2012. november 26., hétfő

Amerikai-izraeli háborús játékok

Amerikai-izraeli háborús játékokAz iráni PressTV jelentése szerint Ahmedinezsad a palesztin győzelmet ünnepli az Iszlám Dzsihád palesztin főtitkára Ramadan Abdullah-hal folytatott telefonos beszélgetésében. Ahmadinezsád azt mondta, a palesztin nemzet ellenállása és a bátorsága volt a kulcs, hogy győzelmet arassanak Izrael felett. Kihangsúlyozta az egységet és szolidaritást a palesztin csoportoknál, és véleménye szerint a nyolc napos háború bebizonyította, hogy a legnagyobb célokat is el lehet érni az egység megteremtésével.
"A mai nap az a nap, hogy az összes palesztin csoport egységgé válva képviseli a palesztin ügyet, és együtt megvalósítják az összes palesztin célkitűzést".
Az iráni elnök kifejtette továbbá, hogy "Izraelnek az út végén nem volt más választása, mint hogy elismerjék a palesztin nemzet elidegeníthetetlen jogait".

De hogy mondjuk meg neki, hogy tévedett, vagy hamis illúziókat táplál, és plántál?


Az előző írásomban Natanjahu választási hadjáratának részeként került említésre a nyolc napos Gáza elleni támadás, amely 160 palesztin halálát okozta, és hozzávetőleg 1200 sebesültet eredményezett, viszont a zsidók soha nem elégednek meg "csak kétszeres haszonnal". Volt más oka is a támadásnak, a közelgő izraeli választások és palesztinok irtásán kívül. A nyugati média kórusban írt az izraeli támadásról a Gázai övezetben, mint egy ad hoc IDF által vezetett terrorizmus elleni műveletről, "önvédelmi" alapon "indítva", válaszul a palesztin Izrael elleni rakétatámadásokra. A választási "kampánycselekmény" valóban az egyik oka a nem várt Gáza elleni agressziónak.

Amíg a jelentés elismeri, hogy Obama elnök, a november 6-i választások nyomán már megkapta a "Zöld Jelzést", hogy Tel-Aviv támogatása központi feladat, és erre vonatkozóan Washington segítsége nem kérdéses, közvetlenül bevonták az amerikai kormányt és a katonai tervezést a gázai támadás végrehajtásába.Bizonyíték van arra, hogy a "sebészeti" beavatkozást, a "Pillar of Cloud" jegyében, szoros együttműködésben hajtották végre Washingtonnal. Amerikai szövetséges katonai tervezési tisztviselők voltak a helyszínen, együtt dolgozva az izraeli IDF-es társaikkal.

A "Pillar of Cloud" november 14-én, pontosan egy héttel az amerikai elnökválasztás után indult, függetlenül a választások eredményétől. Az első intézkedésként, célzott merénylettel a Hamász katonai szárnya, személy szerint Ahmed Jabari ellen. A művelet általános bombázássá fejlődött, és a földi invázióba torkollt, 75 ezer izraeli katona bevonásával. A támadásokat megelőző hónapban az Egyesült Államok és Izrael részt vett az izraeli történelemben legnagyobb közös "háborús játékban". A háborús játékok célja, tesztelni az izraeli légvédelmi rendszert a rakéta támadások ellen, közelről és távolról, nevezetesen Irán, a Hezbollah és a Hamász támadása ellen. Az USA védelmi minisztere Leon Panetta, és az izraeli védelmi miniszter Ehud Barak, a folyamatot szoros kapcsolatban egyeztette. Panetta augusztus elején Izraelben volt, és tért vissza Tel Aviv-ba két hónappal később, október 3-án, két héttel az USA-izraeli katonai gyakorlat elindítása után.


Október 18-án, az Egyesült Államok és Izrael, Izraelen belül elindította az első szakaszát a közös háborús játékoknak. A hadgyakorlat négy hónapja átfedéssel zajlott az amerikai választásokat követően is (november 6), és a gázai bombázásokkal zárult (november 14).
A közös amerikai-izraeli akciót a tervek szerint tényleges katonai műveletek irányába vezették. Az aktív részvételben mintegy 3500 amerikai és 1000 izraeli katona vonult fel. Az amerikai kontingensből 1000 amerikai katona állomásozott Izraelben, plusz a katonai tanácsadókkal és a különleges erőkel, együtt 2500 amerikai a földközi-tengeri keleti amerikai 6. flotta és az Egyesült Államok Európai Parancsnoksága (EURCOM) részéről (UPI).


Az "Iron Dome" magyarul "Vaskupola", vagyis az izraeli 200 millió dollárból létrehozott rakétavédelmi rendszerének telepítési célja, hogy megvédje az izraeli városokat a Gázából, de akár az Iránból kilőtt rakéták ellen (UPI 2012. október 23). Az amerikai-izraeli háborús játékokat közösen koordinálta az US Air Force altábornagya Craig Franklin, és IDF dandártábornok Shachar Shohat. A kinyilvánított célja ezeknek a katonai manővereknek az volt, hogy "stresszes helyzetek hozzanak létre Izrael légterében és a Földközi-tenger partján", hogy a megfigyeljék a két ország támadóképességét, a közeli Hamász, Hezbollah és ebből
következtetve távoli Irán vonatkozásában. A "háborús játékokat" James G. Stavridis admirális felügyeli, az Egyesült Államok Európai Parancsnoksága (EUCOM) részéről.

Stavridis admirális elismerte, ebben a tekintetben, hogy:

"A két fél (amerikai és izraeli parancsnoki struktúráiban) keményen dolgozott, hogy valódi intelligencia felhasználásával szimulálja a kiterjedt Közel-keleti szükséges beavatkozást az Egyesült Államok részéről, és felmérjék a hibákat az izraeli védelmi rendszerben" ( Haaretz, 2012. október 24.). A telepítési rendszer elemei a Patriot PAC-3 rakéta-rendszerei Izrael-szerte állomásoznak". Az amerikai Aegis oda irányított rakéta cirkáló Izrael partjainál horgonyzott, részeként a gyakorlatnak". Feladata a célok beazonosítása, elfogása a lehető leggyorsabban, mielőtt elérnék az izraeli célterületeket.
Az izraeli védelmi miniszter, Ehud Barak hangsúlyozta azt a tényt, hogy "a közös gyakorlatban mélyreható együttműködés tükröződik az amerikaiak és Izrael között", mint eszköz, hogy szembenézzenek a folyamatos Hamasz
fenyegetéssel. Ezt a kijelentését tette november 12-én, és két nappal Gázai övezet elleni támadás előtt:

"Miután a tűzvezetési gyakorlat a védelmi létesítményeknél újabb vizsgálatokat szimulálva lehetőséget ad, hogy a fejlettebb védelmi rendszereket, beleértve az Arrow 3 és 'Varázspálca' rendszereket is, amelyeket még nem használtak a harcban, részt vegyenek a rakétapajzs működésében" (Uo.).

Itt jön a képbe Katar szerepe. Október 18-án indultak a közös amerikai-izraeli háborús játékok. Október 23-án, a katari emír, Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani felkereste a Gázai övezetben a palesztin kormányt és a Hamaszt pénzügyi támogatást igérve. Október 24-én az izraeli elnök, Simon Perez bejelentette, hogy Katar, hűséges szövetségese az USA-nak, nem csupán támogatást nyújt a Hamász részére, hanem ösztönzi a Hamászt, hogy növelje a rakétatámadásokat Izrael ellen: Alighogy a katari emír távozott, Gáza salvoes rakétákat lőtt ki Izrael felé...

Perez szerdán, October 24-én azt mondta, hogy tűrhetetlen a helyzet, Gáza dollármilliókat kap a katari emírtől és rakétákat lő ki. Sehol a világon, akár Londonban, vagy New Yorkban nem lenne elfogadható, hogy az ígért építőanyag segítséget rakétákra kell fordítani. Az elnök azt mondta. "Válasszanak a fejlődés, a terror és gyilkosság között". Október 24-én Izrael bombázást indított a Gázai övezetben, megölve 4 civilt a megtorló rakétatámadásokkal. A sajtójelentések tudomásul veszik, hogy az izraeli légitámadások egybeesnek a közös amerikai-izraeli háborús játékok időpontjával:

A katonai manőverek, valamint a számítógépes szimulációk ... egybeestek a tényleges izraeli légitámadásokkal, 70 km-re délre a Gázai övezetben. Válaszul a palesztin rakétatámadások indultak. A palesztin milícia csoportjai legalább 75 rakétát indítottak Izraelbe, megsebesítve három külföldi munkavállalót a rendőrség szerint (Bloomberg, 2012. október 25.).

A katari emír látogatása Gázába, a kezdetektől fogva az USA-Izrael közös tranzakciója volt, egy amerikai vezetésű rejtett művelet részeként. Katar egy amerikaiak által szponzorált bábkormány, és szoros a kapcsolat mind az Egyesült Államokkal, mind a NATO-val, mind a katonai hírszerzéssel. A "palesztin győzelem csak egy hatásvizsgálat", az izraeli védelmi rendszer kipróbálására és tökéletesítésére éles helyzetben, és nem kétséges, hogy most következő lépcsőként, elzárják az egyiptomi fegyvercsempész csatornákat, a Hamasz
utánpótlását.
Az is elgondolkodtató, hogy eddig miért nem tették meg, de a válasz egyértelmű, az ilyen "rendszertesztelések felhasználhatók politikai előny szerzésére, és kísérleti nyulak" is kellenek a "demonstrációhoz"..


Tulok


Újabb pofon a zsidóknak


Kína bejelentette, hogy egymillió dollárt ad a palesztinoknak, és üdvözölte a tűzszüneti megállapodást. Ezt Jang Csie-cse jelentette be pénteken miután tárgyalt a palesztin elnök különmegbízottjával, Basszám al-Szalehhel Pekingben. Egyre nyílnak a szemek és a világ kezd felébredni a holokauszt mese okozta álomból és egyre több ember kezdi tisztán látni a helyzetet.
Egyenlőre még burkoltan, de egyre erélyesebben szólítják fel a zsidókat, hogy fejezzék be azt a folyamatot amit 1948-ban elkezdtek. Mivel az amerikai „nagy testvér” agonizál és az Európai Unió is halálra van ítélve, ezért nagyon szorul a kötél a nyakuk körül.
Újabb pofon volt a zsidóknak, hogy a kínai külügyminiszter megerősítette, hogy Kína támogatja a Palesztin nép ügyét. Kína lépéseket fog tenni, hogy a Palesztinok jogaikat visszanyerhessék és az ENSZ-beli státuszuk is magasabb szintre emelkedhessen.
Figyelem! Lehet, hogy nemsokára megtelnek a még üres budai lakóparkok és jönnek az új telepesek! Nem szabad, hogy ez az ország második Palesztina legyen!
Egységbe magyarok! Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Borsodi Gergely



A The Sunday Times című brit konzervatív újság nyomán az izraeli sajtó azt írta, hogy a hajó Fadzsr-5 típusú rakétákat szállíthat, amilyenekkel a Hamász palesztin radikális mozgalom harcosai lőtték Izraelt. Ezen kívül Sahab-3 típusú ballisztikus rakéták lehetnek a rakományban, amelyeket Szudánban állíthatnak fel izraeli célpontok ellen. A hajó valószínűleg a Vörös-tengeren keresztül Szudán és Egyiptom érintésével - a Gázába irányuló fegyvercsempészet jól bevált útvonalán - halad majd úti célja felé. Egy névtelenül nyilatkozó izraeli biztonsági vezető elmondta, hogy amint a hajó beér a Vörös-tengerre, Eritreában állomásozó iráni hadihajók fogják kísérni. A szállítmányt állítólag a héten rakták fel a hajóra, egy időben azzal, hogy Izrael és a Hamász megállapodott a nyolcnapos katonai műveleteket lezáró tűzszünetről. "A tűzszünettől függetlenül megtámadunk és megsemmisítünk minden, Gázába tartó fegyverrakományt” - figyelmeztetett az izraeli illetékes a brit lapnak adott nyilatkozatában. A Gázai övezetet irányító Hamász nem hagy fel a fegyverkezéssel - jelentette ki szombaton Músza Abu Marzúk, a radikális mozgalom második embere. Mahmúd az-Zahar, a Hamász társalapítója, egyik gázai vezetője szombaton ugyancsak arról beszélt, hogy Irán segítségével tovább folytatják a fegyverkezést, bár a Kairóban aláírt tűzszüneti egyezmény a rakétatámadások leállítására szólít fel. (HVG, részlet)

Oroszország hajórajt vezényelt a Gáza övezetbe

Oroszország a Fekete-tengeri hadiflotta hajóraját irányította a gázai övezet partjaihoz, hogy a palesztin-izraeli konfliktus eszkalációja esetén kimenekíthesse az orosz honpolgárokat a térségből, közölte az orosz haditengerészeti parancsnokság hírforrása. A Fekete-tengeri Hadiflotta harci hajóraja arra kapott parancsot, hogy a Földközi-tenger keleti részén tartózkodjon.
Reményteljes hír ez a palesztinoknak nyújtott egy millió dolláros kínai segélyről szóló cikk után. Úgy látszik mindenhol kezd csordultig lenni az a bizonyos pohár... A zsidók iránt már nem sajnálat van a világ normálisabb felén. Egyre többen kezdik átlátni azt a sötét valóságot amit ez a nép és ez a gondolkodásmód zúdít a bolygónkra.
A fény és a sötétség harcosai lassan sorakoznak Armageddonnál. Csatlakozz Te is a világosság seregéhez!

Borsodi Gergely


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése