2013. április 27., szombat

Ahová egyszer az USA és vele a globális pénzoligarchia beteszi a lábát…

pakisztanAz USA, – persze csupa emberszeretetből – aktivizálta magát Pakisztánban is, no meg az egész térségben.
Ahol az USA és a multi cégek megjelennek, ott valójában mindig a háttérhatalom, azaz a globális bankvilág lép színre inkognitóban.
A történet mindig így kezdődik, először jön a politikai mézes-mázas győzködés, no meg a nem kívánatos szomszédok közti ellentétszítás, annak érdekében, hogy kipöccintsék az esetleges ellenlábasokat. Majd ezt követően betolja a globális pénzoligarchia a tulajdonában és irányítása alatt lévő multi cégeit (ezek titkos rendeltetése, egy országból a profitot kiszivattyúzni). Teszi mindezt arra hivatkozva, hogy munkalehetőséget teremt (értsd: rabszolgamunkát)
Ez a hír sem szól másról:
Tapi_Map_01Richard Olson, Amerika pakisztáni nagykövete nyilatkozta, hogy “USA támogatja TAPI-t (Türkmenisztán-Afganisztán-Pakisztán-India Pipeline,) de nem támogatja a Pakisztán-Irán gázvezetéket” mivel segíteni akar Pakisztánnak leküzdeni az energia válságot. (mert ők már csak ilyen önzetlenek.) Mint mondta, már világos iránymutatásokat is adott a Pakisztán-Irán gázvezetékkel kapcsolatban.
Ugyanis Pakisztán és Irán a közelmúltban aláírt egy megállapodást Iszlámábádban a gázvezeték megépítéséről, mikor Asif Ali Zardari elnök is látogatást tett a szomszédos országban a múlt héten, hogy megvitassák az iráni vezetéssel a kapcsolatok fejlesztésének és a gázvezeték kiterjesztésének lehetőségeit.
“Van egy világos politikánk Pakisztán-Irán gázvezetékről” mondta Olson, keddi Tarbela Dam*-nál tett látogatása során, a témára kitérve azt mondta, hogy az Egyesült Államoknak érdekében áll, hogy továbbra is segítse a Türkmenisztán-Afganisztán-Pakisztán-India (TAPI) gázvezeték projektet, hozzátéve, hogy így csökkentse az országot sújtó energia válságot.
indus-water-treaty-a* A Tarbela Dam project egy Világbank projekt, melyet még 1968 júliusában hagytak jóvá a világ legnagyobb földtöltési típusú gátja az Indus-on. A projekt teljes befejezése 1984-ben volt, költsége pedig 1490 milliárd $-ra rúgott. A Világbank, valamint még két Nemzetközi Fejlesztési Társaság banki hitel formájában támogatta. A Tarbela koncon a következő multik osztoztak: az Impregilo a projektre közös vállalatot hozott létre és vezetett, a közös vállalt tagjai: Costruzioni generali Farsura, Impresa Astaldi Estero, Compagnie de Constructions Internationales, Compagnie Francaise d’Entreprises, Societe de Construction de Batignolles, Hochtief, Philipp Holzmann, Strabag Bau, Ed Zueblin, C. Baresel, Conrad Zschokke and Losinger.
Pakisztán jelenleg építi a Diamer-Bhasha gátat az Indus folyón, ezt az új gátat részben finanszírozza az USA-ban, de a két finanszírozó az ABD – Asian Development Bank (a nagyobb) és a Világbank, akik most éppen nem tudnak dűlőre jutni egymással.

Diamer-Bhasha gát

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Patrick Ventrell szerdán a projektet kommentálva azt mondta, hogy a Pakisztán érdeke, hogy elkerüljék a szankciókat. Pakisztánnak is súlyos energiaválsággal kell szembe néznie, amely miatt sérülhet az ipara, különösen a textilipar.
Mint mondta, “Segítünk Pakisztánnak befejezni a Gomal Zam és Sadpara gátakat,” , és hozzátette, hogy az Egyesült Államok célja, a pakisztániak jobb élete.
Azt mondta még, hogy a különböző energetikai projektekben résztvevő amerikai támogatás több ezer pakisztániak adna munkalehetőséget.
Ahová egyszer az USA és vele a globális pénzoligarchia beteszi a lábát ott katasztrofális eladósodás, államcsőd veszi kezdetét, mindig pusztulás és halál jár a nyomában.

Audie – Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése