2013. június 25., kedd

Megkezdődött a Kúrián a PER! (Frissitve) Dagad a demonstrálók tömege! “Lógni fogtok!”-videóval


10:00 óra
Mintegy 150 otthonvédő demonstráló kiséri figyelemmel a Kúrián zajló semmisségi pert-devizahitel-ügyben.
A tárgyalóba csak nagyon kevesen fértek be, a többiek az épület előtt várnak.
A Bal-Rad-ot a Munkáspárt aktivistái tájékoztatták.
12:00 óra

Elnapolt döntés!

A tárgyaláson úgy tűnt, a Kúria bírái nagyon óvatosan kezelik az ügyet, igyekeznek kivonni magukat az ügy politikai vonulatából. Talán ennek is a következménye, hogy a döntést július 4-ére elhalasztották.
Időközben a demonstrálók létszáma már több százra nőtt.
A tiltakozók táblákkal, zászlókkal demonstrálnak, hangoskodnak, és voltak, akik egy akasztófára felfüggesztett bábut hoztak magukkal, akadályozzák a Markó utca gépjárműforgalmát.
12:30 óra
A demonstrálók nem oszolnak! Délután is maradnak!
13:00 óra
Az Otthonvédők, akik a Kúria előtt várták délelőtt a létfontosságú ítéletet, vonulni kezdtek a Belvárosban. Az Oktogonnál vörös festékkel lefestették az Erste ablakait, kisebb tömegverekedés is kitört. Később további bankfiókok előtt demonstráltak.
Fotó: Tuba Zoltán - Origo
zaszlos23
babu2
Fúj, bankok! Fotó: Botos Tamás
Az Erste Teréz körúti fiókjánál tüntettek azok a devizahiteles tüntetők, akik a Kúria elől vonultak át az Oktogonhoz. Az Otthonvédő tüntetők egyike vörös festékkel részlegesen lefestette a bankfiók egyik kirakatüvegét. Ugyanott akasztófákkal azt ordították, hogy “lógni fogtok!”.
Ugyanez az üzenet egyébként a tüntetőknél lévő akasztófán lógó bábun is olvasható, akárcsak a “korrupt bankár” és a “szar alak vagyok” feliratok.
Fotó: Tuba Zoltán - Origo
Fotó: Tuba Zoltán - Origo
Fotó: Tuba Zoltán - Origo
Fotó: Tuba Zoltán - Origo
Kisebb tömegverekedés tört ki, amikor a 30-40 rendőr próbálta elvinni a festékfújó Radikális Bankellenes tüntetőt, és ebben kétszer annyi tüntető próbálta megakadályozni őket. Végülis a tömegből kiemelt bajtársat a rendőrök előállították.
Fotó: Tuba Zoltán - Origo
A bankból csodálkozva sétáltak ki az emberek, mint akik nem láttak még ilyet.
A tüntetők az incidens után tovább vonultak a Király utcán a Deák tér irányába. Sokan vidékről jöttek, és nehezményezik, hogy a budapestiek miért nem csatlakoznak hozzájuk. A több száz fős tömeg azt skandálja: “gyertek velünk!”, illetve “ébresztő!”. Budapest elégedett-büszke népe pedig csak bámészkodik.
A tüntetők – fogyatkozó számban – később a Belváros több pontján feltűntek bankfiókoknál demonstrálva: megjelentek a CIB, az FHB és a Raiffeisen egyes fiókjai előtt is.

 
https://balrad.wordpress.com/2013/06/25/megkezdodott-a-kurian-a-per/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése