2013. augusztus 29., csütörtök

Kell a hely, a “minőségi embereknek”…

Tarlós és Orbán Fotó Botos Tamás Kép forrása_ 444_hu- Hír és vélemény -

Rendelettel szorítanák ki a hajléktalanokat a fővárosból…

Hír: MTI – Népszabadság – Hvg.hu - Red-help.net: A Népszabadság szerint két paragrafusból és egy mellékletből áll a Fővárosi Önkormányzat rendelettervezete, ebben jogellenesnek minősítenék az életvitelszerű tartózkodást a mellékletben meghatározott közterületeken. A mellékletben másfél oldalon keresztül sorolják a tiltott zónákat.
Sernkit nem hagyunk az út szélénTeljesen kiszorítaná a hajléktalanokat a fővárosi önkormányzat Budapestről – írta szerdai számában a Népszabadság, amely szerint már el is készült az erre vonatkozó rendelettervezet munkaanyaga. A tervezet a lap szerint két paragrafusból és egy mellékletből áll, ebben jogellenesnek minősítenék az életvitelszerű tartózkodást a mellékletben meghatározott közterületeken. A mellékletben másfél oldalon keresztül sorolják a tiltott zónákat – ismerteti a Népszabadság.
A lap szerint a munkaanyag alapján szabálysértésnek minősül és közmunkával, pénzbírsággal, illetve visszaesőként elzárással sújtható a fedél nélküli lét a fővárosi tulajdonú főutakon, parkokban, hidakon, aluljárókban, a közösségi közlekedési járművek megállóiban, a világörökség területén – tehát a Budai Várban és a Belváros jelentős részén, valamint a Duna-parton -, az oktatási és egészségügyi intézmények körül, valamint mindezek 50 méteres körzetében.
A Szabad Riport véleménye:
Retteg a hatalom, hogy a külföld is meglátja bűneit. – Retteg, hogy túlságosan is nyilvánvaló lesz minden idejönni szándékozó külföldi számára; hatalmas a szegénység Magyarországon.
Hogy is mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere Tusványoson? – “Budapest is a magyarság jelképe.”
Nos, így már minden érthető. – A “városképet rontó elemekkel”, (ahogyan fogalmaztak egyszer 3 éve), – nem akarják elriasztani az idelátogató pénzes külföldieket, – de különösképpen nem, az itt letelepedni szándékozó új befektetőket.
A 'Minőségi emberek'Mert csakis “minőségi emberekkel” (ez is az ő fogalmazásuk), – igen, csakis “minőségi emberekkel” akarják benépesíteni a fővárost.
Orbán pedig simán felvehetné Ferenc József jól ismert hazug szlogenjét, a dakota közmondásai mellé, – némi mai korra érvényes kiegészítéssel; “Minden nagyon jó, minden nagyon szép és mindennel meg vagyok elégedve! – Senkit nem hagytunk az út szélén, – a szegényeket berúgtuk az árokba.”
SzRTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése