2013. július 8., hétfő

Ideje megszívatni a csaló Tigázt!

Néhány évvel ezelőtt egy február végi napon, szem és fültanúja voltam annak, hogy a Tigáz, szakembernek nevezett martalócai, hogyan teszik lehetetlenné kisgyermekes családok, öregek és rokkantak életét, – erőszakkal lekapcsolván őket a gázszolgáltatásról, – akkor, amikor még komoly hidegek jártak.
Egy vidéki kisvárosi utcában, mondvacsinált tartozásokra hivatkozva (melyeket azóta sem ismertek el az ügyfelek), – egyszerre 5 családnál szerelték le a gázórákat. – Kicsiny gyermekek, öregek, és mozgásképtelen rokkantak maradtak fűtés nélkül, a fagyok idején. – A főzési és a fürdési lehetőségekről nem is beszélve.
Egyikük sem volt ügyeskedő, az órákat nem piszkálták, számláikat fizették, – a Tigáz agresszív martalócai mégis ezt tették velük.
Azt beszélik már az emberek, hogy a Tigáz egy rabló, fosztogató cég, – maffia módszerekkel. – Ez természetesen igaz is. És, a fosztogatása, – az önkormányzatok, az állam és a rendőrség félrenézése mellett, – évek óta rendületlenül folyik. – De manapság már mindenki tud róla, (a hivatalos szervek kivételével) – ideje hát nekünk is foglalkozni ezzel.
Először is lássuk, mások hogyan is írnak, erről a csaló, rabló társaságról, mely gázszolgáltatónak merészeli nevezni magát.
“Most nézzünk egy olyan blogot, melynek a nézetei alapvetően különböznek a miénktől. -  Úgy látszik a fosztogatás az ő köreikbe is elért. Tékozló Homár tavaly ősszel ezt írta:
“Elvitte a mérőóráját a Tigáz? Itt a megoldás!”
“Jó egy éve, hogy a Tigázról elindultak a történetek, hogyan szerelik le kamu szövegekkel a gázórákat, hogy aztán lopással vádolják meg a fogyasztókat súlyos százezres bírsággal egyetemben. Ezt a “városi legendát” azóta nekünk is megerősítették  egy konkrét példával, azóta viszont tovább durvult a helyzet, hiszen első fokon pert nyert a Tigáz ellen egy meggyanúsított fogyasztó:
Pest megyében élő család gázóráját tavaly cserélte a szolgáltató. A cég szakértővel vizsgáltatta be a mérőt, aki megállapította, hogy mágnesezték. Ezután kapták a csekket 540 ezer forint kötbérről és a bevizsgálás díjáról. A tárnoki fiatalasszony nem hagyta annyiban a dolgot. Állította, hogy nem nyúltak az órához és beperelte a szolgáltatót. A bíróság által kirendelt hivatalos szakértő a nőnek adott igazat.
Zoli sem érti, eddig miért nem perelte be senki a Tigázt. Ők mindenesetre beperelték:
Mi Pest megyei fogyasztókként Tigáz szolgáltatási területen kerültünk a klasszikusnak mondható Tigáz csapdába: soros óracsere kapcsán a régi órát jól kitalált ürüggyel szakértői vizsgálatra elviszik 2011. nyarán, ott a “szakértő” (akivel állandó megbízásos viszonyban áll a Tigáz, tehát függetlennek nem mondható) mágnesezettséget állapít meg, ami alapján automatikusan kiszabják a több, mint fél milliós kötbért, ami ugye nem kevés. Ha rákeresel gugliban a “Tigáz, mérőóra, kötbér” szavakra, akkor bizony számtalan magát ártatlannak valló fogyasztó panaszáradatával megspékelt fórumokra jutsz.
Mivel mi magunk soha nem nyúltunk az órához (előző tulaja pedig nem volt), így tudtuk, hogy a felhozott vádak nem igazak, amit most már bizonyítani is tudunk. A példa sajnos tipikus, de a mi történetünk annyiban tér el másokétól, hogy bírósághoz fordultunk. Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem teszik ezt többen meg, de ez most a mi szempontunkból mellékes.
Első körben tehát a bíróságtól valóban független igazságügyi szakértő kirendelését kértük, ahol megállapításra került, hogy sem mágneses, sem pedig más módon nem történt ún. szabálytalan vételezés. Az ügyet azért szeretném figyelmetekbe ajánlani, mert az új szakvélemény alapján keresetet adtunk be a hajdúszoboszlói bíróságra, a tárgyalás a mai napon volt megtartva.
A csúcs fejlemény az volt az, hogy a tárgyalás előtt 1, azaz egy munkanappal jelezte a Tigáz, hogy visszalép követelésétől, és nem vesz részt a peren, és kért minket is, hogy a pertől tekintsünk el. Addig még véletlenül sem tette ezt meg. Milyen érdekes… De mivel már 14 hónapja húzódott a dolog, kérésének természetesen nem tettünk eleget, így hát a mai tárgyaláson ők nem, de a sajtó jelen volt. : )
Az pedig már csak természetes, hogy Magyarisztánban ezek után nemcsak a peren nem jelent meg a “szolgáltató”, hanem a sajtó kérdései elől is elzárkózott…”
***
SzRTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése