2012. február 24., péntek

Amerikai aknamunka az orosz belpolitikában

Az amerikai székhelyű Freedom Hause megállapította a következőket:
1. A választást elcsalják.
2. A hatóságok semmit sem tesznek, hogy kizárják a csalás lehetőségét.
3. Az amerikai szervezet orosz aktivistái szerint a szabadság ruandai szinten van Oroszországban. Ezt a szervezet hivatalos nyilatkozatába is belefoglalta.
4. A liberális jelölteket kizárták a versenyből.
A felhozott vádakkal szembe mi is a valóság? A választásokon történtek csalások, de nem a kormány, hanem az ellenzék részéről. Putyin nagyon lovagiasan nem firtatta ezeket, mert mint mondta, nem olyan nagy számú esetről van szó, amit a választási bizottság ne tudna kezelni. Minden szavazó helységbe kamerát szereltettek fel, amelyeket interneten keresztül bárki figyelemmel kísérhet, egészen a szavazatok összeszámlálásáig.
Az oroszországi szabadságjogokról jobb, ha nem szállnak vitába, főleg nem az európai államok képviselői. Az alapvető jogok tekintetében (választások, fegyvertartás, vállalkozói szabadság, szólásszabadság) Oroszország magasan Európa felett áll, és lassan az USA felett is. Nem pofázni kell róla, hanem a tényeket mérlegre tenni. Azonnal látszik, bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű...
A liberális jelöltet nem kizárták, hanem egyszerűen nem tudta időre összegyűjteni a jelöléshez szükséges ajánlásokat. Prohorov pedig összeveszett saját pártjával, és kilépett a pártból. Az új párt, amit alapított, nem szerepelt a választási jegyzékben. Ezekért a kormányzatot hibáztatni enyhén szólva szándékos zavarkeltés, mely az amerikaiakra oly jellemző. Itt megemlíthetnénk a Field-csoport és a CIA aknamunkáját is, amit tapasztalhattuk hazánkban a gyöngyöspatai provokáció megszervezésével kapcsolatban.
Ezek után az újságok felteszik a kérdést: milyen jogon avatkozik az Egyesült Államok az orosz belügyekbe? Azok után, hogy a különböző választásból kiesett szervezetek tovább szítják a feszültséget, és ehhez az amerikai állam 65 millió dollárt bocsájtott ezek rendelkezésére, igenis azt mutatja, Washington minden áron bele akar szólni az orosz választásokba. Az pedig, hogy az USA nagykövete személyesen az ellenzék képviselőivel egyeztet, egy sértés és provokáció az orosz vezetéssel szemben. Az orosz nagykövet ugyanis soha nem egyeztet személyesen parlamenten kívüli ellenzéki szereplőkkel, nincs felhatalmazása rá az elnöktől. Az USA más protokollt követ. Nekik mindent szabad.
Ahogy az orosz újságok írják, a Nyugat semmit nem tehet az ellen, hogy Putyin győzzön a választáson, és ezért minden lehetséges eszközzel sivalkodnak. De jobban tennék, ha a saját siralmas, csalásoktól hemzsegő elnökválasztási botrányaikkal lennének elfoglalva. A szerencsétlen Ron Paullal mit művelnek?
Tálas András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése