2013. augusztus 29., csütörtök

Tovább tajtékzik a döbrögista futballőrület!

A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy 9,6 milliárd forintot biztosít a szombathelyi Haladás-stadion és -sportcsarnok létesítésére – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján a szombathelyi városházán Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség egyéni körzetben megválasztott fideszes országgyűlési képviselője.

Stadion és sportcsarnok épülhet Szombathelyen

Ismertetése szerint a kormányzat támogatja a szombathelyi városvezetés által megfogalmazott rekreációsövezet-fejlesztési stratégiát. A kormány a rendkívüli kormányzati bevételek terhére az összeget a beruházás lebonyolításához szükséges ütemezésben Szombathely rendelkezésére bocsátja. A teljes rekreációs fejlesztés becsült értéke eléri 12 milliárd forintot – közölte. Hozzáfűzte: a sportcsarnok a kézilabda, a futsal, a birkózás, az ökölvívás, a súlyemelés, a torna és a sakk céljait is szolgálni fogja.
Hende Csaba emlékeztetett, a fejlesztés megvalósításának első lépése az volt, hogy februárban a kormányzat ingyenesen a város tulajdonába adta a Haladás-ingatlanokat, értelemszerű tehát, hogy az ezeken felépülő nagy értékű létesítmények is Szombathely város tulajdonát gyarapítják majd.
A miniszter szerint a stadion és a sportcsarnok 2014-ben készülhet el, a második ütemben 2014 után a városi uszoda, a parkerdő, a csónakázótó és környéke, a szabadidőközpont, a műjégpálya és a tófürdő újulhat meg, illetve az Illés Akadémia fejlesztését is segítik.
Hende Csaba elmondta: a kormány döntött arról, hogy szeptember 30-ig Vígh László, a sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatokért felelős kormánybiztos és Szombathely vezetése közösen dolgozza ki a beruházásra vonatkozó részletes előterjesztést, amely tartalmazza majd a megvalósíthatósági koncepciót, valamint a beruházás ütemezését.
Valószínűleg még szeptember 30-ig a kormány megállapodást köt Szombathely önkormányzatával a beruházás első üteméhez szükséges pénzügyi források átadásáról – mondta.
Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a kivitelezési tervek elkészítése előtt ismertetni szeretnék elképzeléseiket, mindenkinek a véleményére kíváncsiak, széles körben kívánják megvitatni a részleteket.
A sajtótájékoztatón – amelyen megjelent a városi közgyűlés több ellenzéki képviselője is – Lazáry Viktor (Fidesz-KDNP), Szombathely alpolgármestere mutatta be a sajtónak az új stadion és sportcsarnok számítógépes látványtervét.
(MTI)

Bal-Rad komm : Magyarország anyagi kómában! Kifosztva, lepusztitva, széjjelmutyizva. A társadalom a végletekig megosztva! A döbrögista rablóhorda agyamentnél-agyamentebb hülyeségekre herdálja a kölcsönpénzeket-amiket ez az ország soha nem fog tudni visszafizetni!
Az ország futballba és hatalmi gőgbe beleőrült miniszterelnökének pedig más egyéb gondja nincs, mint hogy futballstadionokra pocsékolja a százmilliárdokat.
Most szombathelyi famulusainak is felajánlott egyet!

MAGYAR EMBEREK! EGY KÖZVESZÉLYES ŐRÜLT FOJTOGATJA HAZÁNKAT!
MEDDIG TŰRJÜK MÉG ENNEK AZ AGYAMENT BŰNÖZŐNEK A HÜLYESÉGEIT?!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése