2012. július 25., szerda

Moszkva nem támogatja az újabb szankciókat Szíria ellen

Az orosz külügyminisztérium nyilatkozatában kijelentette, hogy nem támogatja a Szíria ellen bevezetett újabb kényszerítő intézkedéseket, ami a gyakorlatban tengeri és légi blokádot jelentene, és így a nyílt katonai beavatkozás kezdő lépése lett volna. Ezzel azt is kijelentették, hogy csak újabb egyoldalú intézkedésről lehet szó, ENSZ határozat nem lesz belőle. Nem az első alkalom, Oroszország eddig is megvétózott minden javaslatot, ami kimondta volna, hogy katonai erővel kell beavatkozni a szíriai helyzetbe.
Mostanra az orosz vétójog már annyi problémát okozott a nyugati cionista tömörüléseknek (EU, USA), hogy lassan terítékre fog kerülni a játékszabályok megváltoztatása. Ezt mindeddig csak és kizárólag amiatt nem merték meglépni, mert a jogi háttér megváltoztatása egyben azt is bejelentené, hogy az orosz érdekképviselet csak egy púp az ENSZ hátán, ami hátráltatja a világmegváltó öldökléseiket.
Nyugaton nagyon jól tudják, hogy mi lenne ennek a következménye. Moszkvában is tudják – de az orosz külpolitika jóval türelmesebb annál, minthogy a nyilvánvaló dolgokat egyértelműen, a maga nyers valójában kijelentse. Az orosz diplomácia türelme hosszú távon gyümölcsöző lesz, mert remekül kiegészíti a nyugati cionisták agresszivitását és gátlástalan hatalomvágyát. Az orosz félnek ezekben a konfliktusokban sokszor elég a passzív fél szerepét felvállalnia, mert csak idő kérdése, és a zsidók türelmetlensége közellenséget csinál az Egyesült Államokból és az Európai Unióból.
Molnár István


A Nyugat Szíriára szabadítaná a társadalom mocskát


A pár nappal ezelőtti, Szíriáról szóló orosz elemzés nagyon hamar alátámasztásra került. Az elemzés rámutatott, hogy a Nyugat egyre nagyobb bajban van a terrorcsoportok emberanyaggal való ellátásában. Most új taktikát eszeltek ki, a felforgató csoportok megpróbálják a börtönöket elfoglalni, és az elítélteket maguk mellé állítani.
Több helyen a városokban a börtönök környékén folynak harcok, Homsz városában börtönlázadás tört ki. A karhatalom 15 elítéltet lőtt le. A börtönök fogvatartottai a társadalom szemétje, és el lehet képzelni micsoda világ lenne, ha a sok ezer gyilkos, erőszaktevő rászabadulna a városokra. A Nyugatnak azonban semmi sem drága, főleg nem a szír, iraki, vagy iráni vér. A stílus, a módszer azonban jellemző. Ahogy annak idején az Amerikába kimenekült szicíliai maffiát rászabadították Szicíliára az amerikai partraszálláskor, ahogy az ÁVO a börtönökből és a zsidóságból állította fel tagságát, úgy most is folytatnák a dicső sorozatot cionék.
Ezzel feltehetően egyet fognak elérni, a szíriai hatalom minden fogvatartottat tarkón lő bent a börtönben és mindennemű hasonló kísérletet meghiúsít. Ellenkező esetben könnyen elképzelhető, hogy sikerül a banditák és gyilkosok hadát rászabadítani a szíriai társadalomra.
Kemény Gábor

Törökország lezárja a határt Szíria felé


A török kormány bejelentette, hogy a szír határ mentén az összes határátkelőhelyet lezárják, ami részét képezi annak az újabb „szankció-csomagnak”, amit az Asszád-rendszer ellen nyugati utasításra életbe léptetnek. Törökország és Szíria 900 kilométer közös határral rendelkezik, melyen összesen 13 határátkelőhely van. A polgári közlekedés mától fogva az összes átkelőhelyen megszűnik.
Nem vonatkozik ez a Szíriából érkező menekültekre - Törökország három újabb menekülttábor létrehozását tervezi a határ mentén, és valószínűleg a török határon napi szinten átjárkáló terroristákra sem vonatkozik, akik a hatóságok teljes együttműködését élvezik, sokszor a török hadsere járműveivel viszik át őket a határon.
A határok lezárása egy valamit jelent: nemsokára a megvétózott ENSZ határozatok ellenére is nyílt katonai beavatkozás indulhat Szíria ellen. Ezt alátámasztja Hillary Clinton mai bejelentése is, miszerint a szír ellenzéknek készen kell állnia egy átmeneti kormányzat létrehozására. Könnyen lehet, hogy Törökország és szövetséges arab államok a nyilvános beavatkozás elől kihátráló amerikai féltől függetlenül fogják lerohanni Szíriát.
Molnár István

Ismételten alátámasztást nyert az orosz katonai szakértő szíriai elemzése. Miközben a Nyugat egyre inkább sürgeti a katonai beavatkozást, Washington már a menekülési útvonalat tervezi. A múlt heti damaszkuszi nyilatkozat, miszerint Szíria vegyi fegyverekkel rendelkezik igencsak felkavarta a kedélyeket. Ugyan Damaszkusz 1992-ben nem írta alá a korlátozó egyezményt, de az 1962-es, katonai bevetést korlátozó egyezményt igen. Moszkva ezért felszólította Asszadot, hogy semmiképpen se vessen be vegyi fegyvereket. Damaszkusz katonai vezetése kilátásba helyezett egy vegyi csapást arra az esetre, ha megtámadnák az országot.
London egyre erőszakosabban követeli a katonai beavatkozást. A CIA és a Moszad szintén nyakig benne van az ügyben, mi sem jelképezi ezt jobban, mint a menekülő terrorista banda Izrael felé menekült, belépve a demilitarizált Golán-fennsíkra.
A Washington Post nevű újságnak az amerikai titkosszolgálat azonban ezzel ellentétes nyilatkozatot tett. Állításuk szerint fogalmuk sincs kik a lázadók, honnan és hogyan szerveződnek, nem tudják hányan vannak, ki a vezetőjük. Azt is kijelentették, hogy eddig nem látták el őket fegyverekkel, és nem is fogják. Csupán rádiótechnikát juttattak el a lázadóknak, de hogy pontosan kihez került, nem tudni.
Ez a nyilatkozat már a hátsó ajtó kinyitását jelenti. Mosakodnak, hogy nekünk valójában semmi közünk az egészhez. Ha kivonulnak, és a lázadókat térdre kényszerítik, ők mossák kezüket. Jellemző. Éppen úgy, mint 1956-ban hazánkban. Ment a nagy etetés, hogy rögtön jövünk segíteni, csak tartsatok ki, miközben a külföldi politikai erőkkel, köztük a hungaristákkal is közölték az első percben, semmiféle katonai segítségnyújtás nem lesz. Ennek köszönhető, hogy már időben fel tudtak készülni a menekültáradat fogadására.
A szíriai lázadás bukfencnek ígérkezik. Az azonban világos, hogy ez az arab világ teljes felfordulásához fog vezetni. Ha nem tudják az Asszad-rendszert bármi áron térdre kényszeríteni, akkor a válasz sem várat magára. Az arab világ despota uralkodói rendszereinek ugyanis igen nagy a belső ellenzéke, melyeket hatalmas pénzekkel és terrorral tartanak elnyomva. Esetleg Szíria és Irán majd ezeket támogatja meg egy kicsit, fejre állítva az egész arab világot. Az arab országoknak tehát létkérdés a szíriai rendszer megbuktatása. Az USA-nak csak pénzkérdés. Megéri - nem éri. Ha nem éri meg, hagyja az egészet.
Izraelben amúgy is sokkal nagyobb gondok vannak, mint azzal foglalkozni, hogy a 40 éve békében Izrael mellett élő szírekkel mi a helyzet. Olyan súlyos gazdasági és morális problémák vannak magában Izraelben, ami előrevetíti az egész zsidó állam rendszerének, és fennállásának a végét. A zsidók már nem bírják sokáig azt a hatalmas nyomást, amit a palesztin népesség nyomása, a világgazdasági nyomás, és a belső feszültségek okoznak. Tehát az USA most igyekszik résnyire nyitni a menekülési útvonalat. Hátha futni kell. Ahhoz úgyis olyan jól értenek...
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése