2012. december 11., kedd

Rihanna Umbrella című klipjének elemzése

A szórakoztatóipar -különösen az Egyesült Államokban- a legszennyesebb iparágak egyike. Igen sok tény utal arra, hogy aki érvényesülni akar a popszakmában, annak a szó szoros értelmében el kell adnia a lelkét. Ennek videoklipnek ez is a rejtett üzenete, valamint a korábban már említett Lady Gaga - Marry the night című klipjének is.
Nemrég egy kommentet írtak egyik videómhoz, amely szintén ezt erősíti meg.  Íme:
„Volt már tapasztalatom olyan friss és rendkívül tehetséges előadóval, aki bizony a times squaren is felléphetett, de mikor ODA került volna nemet mondott, és el sem mondhatta konkrétan a környezetének, hogy mi volt a feltétele a szerződésnek. De tudom, hogy EZ állt a háttérben. Ez pedig tönkretette az álmait. mocskos egy ipar ez.”
Tudakozódtam a történtekről, csak annyi részletet közölt, amennyit ismert. Idézem:
„Szia, egyáltalán nem zavarsz. A youtube tele van amatőr rapperekkel, akik folyamatosan be szoktak jelölni itt, próbálják promotálni magukat. Így alakítottam ki ismeretséget másokkal. Ő is egy volt a sok tehetség közül, akiket ismerek. A Times Square-re is meghívott a debütáló fellépésére, hogy nézzem meg. Bizakodó volt, mikor beszéltünk, mondtam is neki, hogy bármit is hoz számára az élet, ne adja el a lelkét mindenféléért (nem kifejezetten az ipar árnyoldalára gondoltam, de vette a célzást). Aztán jött egy meghallgatás az egyik nagy amerikai csatornánál, ahol nem fogadta el a feltételeket. Dühében mindenét törölte facebookról, a youtube-ról is, egyetlen kapocs csak a facebook profilja maradt. Művész egyébként, ahogy én is-ez is egy közös pont volt a beszélgetéseinknél. Ha írok már neki erről, vagy megkérdezem már nem válaszol rá, annyira elege lett az egészből. Nem, nem volt belőle semmilyen médiadolog, mert felesleges volt ebből bármit is csinálnia, de szerintem még ő húzta volna a rövidebbet. A nevét nem szeretném elmondani, mert most már mindegy, kb. 2 évvel ezelőtt történt ez. Elég, ha páran tudják. Egyébként ki tudja, hány ilyen történt már és hány olyan személy van, aki még csak hezitál egy ilyen szerződés aláírásán, aztán majd megismerjük később a nevét.”
http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/media-befolyasa/2034-rihanna-umbrella-cim-klipjenek-elemzese


Willow Smith, mint Mini-Rihanna Whip My Hair című klipjének elemzése

A dalhoz készült videó és a kislány nyilatkozata alapján kiderül, hogy a homoszexualitás terjesztéséről, annak elfogadásáról, a holokauszt idején történt homoszexuális zsidókkal szembeni diszkriminációról szól a videó. Az üzenete: gyerekkorban ismerd fel másságodat, és merd is azt felvállalni.

A videó elemzés-fordítás jelleggel készült, profi elemzőktől származó információkkal!
Ha a közölt információkkal nem értetek egyet, legyetek szívesek fejtsétek ki saját nézeteiteket, és a hangnemet tartsátok meg normális keretek között-tekintve, hogy a videót fiatalabbak is láthatják!

A videóban említett csillagok és jelentéseik, melyeket a koncentrációs táborokban használtak:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihLIxHv_ilYqtnXiWhx4hDRAZWuITm8jbptiKBUA5b36qGsintPYSbtMeX29y40ih3IpclgLAmFuW7kXh60reFBYvs6CMbd45lCFeL3MTSPs0OFWCabOd53fB5rMCWJl3EwZQJ3LBpu7Bt/s1600/chart+.jpg

A dal korábban feltöltött fordítását itt megtalálhatjátok:
http://www.youtube.com/watch?v=wGB9hMcZUbg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése