2013. július 19., péntek

Tiszta Vadnyugat!


Helyszín: Magyarország, Kazincbarcika, valahol a Sajó mentén a legsötétebb borsodi térségben. 
Hát mi folyik itt Barcikán!? Katasztrófa! Ellopták a cigány lovát!
Sejtjük, hogy 100 évvel ezelőtt nem lett volna gond ilyen bejelentéssel, de a kazincbarcikai rendőrség pánikba eshetett, mert a szegény pára miatt a helyi Szuperinfóban jelentettek meg hirdetést az alábbi szöveggel: 
Szegény herélt Tornádó nevű ló műszaki paramétereit szépen felsorolva, rendszámát (besütési jelét) is megadva adták meg a ló paramétereit. A lovat megnyugtató, de körözik is! Arról nem szólt a hír, hogy esetleg nyereg, vagy hozzá tartozó pisztoly, vagy esetleg fegyvertáska volt-e hozzá. Arról nem kaptunk hírt, hogy a környéket a rendőrség hermetikusan lezárta-e. Pedig szerintünk ebben az esetben kellett volna 1-2 helikopter és a TEK erőit is mozgósítani illett volna a miskolci készenlétiekkel együtt.
Reméljük, hogy a lónak nincs baja és azt is, hogy a zsaruk találják meg hamarabb, mert ha esetleg a tesók között van a ludas, akkor ebből nagyobb baj is lehet ám! A ló ügy igazi cigány ügy, oda nem kell bíróság! Ilyen ügyben csak a cigánytörvények uralkodnak. Az biztos, hogy ha másiknál találják meg, akkor a rendőrök helyszínelni fognak, mert ez akkor vérre megy majd! A lótolvajokat meg általában fel is akasztották régen, tehát a hagyomány, az hagyomány.
Kedves kazincbarcikaiak! Aki látja a lovat, vagy felismeri, akkor azonnal hívja a 112-es számot! De ha esetleg valaki tragédiát fedez fel, magyarán valamelyik vásáron csak a bőrét találja meg a jószágnak, akkor is szóljon, hiszen az Indul a bakterházból tudjuk, mivel a patás lókupec említette, hogy legdrágább marad a lóbőr, tehát azt sem szabad veszni hagyni. 
Magyar Remény Közösség-Kazincbarcika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése