2013. május 16., csütörtök

“Érvénytelenül követelt 10 milliókat a bank?”

Napi aktuális II. rész – 2013.05.15 - Érvénytelenül követelt 10 milliókat a bank?


Vendég: Czirmes György ügyvéd. ECHO TVNapi aktuális (Részlet a 2.részből) Adás dátuma: 2013-05-15. http://www2.echotv.hu/


Az ügy rövid összefoglalója:
A Bp.i II-III.Kerületi Bíróság a mai napon hozott 7.P.21.302/2013 sz. I. fokú és szóban kihirdetett ítéletében megszüntette a Raiffeisen Bank Zrt által a Dark Templár Kft-re engedményezett és az által indított 47.392.543 Ft-os végrehajtási eljárást Agárdi János banki adóssal szemben, azon a jogcímen, hogy a teljes devizaalapú kölcsönszerződés érvénytelen.

Az adós devizaalapú szerződést kötött, amelyben 150.060.-CHF-nek a szerződéskötéskor megfelelő árfolyamon számított 25.Millió Ft kölcsönt vett fel.

Kb 11 Millió Ft törlesztés után, az egyoldalúan megemelt törlesztőrészleteket nem tudta fizetni, amelyre a bank felmondta a szerződést, majd a megjelölt cégre engedményezte a követelést, amely végrehajtási eljárást indított bírósági végrehajtó útján.

Az adós általam képviselve végrehajtás megszüntetési pert indított, arra hivatkozva, hogy a devizaalapúnak elnevezett valójában forinthitel szerződésben, többek között nem volt pontosan meghatározva a forintban folyósított és törlesztett tartozás: tőke + költségek.

A bíróság I. fokon megszüntette a végrehajtást, 5.600.000 Ft perköltség fizetésére kötelezve az alperest-, a kamatváltoztatások indokai elmaradása, így a pontos költségek megállapítása hiánya miatt, amely a Pénzintézeti Törvény azon szakaszát sérti, amely a szerződés semmisségét vonja maga után, ha a költségek nincsenek pontosan meghatározva, de legalább megbecsülve a szerződéskötést megelőzően.

Tisztelettel:
Czirmes György ügyvéd és Agárdi János adós

Forrás: Pertársaság a Hitelkárosultakért - hitelkarosultakert.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése