levágásához, mert törvény biztosítja kiirtása jogszerűségét!

Állítólag a "kormányzat", az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) ajánlásával összhangban járt el, pedig az OECD kifejezetten nem ajánlotta a nyugdíjrendszer második kötelező tőkefedezeti pillérének eltávolítását, bár legnagyobb gondot ennek a szervezetnek az okozza, hogy tovább foglalkoztassák a nyugdíj előtt állókat, felemelve a nyugdíjkorhatárt. Márpedig, az ilyen kort elérők, vagy megközelítők, "hála" az egészségügy alulfinanszírozottságának, a vegyi-permetezéseknek, a mérgek garmadáját tartalmazó élelmiszereknek, és a mérgezett "védőoltásoknak", "gyógyszereknek", úgy hullanak, mint a legyek ősszel (csípőprotézis műtétre 2018-as előjegyzés, egy hónapos vizsgálati eredmény elkészítési idő, mikor a "páciens" két nappal a "vizsgálat" után meghal, 90.000,-Ft-os kezdő orvosi fizetés, bár a 150.000,.-Ft-ért "felbérelt" kezdő rendőr majd elmagyarázza az orvosnak, hogy mivel elégedjen meg, és mit jelent a 60.000,-Ft különbség tonfában kifejezve. Segédápolók felvétele az utcáról, mert a szakszemélyzet külföldre "menekül" az éhenhalás elől, és még sorolhatnánk.).

Megnyugtató, hogy májusban arról szerezhettünk tudomást, hogy "dinamikusan bővül a versenyszférában alkalmazottak létszáma". Némileg rontja statisztika "minőségét", hogy a "bővülés", az országot kifosztó brókerek, bankok, végrehajtók, és behajtók, titkosszolgák, besúgók körében mutat növekedést, mivel már külföldön is hirdetik, Magyarország válsága és gazdasági összeomlása "aranybánya" az élelmes dögevőknek!
Szintén májusban, a gazdaságnövekedés miatt felvetődött, hogy ebből a növekedésből még baj is lehet, de mínuszról már egészen kis növekedéssel is pluszt mutathat a "feldolgozóipar bővülése". Ebben szerepet játszhat a magyar-dél-merikai és magyar-indonéz(?) kapcsolatok bővülése, de a Szaud-Arábia felé nyitás is (már Torgyán sem kell hozzá).
Eljött az idő, mivel júliusra 55,8%-ra "növekedett" a foglalkozási ráta (ami 44,2%-os munkanélküliséget mutat), hogy kijelenthessék, "nem félünk a farkastól", de előtte még a nyugdíjakra összekuporgatott "aprópénzből" 500 milliárdért visszavásároltak MOL részvényeket (ami már csak a felét éri), de arra elegendőnek bizonyult, hogy az átvert horvát olajipart tönkretegye. "Sokba került, de megérte"! Még egy ellenség palettán!

Ezidőtájban már egyre több kirohanás, vád, per kavarta fel a bankok devizahitelezési, régóta erjedő fekáliáját. Orbán kijelentése szerint: "Féljenek a bankok", és a végtörleszteni képeseknek, vagyis a nagy vagyonnal és magas jövedelemmel rendelkezők számára, állami támogatással, a bankok "látszólagos újabb megsarcolásával" mentőcsomagot dobott a gazdagok közé, amibe a fél Parlament belekapaszkodott.
"Magyarország nem gyarmata senkinek sem! Az nem tartható, hogy az emberek éveken át fizetik törlesztőrészleteiket, majd kiderül, hogy többel tartoznak, mint az indulásnál. Világossá kell tenni, hogy Magyarország nem gyarmata senkinek sem. Amit nem lehet megcsinálni Bécsben, Berlinben, Párizsban, vagy éppen Brüsszelben, az a magyarokkal szemben sem engedhető meg" /Orbán, saját szájúlag/
A bankok még így is elégedettek lehetnek, mert a 2008-2009-ben a 7600 milliárd forintos deviza-alapú hitelezéshez alig 1660 milliárdos devizával futottak neki (ebből sem használtak fel semmit, mert a gazdaság megsegítésére bankoknak kiadatott IMF hitelrész MNB-s számláikon elhelyezett pénzünk felsrófolt kamatai biztosították a 2008-as 5%-os, és a 2009-es 2%-os tőkefedezetet számukra), és a 2001-ben Orbán által eladott pénzkibocsátási jog miatt, az EKB-nak fizetendő kétéves 2500-3000 milliárdos költségekkel együtt, 10.000 milliárd feletti forinthígulást tudtak összehozni. Mindezt befektetés nélkül! A számlát minden irányba mi, az ország lakossága fizetjük.
Közben az országellenes, folyamatosan meghozott sarkalatos -és egyéb törvénykezés, a diktatúra alapjainak megvetése töretlenül haladt tovább, és az IMF ellen meghirdetett hadjárat eredményeként a "kormány" kijelenthette: "Az elmúlt másfél évben új alapokra helyeztük a magyar gazdaságot. Ehhez föl kellett számolnunk minden régi típusú együttműködést, amely korlátozta gazdasági önállóságunkat. Ezt sikeresen megvalósítottuk, elértük, hogy a magyar gazdaság a piacról finanszírozza magát, nem függünk mások jóindulatától. Ezzel a megújulás korszaka lezárult, most a növekedés korszaka kezdődik, és ehhez minden eszközt igénybe kell vennünk." - Mintha Rákosit hallanánk...
Az IMF-et, de hazánk lakosságát is hidegzuhanyként érte, hogy az IMF még be sem jelentette, az Orbán-kormány már felajánlotta, hogy megfekszik nekik! Mire ez a nagy kapkodás?

Júliustól decemberig az Orbán-Matolcsy duó min. 15-18%-os forintgyengülést tudott produkálni, ami mellett eltörpül Kósa-Szijjártó tavalyi államcsőd beharangozás szándékos "elszólása" által okozott euró árfolyam-növekedés, ami egyúttal a forint inflációját is mutatja.

"Így kell ezt csinálni", mondhatta Orbán a tavalyi két amatőr inflációnövelésben utazó "próbálkozónak", de ez csak a vicc helye, mert semmit sem tesznek megbeszélés, külső felbujtás és utasítás nélkül.
Ez sajnos érvényes az MSZP-LMP proletáriátus láncait csörgető megmozdulására is, mert ha kenyeret nem is, de cirkusszal szolgálhattak a lakosságnak, mivel a TV-adók is már csak ismételnek. A Gyorskocsi utcában hülyére röhöghették magukat a rendőrök, de nekünk is tetszett volna a "műsor", ha nem ilyen bénák a „színészek”! Egy kis paprikaspray, és Gyurcsány Lendvai fejére csöpögő orra, hitelesebbé tehette volna színjátékot. Egy kis verés is növelte volna az előadás izgalmait, virtuális hitelességét, de recesszió van, a paprikaspray is drága... az a "kevés" kell a "szegény rászorulóknak".

Még december 19-én is, az adósságállomány csökkenéséről beszél a "kormány", pedig az MNB értékelése szerint az átmeneti csökkenés után 82%-ra kúszott vissza, mindössze 3-4 ezer milliárd "befektetésével", ami akárhogy is nézzük, "nem csekély teljesítmény", vagy ennyit romlott a forint? http://hvg.hu/gazdasag/20111116_mnb_allamadossag
Soha nem fordult még elő, hogy egyetértettem volna Paul Lendvaival, a magyargyűlölő Ausztriából köpködő, újságírónak álcázott közutálatnak örvendő cionbérenccel, aki helyesen "de facto Magyarország zsarnokának" nevezi Orbánt", de valószínűleg ő sem tudná megmagyarázni, hogy lehet a 21 éves demokratikusnak csúfolt rablódiktatúrák alatt nyögő Magyarországot "X"-edik megszállása alatt irgalmatlanabbul kifosztani.
Bár az IMF delegáció sietős, idő előtti távozását Orbán azzal magyarázta, hogy "aki Brüsszelben soha nem vállal konfliktust, az nem képviselheti jól a hazáját", a 2011-es év arról szólt Magyarországon, hogy hol a Velencei Bizottság, hol a tagállamok vezetői, hol Brüsszel, de még Hillary Clinton is kifogásolta a diktatórikus kormányzás elemeinek törvénybe iktatását, becsapott, megtévesztett emberek tömegeinek megbízására hivatkozva. Valószínű, hogy ezt a tempót még az USA-ban sem merik követni!

"Melléktevékenységként" hatalmas lépésekkel rombolják le az egészségügy, oktatás, társadalombiztosítás Gyurcsányék által meghagyott romjait, miközben mindent központi irányítás alá von a FIDESZ-KDNP!
De akkor miért nem lövi a NATO vagy az ENSZ, a Parlamentből kirajzó nemzet -és országellenes csőcseléket halomra, diktatúra, diktátor károgással telefröcsögve a cionista nyugati sajtót?
A válasz egyszerű: itt már megszereztek mindent, és a cionbérenc, "együttműködő", országát, népét eladó, kiszolgáltató diktátorokra nincs kilövési engedély, vagy parancs. Sem itt, sem Bahreinben, Szaud Arábiában... vagy más, a közelmúltban judeodemokratizált államban.

A Standard & Poor’s bóvli besorolása sokan félreértelmezik, pedig egyértelműen a magyar illegitim bábkormány etikai és morális minősítése.
Bóvli, és mint ilyen, "olcsó", és "silány", a jellemtelent már csak hozzágondolják, mert a kapzsiság kifejleszti a kritikus látásmódot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése