2013. április 17., szerda

USA külpolitika: Fegyelemelterelés a belső bajokról

észak_korea_2_Myohyang_foto_Czako_Gáspár“Észak-Korea a béketárgyalás feltételéről” – című cikkében a CRI azt írja: “Az észak-koreai hírügynökség április 18-i jelentése szerint az Észak-koreai Honvédelmi Bizottság aznap nyilatkozatot tett közzé, amelyben kifejtették, hogy ha az Egyesült Államok és Dél-Korea szeretné mihamarabb folytatni a párbeszédet és a tárgyalást, akkor azonnal meg kell szüntetniük az Észak-Korea elleni minden típusú ellenséges akciót.
A nyilatkozat rámutatott arra is, hogy a Koreai-félsziget atommentességének feltétele az, hogy az érintett két ország nem folytat a továbbiakban nukleáris hadgyakorlatot, ugyanakkor megtisztítják a Koreai-félszigeten felszerelt valamennyi atomháborús létesítményt.”

*****

Korea_USA_kollázs_OroszországHangjaAz Oroszország Hangja pedig erről témáról így tájékoztat:
A KNDK nem kíván megalázó tárgyalásokba bocsátkozni olyan országgal, amely nukleáris fegyverrel fenyegeti. Az igazi párbeszéd csakis olyan stádiumban lehetséges, amikor a KNDK elég nukleáris eszközt szerez az Egyesült Államok részéről fenyegető veszély elhárítására” – olvasható az észak-koreai külügyi tárca nyilatkozatában.
Korábban kedden Barack Obama amerikai elnök bejelentette, hogy Észak-Koreának még van lehetősége tárgyalni Dél-Koreával és az USA-val, azonban a párbeszéd érdekében Phenjannak le kell mondania provokatív magatartásáról.

*****

Korea_USA_haderöMint egyik korábbi elemzésünkben írtuk, a történet ott kezdődik, hogy az USA azonnal véget vet a Dél-Koreával közös provokatív hadgyakorlatának és visszavonja haderejét a térségből.
Ezzel szemben látható, hogy az USA még tovább provokál a sajtóban és a nemzetközi szervezetekben is. Ez utóbbiakat rávette Észak-Korea gazdasági embargójára is, melyeknek azóta is a további szigorításait sürgeti.
Mindezek tetejében a japán politikát is sikeresen integrálta hadműveleteibe.
Ezekből nyilvánvalóan kitűnik, hogy szó sincs sem békéről, sem a megegyezésről Észak-Koreával, ez pusztán amolyan cionista hazugság, mely ürügyet kínál és megtévesztésül szolgál azoknak, akik az izraeli és amerikai erőfitogtatást támogatják. Egyértelműen Észak-Korea térdre kényszerítése a céljuk.
Ha az Iránnal szemben tanúsított izraeli és amerikai agresszív hozzáállást, vagy a venezuelai választásokat befolyásoló és az utána kirobbantott cionisták által pénzelt zavargásszítást tekintjük jól látható, hogy ilyen akciókkal próbálják elterelni a figyelmet az USA teljes rendszerének összeomlásáról.
Az USA ma éppannyira nem szavahihető, mint a másik terror állam. Amit kérdeznek az sem igaz, és abban is hátsószándékok egész sora rejtőzik.
Be kell lássuk, az USA és a pórázát kézben tartó cionisták képviselői épp úgy szalonképtelenek és álságosak, mint a nekik hajbókoló EU és a többi lakájország politikusai. Ezeknek a magukat lejáratott politikusoknak nincs helyük semmilyen tárgyaló asztalnál.

Szász Gerda – Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése