Kertes házzal rendelkezem. Ezt a
kertet rendezem át saját igényeimnek megfelelően. Az a célom hogy
étrendem 70% saját magam termelem meg. Anyám sziklakertnek(d ísznővények
dzungele-agyfasz) nevezett fogyasztói gondolkodás agytermékéből
kialakítottam egy fűszer-gyógynövényes részleget.
Házba
beszereztem egy komolyabb víztisztítót. Egykét fűszernővény ott van
cserépben az ablakban. Ezzel foglalózó könyvek megvoltam de a
leggyakrabban használt növényekről egy füzetet vezetek amit több
forrásból írok. A gyógynövényekke l foglalkozva elkezd az ember az
egészség felé hajlani és foglalkozni kezd sport-anatómiával,
"tápáplálkozásta nnal", antropológiával , kémiával, fizikával,
biológiával, törivel(kik-mikor-mit-ettek-hogyan?),nővénytannal.
Megváltoztatja életviteled. Szinte minden felhasználható környezetünkben
amit fel is használtunk, pl: kóstold meg a füvet(nyilvánva lóan ne az
út mellől és ne kendert .stb) és valószínűleg ismerős lesz az íze annak
ellenére hogy sem te sem a szüleid nem kóstolgattak füvet.
Tápálékkiegészi töt szedek, c-vitamint 1000/mg naponta legalább,
konyhasó, szódabikarbóna stb. A gyögynővényekke l való fogalakozás
mellet mindenképpen növelnünk kell a kémiai tudásunkat. A bilogiai
tanárom ezt mondta még régen: "Aki nem ismeri a kémiát és biológiát
ebben a világban az életképtelen" Igazavolt, de ehhez hozzáteszem nem
azt oktatta ami a követelmény hanem ez amit felfogott aza 3 ember.
Teáimat üvegekben tárolom, ahogy a tisztított és desztillált víz
tartalékaimat is. Amiből teát készítek: diólevél, parlagfű, bodza,
csollány/csalán, szőlő, gyümölcsök... Szárított leveleket max 1 évig
tárolok befőttes üvegben rajtuk az hogy mi van benne és a elraktározás
dátuma.
Szerintem ez már lerágott csont de mint egy közember tapasztalataibó l nézve érdekes lehet. Mikor felkeltette a kíváncsiságomat a parlagfű és utánanéztem egy netes blogban olvastam Weixl Várhegyi László cikkét. Amit állított hogy őssejttermelő hatása van tényleg igaza megszűnt a kopaszodásom és sokkal "bársonyosabb" lett a hajam és a színe is erősödött. Regenerációs képességem megnőtt érdemes csicsókával enni, mindkettő nagy hatással bír az ember regenerációs képességére. Edzés kor érdemes használni -teljesítményfok ozó. De ugyanakkor enyhe ajzószer. Két nagy szedési ideje van amikor meg jelen és zsengék a hajtások és amikor megjelennek a spóratokok rajtuk. Jellegzetes savanykás íze van. Klasikus ambrosia íz. Vízzel rágva édes mellékíz tapasztalható. Salátában rendszeresen belekeverem. Egymagában hamar ráun az ember az íze miatt. Száraz nővény égésekor erős szag tapasztalható ami fanatikus módon beveszi magát a ruhák szöveteibe. A teaként ne hagyjuk sokáig benne a leveleket, citromkarikával ízesítsünk vagy akármivel. Hetente max 4 fogyasszunk teaként de ez is ez én mértékem meg ajánlatom. Vannak olyan füves emberek akin nem ajánlják hogy lenyeljük -rágjuk szét a szánkban és köpjük ki majd igyunk. Ugyanakkor europában nem régen jelent meg, Mo.-n 1920 ban azonosították először. Itt nem őshonos nővény. Észak-Amerikából jött ahol őslakók már használták mint gyógynövény.
Ha valakinek felkeltettem a figyelmét az kis adagban próbálja ki várva a reakciót.(mint mindennél ez az eljárás).
Szerintem ez már lerágott csont de mint egy közember tapasztalataibó l nézve érdekes lehet. Mikor felkeltette a kíváncsiságomat a parlagfű és utánanéztem egy netes blogban olvastam Weixl Várhegyi László cikkét. Amit állított hogy őssejttermelő hatása van tényleg igaza megszűnt a kopaszodásom és sokkal "bársonyosabb" lett a hajam és a színe is erősödött. Regenerációs képességem megnőtt érdemes csicsókával enni, mindkettő nagy hatással bír az ember regenerációs képességére. Edzés kor érdemes használni -teljesítményfok ozó. De ugyanakkor enyhe ajzószer. Két nagy szedési ideje van amikor meg jelen és zsengék a hajtások és amikor megjelennek a spóratokok rajtuk. Jellegzetes savanykás íze van. Klasikus ambrosia íz. Vízzel rágva édes mellékíz tapasztalható. Salátában rendszeresen belekeverem. Egymagában hamar ráun az ember az íze miatt. Száraz nővény égésekor erős szag tapasztalható ami fanatikus módon beveszi magát a ruhák szöveteibe. A teaként ne hagyjuk sokáig benne a leveleket, citromkarikával ízesítsünk vagy akármivel. Hetente max 4 fogyasszunk teaként de ez is ez én mértékem meg ajánlatom. Vannak olyan füves emberek akin nem ajánlják hogy lenyeljük -rágjuk szét a szánkban és köpjük ki majd igyunk. Ugyanakkor europában nem régen jelent meg, Mo.-n 1920 ban azonosították először. Itt nem őshonos nővény. Észak-Amerikából jött ahol őslakók már használták mint gyógynövény.
Ha valakinek felkeltettem a figyelmét az kis adagban próbálja ki várva a reakciót.(mint mindennél ez az eljárás).
Saka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése