2013. május 6., hétfő

Hende Csaba: Új fegyverek kellenek Magyarországnak

Erre a következtetésre jutott hadügyminiszterünk! Nahát! Valamilyen atomvillanás történt a nagy sötétségben. Sajnos több, mint 20 évnek kellet eltelnie, hogy valaki ezt ki merje jelenteni!
Ezzel nem Hende Csabát dicsérem, mert erre a feladatra teljesen alkalmatlan.A Honvédség fejlesztését, a rendszerváltás óta senki nem vette komolyan, még beszélni sem nagyon mertek róla. A 80 -as évek derekán, az igen komoly színvonalúnak mondható, közel 100000 főt számláló Honvédséget szinte teljesen szétverték, lenullázták.
A hadra fogható egységek elhanyagolhatóak, a haditechnika teljesen kiöregedett, kivéve azok az ajándékozott nyugati technikák, amelyeket ajándékba kaptunk a külföldi szerepvállalásaink miatt.
Ezeket abszolút nem nevezhetjük honvédelmi feladatoknak.
A legénységi felszerelés,ellátás, alul marad a professzionális hadseregek minőségi szintjéhez. Nincs katonai életpálya, és a hivatás megbecsülése hiányzik! A fizetés messze alul marad az európai követelményeknek.
Visszatérve a technikára! A gépjárműparkot, amit karban lehetett volna tartani, hagyták, hogy a rozsda egye meg! A páncélos egységeket szinte teljesen leszerelték (T-72 eladása és ócskavasként leadása). A MIG 29 repülőgépek leamortizálása, felelőtlen leszerelési döntés volt (Grippenek). A németektől kapott Mi-24 harci helikopterek elkótyavetyélése (pénz "biznisz"). Az AMD karabélyok ajándékozása (ingyen), USA barát kormányoknak, és még sorolhatnánk.
Vajon a kedves miniszter ú,r ezeken miért nem gondolkozott el, amikor kellett volna?
Most gyakorlatilag nincs semmink, és ilyenkor esik le a tantusz! Késő már szomorkodni és kapkodni. Ja és felelőtlen kijelentéseket tenni.
Mert mi is megkérdezzük, hogy miből? A nagy semmiből, mert már minden állami tuladont eladtunk. Csodákat tenni nem lehet, csak megint valami külföldi kölcsönt felvenni, amiért a magyarnak kell vért izzadni.
Jordán Mihály

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése