2013. május 16., csütörtök

Közel ezer fős tömeg gyűlt össze ózdi képviselőnk hívására


Szerda délután a média közlése szerint 7-800, a jelenlévők beszámolói alapján 800-1000 fős tömeg tiltakozott Ózdon a titokban becsempészni kívánt "cigány világsátor" ellen.
Miskolc és Sárospatak után Ózdot szemelték ki a célra, melyet a helyi városvezetés egy másik programba bújtatva akart fű alatt elfogadtatni. A Magyar Remény Közösség helyi önkormányzati képviselője azonban észrevette a turpisságot, és nem hagyta annyiban. A testületi ülésen szót emelt, népszavazást kezdeményezett, és rögtönzött tüntetést szervezett.
A rendezvény rögtönzöttsége, hétköznapi és kora délutáni időpontja ellenére meglehetősen nagy tömeg gyűlt össze, amekkora a hajdani gárda-felvonulás óta nem volt Ózdon. A tüntetők kifejezték ellenérzésüket a városi további elcigányosítása ellen, és petíciót adtak át a polgármesternek.
A fősodratú média persze a megmozdulást gyakorlatilag jobbikos rendezvényként tálalta (a Jobbik képviselői is lehetőséget kaptak a felszólalásra), az MRK-ról szó sem esett. Utóbbi önmagában nem lenne probléma, szándékoltan nem volt szervezethez kötve a rendezvény. Azonban a jobbikos összemosás álságos. Remélhetőleg maguk a jobbikos képviselők fogják tisztázni a kérdést, megköszönve a lehetőséget.
(magyarremeny.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése