2013. április 23., kedd

Április 21. margójára


Április 21. margójáraBár első olvasatra lehangolónak tűnhet, hogy az április 21-i események, megmozdulások, tüntetések, a "papírformát" hozták, vagyis a holokauszt megemlékezés "Élet Menete" felvonulása az április 16-i emléknapjától eltérően 21-re "tolódott", és a deviza alapú hitelesek "rendszerváltó" tüntetését is próbálták háttérbe szorítani vele. Ezen az sem változtatott, hogy a nemzeti érzelmű motorosok többször betiltott és engedélyezett megmozdulása végül a banki adósok demonstrációja mellett kötött ki, mely eseményről gyéren, elhallgatva a valódi célokról, nem tájékoztatott a média. Az illegitim 2/9-es támogatottságú rendszer elleni megmozdulás más nemzetközi körülmények között már önmagában is megtorlást váltott volna ki, de így beérték a média agyonhallgatásával, félretájékoztatással és a tüntetők előző napi rádiós átverésével.

Eseményként az "index" egy vérfagyasztó hazugságot is tálalt, miszerint "Ha ugyanis a forinthiteleknél jóval alacsonyabb kamat mellett folyósított devizahitelek forrása nem egy nagyon olcsón elérhető deviza (euró vagy a még olcsóbb svájci frank) lett volna, hanem a drága forint, akkor az átlagosan 6-7 százalékon kamatozó devizahitelek és a 9-10 százalékos forintforrások közötti különbözetet a bankok veszteségként kellett volna elkönyveljék". A szélsőliberális hírportál amnéziában szenvedhet, mert évekbe telt, mire a bankok és a bankok hátát védő kormány egyáltalán elismerte külföldi és belföldi bizonyítékok illetve hiányuk miatt, hogy a bankok nem vásároltak devizát, és forintot kölcsönöztek ki.

Az idézett mondatok már csak azért sem felelnek meg a valóságnak, mert a magas jegybanki alapkamatot használták fel a Gyurcsány és Bajnai kormányok arra, hogy minél nagyobb hozamot és hasznot lehessen kivinni az országból államkötvényekkel, miközben az EKB számára fizetett pénzkiadási illetékből az MNB finanszírozta a deviza alapú hitelek forintfedezetének 95-98%-át, ha nem az egészet. A bankok és a kormányok összefonódását mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a forint árfolyamával tetszőlegesen manipulálják a pénzpiacot, a lakossági és vállalati hitelezést, valamint a gazdasági mutatókat, amit a terveik szerint meg is tettek.

Orbán a nyugdíjalapok államadósság törlesztésére felhasznált 3000 milliárd forintját, 20% infláció "kiharcolásával" úgy tüntette el, hogy észre sem lehetett venni, létezett-e valaha. A "merész kiállása" az IMF ellen 20% forintgyengülést okozott, majd még mielőtt tárgyalásokra került volna sor az IMF-fel, előre lefeküdt nekik. A deviza alapú hitelezés esetében is tudták, és kizárólag a bankok és a kormány, hogy az árfolyamkülönbségeken hatalmasat fognak kaszálni. Milyen rizikója lett volna a bankoknak? Tudták, hogy a hiteleket az MNB finanszírozza a lakosság adójából kiadott pénzből, amit a svájci-frank kiáramlásának hiánya miatt nem fogja árfolyam csökkenés követni, viszont a forint tetszőlegesen lerontható.

A csalássorozatnál már csak az a kérdés, hogy kik lehettek az értelmi szerzők, de a svájci bankrendszer 2010. májusi bedőlése, bedöntése behatárolja a kilétüket. A "haszonélvezők" szintén jól behatárolhatóak. Talán nem ártana körülnézni "jeles politikusaink" és "befektető barátaik" offshore számláin magyar államkötvény-ügyileg, mivel a legbiztosabb "üzlet" az, amikor a garanciát a saját hasznára az biztosítja, aki a szabályozás irányítását is végzi. Ebbe az árfolyamkockázat beépítéses csalásban az a legnagyobb átverés, hogy szándékosan kínáltak olyan hitelkonstrukciókat, amelyek sokkal előnyösebbnek tűntek a forinthiteleknél, másként nem lett volna mód a lakosság csőbehúzására, totális kizsigerelésére és az ingatlanok fokozatos kisajátítására. Mindez része egy bizonyos réteg meggazdagodásának előkészítésére és a terveik végrehajtásra, valamint az előírt módszeres kirablásra, amivel elérhető a javak kisajátítása.

A ijedelmekkel ellentétben, bár kicsi volt a valószínűsége a provokációnak, ha Európa kifosztása előrehaladottabb állapotában, mondjuk a devizatartalékok és nyugdíjalapok minden tagországra kiterjedő ellopása után került volna sor erre a "rendszerváltó" szándékú megmozdulásra, a média a "törvényes rend elleni, ország és népakarat ellenes" felforgató tevékenységről, "a demokrácia ellen elkövetett terrorcselekményről" írna, ahogyan csövön kifér...
A FIDESZ-KDNP illegitim, népszavazással meg nem erősített alkottákolmánya elég részletesen kitér arra, hogy ilyen esetben milyen szankciók léphetnek életbe, de most még megelégedtek az agyonhallgatással és a "politikai partnereik" (MSZP, MAZSIHISZ stb.) által biztosított figyelemeltereléssel, mert még nincs itt az ideje a nemzetközi helyzet szerint egy katonainak mondott fellépésre.

Az érintett jogos igazukat követelőknek az mondható, hogy a tüntetés nem módja és főleg nem lehetősége az illegitim, hatalombitorló, elnyomó és kifosztó rendszer leváltásának, mivel békés formátuma okán erre nem alkalmas, és nem békés kivitelezése esetén minden mozgatható erőt bevetnének a rendszeren változtatni kívánók ellen. A jelenleg tapasztalható általános passzivitás eredményeként jelentkező elégtelen erő, az aggodalmak ellenére központi parancsra még könnyen kezelhető formájú a hatalom részéről, pedig ez a hatalom magában a lakosság passzivitásában, megélhetőségi mozgathatóságában rejtőzik. Változtatásra csak egyetlen tényező képes. A szinte mindenkire kiterjedő tömeges érintettség!
Feltehető a kérdés, hogy a pártokat szavazataikkal, véleményükkel, részvételükkel támogatók mikor értik meg, hogy az 1989-óta tomboló terrorrendszer nem értük van, hanem ellenük. "Ma nekem, holnap neked..."
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése