2013. augusztus 29., csütörtök

Jöjjön akkor is 20-án, ha…

Ha valaki esetleg úgy érzi (vagy nagyobb esélyét látja annak), hogy a devizaalapú hitel néven elhíresült -minimum nemzetgazdasági zsákutca- problémakörrel kapcsolatban a jogállamisághoz méltatlan, és a társadalom számára megalázó és vállalhatatlan terhekkel járó megoldás készül a háttérben,
melyhez ráadásul biodíszletnek használják csupán az emberfeletti erőfeszítéssel dolgozó -és ezért inkább tiszteletet érdemlő- civil szakértőinket, az jöjjön Ócsára október 20-án.
a toborzóDe jöjjön akkor is, ha még bízik a kormányzatban, mert akkor elkél a segítség “tömegnyomás” formájában a bankok ellen vívott heroikus küzdelmükben.
Persze akkor is ott kell lennie, ha még bírja fizetni, de nem akarja az unokáira hagyni az -amúgy könnyen kiszámíthatóan- egyre növekvő, ezért kifizethetetlen tartozását.
Az árfolyamgátasok számára is erősen javasolt a részvétel, érvként talán elég, ha egy gyors számolással megsaccolják a “kegyelmi idő” letelte utáni törlesztőrészlet nagyságát!
A “végtörlesztéssel megmenekült” embereknek is ott e helyük, feltéve, ha a Kúria döntései, és a temérdek jogerős bírósági ítélet értelmében -ellenük is- elkövetett törvénysértések által okozott kárukat valaha is orvosolni szeretnék.
És jöjjön akkor is, ha forinthitele van, mert könnyen belátható: ha buknak a devizaalapon ellehetetlenültek, a következők Ők lesznek. Nekik sem jár majd különb elbánás -bárki legyen is a kormánynál-, ha áldozni kell a “túlzottdeficiteljárás” oltárán.
És nem ér otthon maradni azoknak sem, akiket bár nem érintenek ezek az események, de életük során már legalább egyszer elmondták: a hazai politikai élet egy nagy rakás … tessék felelősségteljes és cselekvőképes polgárként példát mutatni.
De legfőképp azok ne maradjanak tétlenek, akik könnyekig meghatódva állnak a pszichopatai* által vízionált banktömegsír felett, ugyanis az lesz a valódi tragédia egyedüli és kizárólagos okozója, ha mismásoláson, és nem a törvény betűjén nyugszik a megoldás.
Persze mindenki addig marad, míg jónak látja, de ott kell lenni…
Szóval október 20.
Ócsa.
Várunk!




Hegedűs Péter




Lehet, hogy megyek tüntetni, majd meglátjuk
Akinek a fejében a fentihez hasonló mondat gyakran megfordul, annak ajánlom a Világgazdaság Online mai, igen rövid kis híradását. Sokat nem érdemes tanulmányozni, mert tényleg rövid, de a lényeg benne van.
Lemondott a kormány a devizahitelesek gyors megmentéséről…
Nem mondjátok, fiúk! – fakadhat fel a “profi devizahitelesekből”, akik látnak is, nem csak néznek. Hiszen eddig is olyan “istrángszaggató igyekezetet” mutatott a kormány a devizahitelesek “megmentése” iránt, hogy öt év alatt el is jutottunk az ingyen ebédtől a negyedéves “ultimátumig”…
Természetesen a kormány választócsalogató fenyegetőzése megmaradt, mert ugyan nem lesz egyszeri, gyors megoldás, de a “bankoknak lesznek veszteségeik”…
Egy devizaadós “harcostársamtól” hangzott el, még pár évvel ezelőtt, hogy az életünk, és a vagyonunk túl fontosak ahhoz, hogy azokat a politikusokra, és az ügyvédekre bízzuk.
Ez a harcostárs pedig akkoriban még hitt abban, hogy ez a helyzet jogi úton rendezhető, és úgy mondta ezt. Azonban a szavai csak most nyertek valódi értelmet.
Láthatjuk, hogy ha otthon ülünk, kikre bízzuk az életünket és a vagyonunkat. Hogy akik az életünkről döntenek, egyszerűen megengedik maguknak a libikókázást, a kényelmes eszmecserét, a vitatkozást, és várhatóan döntés is ugyanebben a szellemben születik. Majd. Mert nem szabad ám elkapkodni, bankokról van szó…
Hogy miért van ez így, azzal ne foglalkozzunk! Erre már nincs idő! Tenni kell róla, hogy ne így legyen!
Tehát a címben olvasható mondat helyett programozzuk át magunkat erre az idézett bölcsességre:
“Az életünk, és a vagyonunk túl fontosak ahhoz, hogy azokat a politikusokra, és az ügyvédekre bízzuk.”
És így gondoljunk október 20.-ára!

Bálint Zoltán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése