2013. szeptember 14., szombat

Mészáros Lőrinc “sara” az esztergomi sártenger!

Mint korábban beszámoltunk róla, az elmúlt hetekben lehullott csapadék iszappal terítette be az Esztergom-kertváros egy részét a Sátorkői út környékén. A jelenség nem újkeletű: a helyiek március végén és május elején is pórul jártak, akkor sok helyütt a kertekbe és a házakba is befolyt a földes, iszapos víz. Az iszapot a közeli hulladéklerakóról hozta a víz, amelyet Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester rekultivál.
Én csak rekultiválást vállaltam! A sár az nem az én saram!
Szilágyi László, a PM országggyűlési képviselője szombati közleményében hívja fel a figyelmet arra, hogy “hasonló havária már májusban is történt az érintett területen”. A képviselő szerint az esztergomi önkormányzat már többször felszólította a kivitelezést végző céget és a projektgazdát (vagyis Mészárosékat), hogy változtassanak az alkalmazott műszaki megoldáson, de mint arról a helyszínen meggyőződtek, még csak most kezdték tervezni a védőárkot. - Egy százmilliós programot úgy csináltak végig, hogy nem volt működő megoldás a lefolyó vizek elvezetésére – írja Szilágyi, aki úgy véli: Mészárost nem a szakértelme alapján választották ki a közbeszerzésen. – Ebben a rendszerben csak az lehet sikeres, aki a focipályán együtt szotyizik Orbánnal. A felcsúti nagygazda és nagyvállalkozó  – csak 2012-ben – 800 milliós osztalékot vett ki a cégéből.
Esztergomban több érintett ház tulajdonosa kártérítést kér a vállalkozótól, aki eddig elzárkózott a fizetéstől, mert a fenti összegből erre nem futja – szögezi le az ellenzéki képviselő, aki azt is hozzátette: – Az Együtt-PM szerint a lakosság érdekében a rekultivációt megfelelő szakértelemmel rendelkező vállalkozóra kell bízni, és azonnal el kell kezdeni a lakosok kártalanítását.
(kemma.hu )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése