2013. május 16., csütörtök

Feljelentették a miniszterelnököt és maffia-kapcsolatait...

Bűnszövetségben, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt egy jogász feljelentette a miniszterelnököt, valamint jelenleg ismeretlen társait.
Az egykor büntetőbíróként működő, majd ügyvédként praktizáló dr. Pécsi Kálmán szerint Orbán Viktor társaival bűnszövetségben, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztást követhetett el, amikor május elején a kormány arról határozott, hogy 200 millió forintos kárenyhítést nyújt a 2004 elején fizetésképtelenné vált és felszámolás alá került Hajdú-Bét Rt. és Novofarm Rt. úgynevezett kisbeszállítóinak, mintegy száz családnak – írja a Privátkopó.
Dr. Pécsi Kálmán május 15-én, szerdán büntetőfeljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK). A jogász szerint ez a lépés a Fidesz politikai céljait szolgálja, gyakorlatilag egy reklámfogás. A feljelentettekkel szemben – magánfélként – 200 millió forint és járulékai erejéig polgári jogi igényt támasztott.
Egyetért azzal, hogy az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe kerülteken segíteni kell, de sem a Hajdú-Bétben, sem a Novofarmban nem volt részesedése az államnak, ezért a károsultak megsegítését az adófizetők pénzéből aggályosnak tartja. Kezdeményezte, hogy a nyomozó hatóság Orbán Viktor, valamint jelenleg ismeretlen társai valamennyi ingó és ingatlan vagyonára, pénzintézetnél vezetett bankszámlájára rendeljen el – biztosítási intézkedésként – bűnügyi zárlatot. Indítványozta azt is, hogy a nyomozó hatóság a feljelentettek ingatlanjaira az illetékes földhivatalnál kezdeményezze a perfeljegyzés ingatlan-nyilvántartási bejegyzését.
A Hajdú-Bét Rt. felszámolását 2004. január 29-én rendelték el. A kormány 2013. május 9-én – határozott a Hajdú-Bét Rt. és annak leányvállalata, a Novofarm Rt. volt kisbeszállítóit ért károk enyhítéséről, 200 millió forint keretösszegben.
(kurir.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése