2012. november 17., szombat

Amerikai gyilkosok és gyilkos csatlósaik

1968-ban közel ötszáz fegyvertelen civilt mészároltak le My Lai (Son My)-nál, Vietnámban amerikai katonák. Az áldozatok zömében nők, gyerekek és idősek voltak. A nők közül sokakat megerőszakoltak. Előfordult, hogy csoportosan hajtották végre bestiális tetteiket, majd az áldozatok testét meg is csonkították. Csak egy katonát találtak bűnösnek és ő is csak három és fél év szobafogságot töltött le (azaz, el lett ítélve három és fél év heverésre, Coca Cola ivásra, pizza evésre és TV nézésre).
1988-ban, az Irán Air 655-ös járatát lelőtte egy amerikai rakéta melyet a USS Vincennes hajóról indítottak. Mind a kétszázkilencven utas, köztük hatvanhat gyerek és a tizenhat főnyi személyzet meghalt. Az Egyesült Államok soha nem vállalt felelősséget a gyilkosságért és nem kért bocsánatot érte.
2007-ben, kiszivárgott videók leleplezték, hogy amerikai helikopterek “lőjük szét őket” videójátékot játszottak, aminek célja az volt, hogy minél több embert géppuskázzanak le a legrövidebb időn belül. Egy videómegosztóra felkerült harminckilenc perces videó három esetet mutat be. Hol utcán sétáló emberekre tüzeltek, hol minibuszban ülő védteleneket likvidáltak, hol egy épületbe belépő csoport lett cafatokra lőve. Olyan helyzetben gyilkolták le őket, ahol esélyük sem volt védekezni, de nem is számítottak arra, hogy egy nehézfegyverekkel felszerelt Apache helikopter célba veszi őket. Mivel a halottak között volt a Reuters TV két iraki újságírója, ezért a hírügynökség megpróbálta megszerezni a videót az Információs Szabadság Törvényre hivatkozva, azonban nem sikerült nekik. A felvételeket végül a Wikileaks szerezte meg 2009-ben, és 2010-ben hozta nyilvánosságra “járulékos gyilkosság” néven.
Mivel a “járulékos” kifejezés meg lett említve, így emlékeztetni kell az amerikai lakosságot, hogy amikor visszafogottan kuncognak a “járulékos veszteség” szó hallatán, akkor a különböző országokban folyamatosan zajló civilek legyilkolására gondoljanak, melyeket drónokkal hajtanak végre. Természetesen nincs szó itt se felelősségre vonásról, ártatlanok kártérítésről, bocsánatkérésről. Ezek megkérdőjelezhetetlen háborús bűnök. Sőt, az amerikai drón-politika tovább terjed, szinte minden nap egy új országra.
A közelmúltban egy újabb videó bukkant fel az interneten. Ha eredetinek bizonyul a felvétel, akkor újabb háborús bűncselekményt írhatunk a számlájukra. A felvételeken szír felkelők (Amerika által fizetett zsoldosok) a szír kormány katonáit ütlegelik, majd golyózáporral kivégzik őket. Ez a legutóbbi mészárlás csak egy az önkényes kivégzések hosszú sorából, szerte Szíriában. A magyarázat egyszerű: az amerikaiak, a szaúdiak, a katariak és a törökök által támogatott felkelők egy torokmetsző gengszter banda. Persze az USA mossa kezeit, amikor háborús bűntettekről van szó, sőt szörnyülködve csodálkozik és az egészet úgy próbálja beállítani, mintha tőlük független társaság túlkapása lenne, így bújva az ártatlanság álarca mögé.
Az álarc mögött ott rejlik a valóság. Az USA nyakig benne van ezekben a gyilkosságokban, és csak akkor emel vádat, mint 1968-ban My Lai esetében vagy 1978-ban a 655-ös járat esetében, illetve 2007-ben az iraki videókkal kapcsolatban, mikor cáfolhatatlan bizonyíték van arra, hogy háborús bűncselekmény lett elkövetve. Az USA kiképzi, pénzeli és fegyverzi ezeket a hátborzongató gyilkosokat, és mikor nem teheti nyíltan, akkor szövetségesein keresztül, mint Törökország és Szaúd-Arábia végezteti el a piszkos munkát. Ezeknek a háborús bűnöknek elkövetése tovább folytatódik, mert az USA háborúba szállt az Iszlám ellen és ebben a háborúban minden eszköz megengedett, ami a cionista érdekeket szolgálja.
Persze, arra az esetre, ha mégis kitudódna a háborús bűntett akkor, az USA körültekintő módon elintézte, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság hatáskörén kívül maradjon. És emellett, az Egyesült Nemzetek Szervezetének Biztonsági Tanácsában az USA-nak van vétójoga, ami mindig elég annak biztosítására, hogy a Tanács ne tudja az USA-t bíróság elé vinni.
De a világnak egyre inkább a tudomására jut, hogy az USA, akárcsak cionista Izrael, nem törődik azzal, hogy háborús bűnöket követ el. Illetve azzal sem törődik, ha nevében követnek el háborús bűnöket, csak az érdekli, hogy ki ne tudódjon a bűntett. Ezért van Breadly Manning, egy amerikai katonai börtönbe zárva megkínozva, pedig még nem volt tárgyalása és nem is lett elítélve. Ezért szándékozik az USA, kiszolgálójával az Egyesült Királysággal együtt, kézbe kaparintani Julian Assange-ot a videók állítólagos nyilvánosságra hozásáért.
Akárhogy is legyen, az USA a magáról képzelt kivételezettségének érzetétől túlcsordulva nem fogja abbahagyni a háborús bűnök elkövetését. Csak igyekezni fog megakadályozni bűnei kitudódását, például azáltal, hogy az alternatív rádiókat és televíziókat bezárja, kitiltja.
A fentiek fényében az USA a szövetségeseit sem fogja visszatartani háborús bűnök vagy hétköznapi bűnök elkövetésétől. Amíg bármelyik rezsim az egyre terjeszkedő cionista entitás nyílt vagy burkolt támogatásához hozzájárul cselekedetivel, addig az USA szemében nem lesznek felelősségre vonva semmilyen bűnükért. Ezért van az, hogy Izrael háborús bűnöket követhet el, Szaúd-Arábiával és Bahrainnal egyetemben.
Tehát amikor a következő alkalommal a hencegő Hilary Clinton-t hallod prédikálni a szabadságról és a demokráciáról, jusson majd eszedbe, hogy a szónoklat mögött gonosz szándék rejlik, a szándék mely a kiszolgálóikat háborús bűncselekmények elkövetésére sarkallja.
(Press Tv)
Fordította: Márton László

Kik veszélyeztetik a világ békéjét?


Az 1979-es iráni forradalom és annak amerikai báb uralkodójának megbuktatása óta Irán egy iszlám állam. Ezalatt az idő alatt, 1979-től a jelenig, Irán nem támadott meg soha senkit. Egyszer se. Minden vallási csoport békében él Iránban, még a zsidók is, akik az életüket annyira kényelmesnek találják Iránban, hogy visszautasították az izraeli kormány által felajánlott bevándorlási lehetőséget!
Ezalatt az idő alatt Izrael, mely önmagát egy zsidó államnak aposztrofálja, 1981-ben megtámadta Irakot, lebombázta Osirik-i erőművét, azt állítva, hogy az egy titkos fegyvergyár volt. 2003-ban, az ország lerohanása után, a romokon végzett vizsgálatok kimutatták, hogy Izrael hazudott. 1982-ben, Izrael megtámadta Libanont. Ez elvezetett a Sabra-i és a Shatilla-i mészárlásokhoz. 2003 februárban, Izrael több alkalommal betöréseket hajtott végre Gázába és Nablusba.
2007 szeptemberben Izrael bombázta Szíriát, megint azt hangoztatva, hogy nem megengedett fegyverlaboratóriumot bombáztak szét. Megint nem volt bizonyíték az izraeli állítás alátámasztására. 2006-ban, Izrael megtámadta Libanont, megölt 1200 embert, többségében civileket és több ENSZ megfigyelőt, és emellett teleszórta a vidéket aknákkal. 2008 februárban, Izrael megint rajtaütött Gázán, megölve több, mint 1000 embert. A HAMAS beleegyezett egy tűzszünetbe, és be is tartotta azt, mikor Izrael megint támadott, megölt 6 HAMAS tagot, és beindította az Öntött Ólom hadműveletet. 1300 gázai, főleg civil lett meggyilkolva. A nemzetközi törvények megsértése között volt a fehér foszfor gyújtóbombák civilek és nem-katonai célpontok elleni használata. Az ENSZ indított ugyan vizsgálatot, de Izrael visszautasította az együttműködést. 2010 májusban, Izrael megtámadott egy Gázába élelmiszert és orvosi felszerelést szállító nemzetközi hajórajt, nemzetközi vizeken. 9 embert embert meggyilkoltak, köztük egy amerikait, New York-ból.
Ugyanennyi idő alatt, az Egyesült Államok, ami hivatalosan egy szekuláris állam, megtámadta El Salvadort (1980), Libiát (1981), Sinai-félszigetet (1982), Libanont (1982-1983), Egyiptomot (1983), Grenadát (1983), Hondurast (1983), Csádot (1983), Perzsa Öblöt (1984), Libiát (1986), Boliviát (1986), Iránt (1987), Perzsa Öblöt (1987), Kuvaitot (1987), Iránt (1987), Hondurast (1988), Panamát (1988), Libiát (1989), Panamát (1989), Kolumbiát, Boliviát, és Perut (1989), Fülöp-szigeteket (1989), Panamát (1989-1990), Libériát (1990), Szaud Arábiát (1990), Irakot (1991), Zairt (1991), Sierra Leonét (1992), Bosznia-Hercegovinát (1993-máig), Macedóniát (1993), Haitit (1994), Macedóniát (1994), Boszniát (1995), Libériát (1996), Közép-afrikai Köztársaságot (1996), Albániát (1997), Kongó/Gabont (1997), Sierra Leónét (1997), Kambodzsát (1997), Irakot (1998), Ginea/Bissau-t (1998), Kenyát/ Tanzániát (1998-1999), Afganisztánt/Szudánt (1998), Libériát (1998), Kelet Timort (1999), Szerbiát (1999), Sierra Leónét (2000), Jement (2000), Kelet-Timort (2000), Afganisztánt (2001-máig), Jement (2002), Fülöp-szigeteket (2002), Elefántcsontpartot, (2002), Irakot (2003-máig), Grúziát/Dzsibutit (2003), Haitit (2004), Grúziát/Dzsibutit/Kenyát/Etiópiát/Jement/Eritreát (Terrorellenes Háború 2004), Pakisztáni drón támadások (2004-máig), Szomáliát (2007), Dél-Oszetiát/Grúziát (2008), Szíriát (2008), Jement (2öö9), Haitit (2010), stb.
Szóval, ki veszélyezteti a világ békéjét?
(whatreallyhappened.com)

Fordította: Márton László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése