2013. augusztus 25., vasárnap

Az USA "beavatkozik" Szíriában

Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter az imént bejelentette, hogy az amerikai haderő készen áll a "beavatkozásra" Szíriában. A közlemény szerint a Pentagon a Szíria megszállására vonatkozó kész tervekkel rendelkezik és a művelet azonnal megkezdődik, amint az elnök zöld utat ad az akciónak. Hagel elmondta, a hadművelet terveit Barack Obama elnök személyes kérésére dolgozták ki, de az Obama-adminisztráció még mindig "mérlegeli a beavatkozás lehetőségét".
Szíria lerohanását vegyi fegyverek bevetésére hivatkozva akarják hivatalossá tenni.
Hiszen erről van szó - egy nyílt katonai beavatkozás csak a már folyamatban lévő művelet hivatalossá tételét jelentené. Már a szíriai konfliktus kezdetén a nyugati titkosszolgálatok voltak felelősek a kormánytisztviselők elleni merényletekért, az első tüntetésekért. Az amerikai szolgálatok Szíriában működnek hosszú évek óta és részt vettek a fegyveres lázadó csoportok szervezésében és kiképzésében, így az elnököt közvetlen felelősség terheli a térségben évek óta zajló emberirtásért.
Szíriában nem polgárháború van, hanem háború - melyben mára a térség valamennyi országa és a nagyhatalmak is részt vesznek.
Már a "beavatkozás" szó is hazugságnak tekinthető, hiszen beavatkozásról akkor beszélhetnénk, ha az amerikai haderő egy tőle függetlenül kibontakozó polgárháborús helyzetbe avatkozik be. Szíriában azonban az amerikai szolgálatok a térség más államaival együttműködve végezték el a bomlasztást, a fegyveres terroristák kiképzését, és most hivatalosan abba a helyzetbe "avatkoznának be", melynek előkészítésén hosszú éveken át dolgoztak.
Erre a hivatalossá tételre most nagy szükség van, mert a terv láthatóan kudarcot vallott, a kiképzett-megfizetett terroristák képtelenek voltak a kormány hatalmának megdöntésére, az országban inkognitóban működő nyugati haderő pedig elégtelennek és alkalmatlannak bizonyult.
Az amerikai "beavatkozás" hivatalossá tételével Chuch Hagel egyben azt is kijelentette, hogy Szíriában továbbra is stabilitás van, a kormány ura a helyzetnek és még mindig elegendő erővel, kapcsolatrendszerrel rendelkezik ahhoz, hogy az országot és a szír népet elpusztítani akaró gyarmatosítókkal szembeszálljon.
Hídfő.net




A Pentagon rakétatámadásra készül Szíria ellen
Tegnap előtt a Zerohedge arról írt, hogy a Szíria elleni támadás elkerülhetetlen. A történések egybevágnak mindazzal, amit már egy hónapja is tudni lehetetett és amiről már akkor beszámolt számos alternatív oldal.
„A felvezetés minden tájékozott ember számára ismert: az Irak esetében használt tömegpusztító fegyver hazugság megismétlése során a fejlett világ „rájött”, hogy Szíria átlépte azt a bizonyos vörös vonalat, amikor vegyi fegyvert vetett be, függetlenül attól, hogy számos jelentés megerősítette, a vegyi fegyvereket a lázadók, azaz a katari zsoldosok alkalmazták. Ezt teljesen mellékesnek tartották, hiszen a médiakampány már javában elindult és csupán a katalizátorra várt. Ez a katalizátor bármikor működésbe léphet…”
Nem is kellett sokáig várni. Egy hónappal később, augusztus 21-én, annak ellenére, hogy a világ szeme Assad elnökre tapad (ahogy az iraki ENSZ tömegpusztítófegyver vizsgáló küldöttség vezetője, Rolf Ekeus is kijelentette: „nagyon furcsa lenne, ha a kormány éppen akkor tenne ilyen, amikor az ENSZ küldöttség az országba érkezik”), azt próbálják elhitetni velünk, hogy a szíriai kormány a Katar, az al-Kaida és a CIA által pénzelt és szervezett szír felkelés történelmének legnagyobb vegyi támadását hajtotta végre. Két nappal később, minden nyomozás nélkül, a nyugat valahogy megállapította, minden segítség nélkül, hogy a támadást Assad indította és nem a lázadók által megrendezett esemény volt, pedig éppen az ő vegyifegyver lerakatukat fedezték fel korábban a környéken.
Most Colin Powell arca kellene, hogy felderengjen szemeink előtt, amint ország világ előtt bizonygatja az iraki tömegpusztító fegyverek létét. Az a Colin Powell, akinek segédje szerint Powell beszéde az iraki tömegpusztító fegyverekről élete mélypontja volt.
Az elkerülhetetlen végkifejletgyanús bejelentés pedig meg is érkezett, amikor a CBS bejelentette, az Egyesült Államok cirkáló rakétatámadásra készül Szíria ellen, emellett pedig hadihajóit is az ország partjainak közelébe irányítja, hogy készen álljanak, amikor a ravaszt meghúzzák.

Forrás: Zerohedge.com


http://idokjelei.hu/2013/08/a-pentagon-raketatamadasra-keszul-sziria-ellen/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése