2012. december 11., kedd

Pakisztánban az USA drónok a drogbirodalmat védik

Egy elemző azt mondja, hogy a drónok általi légicsapások háborús bűnök és nem a terroristákat célozzák, hanem az US 80 billió dolláros ópiumbirodalmát védelmezik. 
Ennek a ténynek a hátterében benne van, hogy az ENSZ már elítélte Washingtont a törvénytelen drón légicsapások miatt, amik észak-nyugat Pakisztánban civilek százait és egész családokat öltek már meg. A pakisztáni kormány azt is elpanaszkodta már, hogy ezek a háborús provokációk sértik Pakisztán szuverenitását és bírálatokat kellett elviselnie a szüntelen támadásokkal szembeni ellenállás hiánya miatt. A meggyilkolandó célpontok kijelölése Obama elnök személyes jóváhagyásával történik a róla elnevezett “gyilkos-listáról”, ezzel bírót, esküdtszéket és hóhért csinálva az Egyesült Államokból.
A Press TV interjút készített ezzel a kérdéssel kapcsolatban Gordon Duff-fal, a Veterans Today Ohio főszerkesztőjével. Az itt következő párbeszéd az interjú leírása.
Press TV: Az US megöli azt, akit kinevez gyanúsított fegyveresnek. Hogy lehet az, hogy az US csupán vádra hivatkozva embereket gyilkol? A földről nincs begyűjtve semmi bizonyíték, ami ezeknek a célpontoknak vagy embereknek amerika-ellenességére utalna. A légicsapást megelőző felvételek sem mutatnak semmilyen katonai szándékot.
Duff: Nagyon érdekes. A világnak ebben a részében minden tíz éven felüli férfinek van fegyvere. Bárki, akinél fegyver van, fegyveres ellenállónak minősül. És bárki, aki meg lett ölve, az vagy fegyveres ellenálló volt, vagy járulékos kár.
Az igazi kérdés, a háború magyarázata, Pakisztán szuverenitásának tiszteletben tartása sose kerül szóba.
Azt esztelenség állítani, hogy mindenki, akinél egy puska van, minden törzsi tag, minden pastun Pakisztánban, mindenki, aki nem csatlakozott a Narkós Köztársasághoz, amit az Egyesült Államok létrehozott ott, egy fegyveres ellenálló lenne. – Ha valaki teljes őszinteséggel vizsgálja meg az ügyet, rájön, hogy Amerikának nincs más oka a beavatkozásra Pakisztánban, mint a 80 billiós drogbirodalom védelme. Igazából ez az, amit csinálunk ott.
És csak ezt csináltuk végig – Nincs ellenőrzésünk alatt az ország egyetlen darabja se, nem állítottunk fel rendőrséget, nem állítottunk fel hadsereget, nincs hosszútávú tervünk, tömegpusztító fegyvert és al-Qaeda tagokat sem találtunk és egész biztosan nem találtuk meg a felelősöket 9/11-ért sem, mert nem is voltak, ahogy azt minden józan gondolkodású ember tudja.
Azért vagyunk ott, hogy pénzt csináljunk, lopni vagyunk ott, ópiumot növeszteni, heroint csinálni belőle és terjeszteni azt mindenhol a világban – semmi másért. 
PressTV: Az Obama “gyilkos-lista”, az úgynevezett Obama szabály-könyv, amivel az Obama adminisztráció próbálja törvényessé tenni ezeket a dróncsapásokat – Miért van az, hogy az US veszi magának a jogot, hogy törvényesítsen és meghatározzon szabályokat más országok számára?
Duff: Nos, a tények betű szerinti értelmezése – és ez a saját kormányom, és őszintén mondva, én támogatom Obamát – A másik oldalon meg nem lehet ezeket az akciókat másnak venni, mint háborús bűnnek; és mindenki, aki megerőszakolja más népek és nemzetek jogait és önállóságát, elszámolással tartozik, és az Egyesült Államok nem állhat tovább a törvények fölött.
- presstv.ir
Fordította: Márton László


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése