2012. december 13., csütörtök

Mit jelent Mária a muzulmánok számára?

Hogyan látják a muzulmánok Máriát? Miként beszél róla a Korán? Lehet, hogy ő az, aki segíthet nekünk abban, hogy a vallásaink közötti béke útján járjunk?
A Net for God TV filmjének nem célja, hogy részletesen tanulmányozza Mária személyének kérdését az iszlámban, hanem olyan muzulmánokat szólaltat meg, akik jól ismerik Mária életét a Koránból, és az iszlámban elfoglalt helyét.
Van, aki azt mondja róla: tiszta, nemes; a szűz, akinek az iszlám semmit nem vet a szemére. A mindenható istennek szentelte magát, úgy tekintenek rá, mint a föld legjobb asszonyára.
Más így vall: amikor Máriáról olvas, érzi Isten szeretetét, közelebb kerül hozzá. Egy názáreti bíró mondja: ő az egyetlen asszony, akit a Korán a keresztnevén említ. A 3. és a 19. szúrában (fejezetben) lehet róla bővebben olvasni, de másutt is feltűnik a neve.
A Chemin Neuf közösség filmjéből többet megtudhatnak arról, hogyan vélekednek a muzulmánok Máriáról. A Net for God TV angol verziójában a Muslims talk about Mary címre kattintva tekinthetik meg a filmet; magyar hangalámondás is választható.
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése