2013. szeptember 14., szombat

Az Unió beavatkozhat a devizahiteles gondok végleges megoldásába?

Európai Központi Bank Frankfurt._jpg

A pénzügyi beavatkozás már biztos. – Az maradt még nyitott kérdés; mennyire. Csak bizonyos bankokra korlátozódik, vagy a tagállamok teljes pénzügyi struktúráját az ellenőrzésük alá vonják? – A végcél márpedig ez.

1. Az Unió beavatkozik a tagállamok pénzügyeibe
“Új világ jön a bankokra: az EKB, a szárnya alá veszi őket…” – Az MTI és a Privát bankár információi szerint; Az Európai Parlament (EP) 2013. szeptember 12-én Strasbourgban nagy többséggel jóváhagyta az uniós bankfelügyeleti rendszer megteremtését, amelynek alapján jövő szeptembertől az EU 150 legnagyobb bankját az Európai Központi Bank (EKB) közvetlen felügyelete alá vonják.”
Kérdésünk ezzel kapcsolatban elsősorban az: Vajon vehetjük ezt a tagállamok belügyeibe való durva beavatkozásnak? – Válasz: – Nagyon is! Mert álláspontunk szerint; Ez már a monetáris unióból, – a politikai egyesítés felé tartó komoly lépések egyike. “Add kezembe egy ország pénzügyeit és nem érdekel, ki hozza a törvényeit…”
Nem mintha a hazai bankokat akarnánk védeni, – (bár a magyar bank elnevezés lassan már oximoronnak tűnik, – még az OTP esetében is), – de egy Magyarországon működő bank tevékenységét, – a magyar hatóságoknak kell ellenőrizniük, figyelemmel kísérniük. Éspedig hatékonyan. És nem egy Frankfurtban székelő ellenőrző szervezetnek, – ott található ugyanis az EKP központja.
Igaz, a magyar ellenőrző szervek erre a munkára már régen nem képesek, – a PSZÁF (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete), – szó szerint a súlyos impotencia és cselekvő képtelenség tüneteit mutatta, az uzsorázó és etikátlan, ügyfeleiket fosztogató magyarországi bankokkal szemben. Talán nem is véletlenül szüntetik meg, – és adják át jogkörét (jelentősen kibővítve), a Matolcsy által vezetett Magyar Nemzeti Banknak.
Ám mindennek ellenére a 12-én Strasbourgban beveztetett új pénzügyi ellenőrző rendszer, jelentős felügyeleti jogkört emel át a tagállamoktól uniós szintre. – Mely előkészíti a talajt, a közvetlen európai pénzügyi diktatúrának. Melyből aztán kinőhet a teljes politikai diktatúra is. Az Európai Központi Banknak a tagállamokat érintő banki információihoz, ellenőrzési eredményeihez, – az Európai Parlament a legteljesebb mértékben hozzáférhet majd.
Az EKB felügyelőbizottsága elnökének rendszeres meghallgatásokon kell megjelennie az EP előtt, mely előzőleg jóváhagyta a felügyelőbizottság elnökének és alelnökének kinevezését, és nemtetszése esetén, akár kérheti lemondásukat.
2. Két tűz között…
Így válik a pénzügyi (monetáris) unióból, – lassan de biztosan politikai unióvá Európa. (Európai Egyesült Államok). Az eurózóna tagjai számára kötelező rendszer minden más uniós tagország előtt nyitva áll. A képviselők ragaszkodtak az olyan döntéshozatali mechanizmus létrehozásához, amely az eurózónán kívüli EU-tagállamok számára is egyenlő jogállást biztosít. – És még van pofájuk ezt a kiépülő diktatúrát, pozitív folyamatnak beállítani!
Persze szigorúan az eurozónán kívüli államok önkéntességét hangoztatják majd, az ebbe az ellenőrzési rendszerbe való belépést illetően, – ám gondoskodni fognak róla, – hogy a szegényebb államoknak, (mint például hazánknak), – más választása ne nagyon legyen.
Hiszen például a hazánkban egyre szélesebbé és akuttá váló devizahiteles cirkusz, már nemcsak az ország pénzügyi stabilitását veszélyezteti, – hanem társadalmi összeomlással is fenyeget. És mivel Magyarország miniszterelnöke szó szerint két tűz közé; a nép és a bankok közé szorult, (és ez a jövőben is így marad), evidens lépése lehet az, hogy a devizahiteles gondok megoldásához uniós segítséget kér majd. – A választások után. Hiszen az EKB ellenőrző szerepe is, – csak jövő szeptembertől lesz érvényes.
Ám addig Orbánék erősíthetik az MNB ellenőrző funkcióját a megszűnő PSZÁF helyett, (melyet még az EKB is támogat), – de minden erőfeszítésük ellenére folyik tovább az erededetileg mesterségesen gerjesztett, ám a manapság már egyre ellenőrizhetetlenebbé váló devizahiteles színjáték, megfejelve a számlaadósok problémájával, – s ezek egyre inkább a nemzeti sorstragédiába egy “Pénzügyi Trianonba” fordulnak.
3. Ki fog rendet csinálni?
Sokan, egyre többen kívánják már a Rendet! – Az Igazi Rendet, mely létet és biztonságot ad a lakosságnak. – Csak az a nem mindegy, hogy ki valósítja ezt meg.
Könnyen elképzelhetőenk tartjuk azt, hogy a Magyarországon elterjedő súlyos adósságválságba és pénzügyi gondokba, – rafinált kezek még bele is segítettek, – így gyengítvén a népet, – a vállalkozásokat, a gazdasági és pénzügyi struktúrát, s magát a magyar államot, – hogy siettessék mielőbbi összeomlását.
És, aztán a káoszban majd ha valaki jön rendet csinálni, – azt a nép a megmentőjeként fogja üdvözölni. És itt most nem kell már kapásból katonai diktatúrára gondolni. – Majd eljön annak is az ideje, de nem most. – Előbb a játékosok kijátsszák minden kártyájukat.
Először a megpróbálnak majd pénzügyi stabilitást teremteni. A népet fosztogató bankokat akár megfékezheti az Európai Központi Bank, – Bankfelügyeleti szárnya is, – amennyiben ez még a választások előtt Matolcsyéknak az MNB-nél nem sikerül…
Mert, ha nem sikerül, – jön az Unió rendet csinálni! És minden devizahiteles és adós, aki látni fogja a szigorú banki ellenőrzéseket, – üdvözölni fogja ezt. Végső soron az Uniót üdvözli majd. Mert tudatában az lesz: “Az egységes nagy állam, biztonságot ad az állmapolgároknak.” – A Liszabonni szerződés révbe ér. Az emberek tudatát megdolgozta a kilátástalanság, és a bizonytalanság érzete.
Ez a folyamat már régen elkezdődött, és most is folyik. Miközben megy a nagy bankellenes kampány , még a kormány részéről is, – addig… feltesszük az új pénzügyi felügyeletek, először a banki fosztogatásokat, a hibás pénzügyi termékeket, vagyis az uzsora szerződéseket veszik majd górcső alá. – Természetesen kimondva a törvénytelenségüket, – melyet a hitelesek nagy örömmel fogadnak majd. – És máris legalizálták az MNB, vagy akár az uniós ellenőrzés működését!
Az impotensnek bizonyult és megszüntetésre került PSZÁF helyett, az MNB, vagy az EKB igyekszik majd keménynek látszani a bankokkal és az adósok megmentője szerepében fognak tetszelegni.
Katonai közigazgatásDe az ország megmentőjének szerepében is, – mert szándékaik szerint a bankokat bedőlni sem engedik majd, – s ezzel szerintük elkerülhető lesz az összeomlás is.
Így tehát a pénzügyi és társadalmi katasztrófa szélén álló gyarmatok, vagyis keleti tagállamok, – különösképpen Magyarország, – lehet, saját maguk fogják kérni, (még akár népi egyetértéssel is), hogy szigorú pénzügyi ellenőrzések legyenek… (Csak rend és biztonság legyen végre!)
Saját maguk akarhatják – a szigorú uniós nagyhatalmi pénzügyi fegyelmet, – melyet a politikai fegyelem, – majd a katonai közigazgatás (martial law), követhet majd.
Fort András – Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése