2013. április 17., szerda

A Bostoni általuk okozott merénylet után: USA: határozatot hoztak Izrael teljes kiszolgálásáról

Az Egyesült Államok szenátusa elfogadta a határozatot, miszerint minden eszközzel támogatják az izraeli terrorállamot, ha az támadást intéz az Iszlám Köztársaság ellen.
Az Izrael megalapításának 65. évfordulójának alkalmából hozott határozat szerint az USA diplomáciai, gazdasági és katonai segítséget nyújt Izraelnek, ha a zsidó vezetők döntést hoznak Irán megtámadásáról.
Az AIPAC zsidó lobbi gyors választ adott, szerintük a határozat megszavaztatása és nyilvános bejelentése egy nagyon fontos gesztus az amerikai külügyi bizottság részéről. Majd felszólította az amerikai szenátust, hogy a szavazást követően mihamarább léptessék életbe a határozatot, ami egyértelműen az Izraellel való szolidaritás jele.
Mint valamennyi, az életerős nemzetek közt dúló háború mögött, az Iránt fenyegető háború mögött is fellelhető ez az alapvető zsidó jellemvonás. Izrael az egyre hangosabbá váló diplomácia ellenére nem mer fellépni Irán ellen, és a zsidó lobbi arra törekszik, hogy bebiztosítsa; lehetőleg ne az izraeliek vére hulljon egy újabb, Izrael által kezdet háborúban, hanem a nemzsidó nemzetek irtsák ki egymást.
Khamenei ajatollah korábban figyelmeztette a zsidó vezetőket: ha Izrael katonai beavatkozást kezd Irán ellen, azonnal porig rombolják Tel Aviv-ot. Az AIPAC ezért mindent elkövet, hogy a beavatkozást lehetőleg ne Izraelnek kelljen megkezdeni, hanem másik ország vállalja a felelősséget a vérontásért.
Az amerikai vezetők származását tekintve pedig könnyen elképzelhető, hogy az AIPAC egy következő határozat alkalmából köszönetet mondhat, amiért az amerikai katona saját életének feláldozásával szolidaritást mutat a zsidó állam felé. Talán még "nagyon fontos gesztusnak" is fogják nevezni.
Hídfő.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése