2012. szeptember 13., csütörtök

300 keresztény gyermeket az iszlám hitre való áttérésre kényszerítettek Bangladesben

A szegénységtől menekülő gyermekeket „tanulmányi misszió" ígéretével csalogatják el családjuktól, majd iszlám vallási iskoláknak adják el őket. Bangladesben radikális muzulmán csoportok egy ideje kampányt folytatnak a keresztény hitre térés ellen.
A tripura etnikai csoporthoz tartozó gyermekeket elhurcolták falvaikból és bezárták őket iszlám vallási iskolákba (madarasza), amelyek országszerte mindenhol megtalálhatók – tájékoztat az Asianews hírügynökség. A szegénységtől menekülő gyermekeket azzal a céllal gyűjtik össze, hogy ún. „tanulmányi misszióba” küldjék őket. A szülőket arra kényszerítik, hogy hatalmas összegeket fizessenek ezért, és amint a gyermekeket elviszik szüleiktől, eladják őket az iszlám vallási iskoláknak. A számos szomorú történet között azonban van egy szerencsés véget érő is. Miután 11 gyermek hat hónapot eltöltött egy iszlám vallási iskolában, sikerült elmenekülniük a „Hotline” elnevezésű polgárjogi szervezetnek köszönhetően, amely kiskorúak védelmével foglalkozik. Igazgatója a katolikus Rosaline Costa.

Bangladesben azon a területen, ahol a tripura etnikai csoport él, egy ideje kampány folyik a keresztény hitre térés ellen, amelyet radikális muzulmán csoportok indítottak. A misszionáriusokat prozelitizmussal és erőszakos áttérítésekkel vádolják, továbbá, hogy egy keresztény többségű régiót akarnak létrehozni, amelyet a későbbiekben Indiához kapcsolnának.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése